Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kuchařský, vykosťovací, na zeleninu. Které nože by v kuchyni neměly chybět

Ke každé činnosti v kuchyni je třeba trochu jiný nůž.

Pokud si vybavujete kuchyni, budete potřebovat kvalitní nože. Jelikož jsou dost drahé, je třeba se...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během...

Česko 21. století: zůstáváme věrni teplým večeřím a společnému stolování

Rodiny v Česku zůstávají věrné teplým večeřím a společnému stolování.

Podle průzkumu mají lidé v Česku stále rádi teplé večeře a společné stolování. Tři čtvrtiny...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...



Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

V Kalifornii si můžete dát pohádkově duhovou pizzu

V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává...

Šest věcí, na které v rámci zabezpečení před dovolenou zapomínáme

Před odjezdem na dovolenou nepodceňujte drobnosti.

Zámky všech druhů a kategorií, čtečky, fólie, alarmy. Možností, jak zabezpečit byt nebo dům, je...

OBRAZEM: V balonu nad opylenými Slapy. A kdo najde svůj dům či hausbót?

Májová fiesta, horkovzdušný balon, balonové létání, Slapská přehrada, pyl,...

Byl to let jako z reklamní brožury. Tak hodnotili piloti sobotní ranní let, který se uskutečnil v...

Češi jsou považováni za krále recyklace, ukázal průzkum

Díky třídění odpadu dokážou Češi za rok vrátit „do oběhu“ 9 z 10 stromů, které byly pokáceny kvůli...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou...

Recept na krémové jahodové tvaronočky, které vás pošlou do ráje

Kdo by nemiloval ovocné tvarohové knedlíky, když spojují dvě úžasné suroviny: tvaroh a jahody jako...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Míchačce na beton postačí jen 230 V, ale raději zkontrolujte jističe

Míchačka není velká investice a kolem domu se vždycky hodí. Protože stavbou domu starost nekončí....

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

PET lahve nepoužívejte opakovaně, nikdo za ně pak neručí, varují odborníci

Plastové lahve jsou sice opředeny nejrůznějšími mýty o tom, jak škodí našemu zdraví. Odborníci se...

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak...

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Žena si připravuje každou neděli snídani ze stodvacetiletého kvásku

Ione Christensenová z města Whitehorse v Kanadě si už šedesát let každý sobotní večer připravuje...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

VIDEO: Jak se provádí hromadná výměna termostatických ventilů v paneláku

Během let v panelových domech často dochází k rekonstrukcím bytů a výměně topení. Někdy se však...

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na...

Ze silnice až k bibli gastronomů. Michelinské hvězdy přináší slávu i stres

Gastronomický průvodce Michelin je chválenou i prokletou biblí milovníků dobrého jídla. Honba za...

Z krůtího stehna vykouzlíte špízy na gril za chvilku. Podle Pohlreicha

Krůtí stehna mají vynikající maso a nejsou drahá, navíc z nich můžete dostat libové kousky na špízy...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská...

Začala stavební sezona. Poradíme vám, jak vybrat ta pravá okna

Možná už víte, z jakých materiálů bude váš nový dům. Stejně tak je důležité zvolit typ oken, aby...

Africké fialky snadno namnožíte. A můžete je měnit s dalšími blázny

Milovníkům afrických fialek se nedá říci jinak než sběratelé, protože kdo jejich půvabu propadne,...

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

Najdete na iDNES.cz