Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Předvánoční malování: malíře už seženete jen tak tak. Pozor na schnutí

Malířská sezona s koncem léta nekončí.
23. listopadu 2017

V některých domácnostech se předvánoční úklid bere tak vážně, že se do chaosu se sháněním dárků,... 

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

Zdeněk Pohlreich vysvětluje, jak vám pikantní hořčice pomůže v případě...

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která... 

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí.... 

Opuštěnou chalupu ochrání pojištění i dobré sousedské vztahy

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Před příchodem zimy je na čase chaty a chalupy řádně připravit a ochránit je před mrazem i náporem... 



K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

Blanšírované zelí má dokonce lepší barvu než syrové - zesklovatí a barvy se...

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře... 

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na... 

Domácí rohlíky krok za krokem. Ve vašem provedení to může být pochoutka

Hotové rohlíky

V pekařské terminologii je to úplně obyčejné a takzvané běžné pečivo. V české kulinární duši je... 

Upečte si anglický rostbíf. Podle Pohlreicha není nic jednoduššího

Pěkný odleželý kus roštěné je dobrý základ pro to, abyste zvládli připravit tradiční anglický... 

Zásoby másla v mrazáku: vařit se z něj dá, ale čerstvá chuť zmizí

Mrazení másla je zcela běžná věc, i strategické zásoby se zamrazují. A ač z něj lze běžně vařit a... 

Pískování nejen pobaví, ale zároveň pomáhá i hyperaktivním dětem

Kdysi techniku pískování používali američtí indiáni i asijští mniši. Už tehdy ji používali pro... 

Na punčocháče vystínované ve stylu ombré stačí barva, hrnec a sporák

Techniku ombré zřejmě budete znát jako způsob barvení vlasů, jakési stínování hřívy tón v tónu od... 

Do rohlíčků máslo, do závinu nebo listového těsta margarín, radí cukrářka

Máslová cenová aféra rozpoutala diskuse, zda se letošní vánoční pečení nevrátí k náhražkám z... 

Neotvírat mrazák, roztopit krbová kamna. Co dělat, když nejde elektřina

Až při výpadku elektřiny zjistíme, jak jsme na ní hodně závislí. Kdo má plynový nebo elektrický... 

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo.... 

Kvůli koření tekly potoky krve, vedly se o něj války a sekaly ruce

Dává jídlu chuť i vůni a dělá z něj gastronomickou lahůdku. Naši předkové ho ale původně používali... 

Legendární obrácený jablečný koláč dáte podle Koko i z listového těsta

Nejlepší věci na světě často vznikly náhodou a přesně tak tomu bylo i u obráceného koláče,... 

Zdraží vejce? Na Vánoce si zakonzervujte včas ta levná. Krok za krokem

Na trhu se podle kolegů z ekonomické redakce chystá zdražení vajec. Nejen kvůli aféře s fipronilem,... 

Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti,... 

Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé... 

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou... 

Domácí pivovarníci mají stálou žízeň. Napsali petici pro zrušení limitů

Každý, kdo si doma vaří vlastní pivo, smí v současné době vyrobit maximálně 200 litrů moku ročně.... 

PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář... 

Malý výkon a akumulaci. Taková krbová kamna potřebují nízkoenergetické domy

Klasická krbová kamna jsou perfektní pro nezateplené chaty a chalupy. Ale nové domy, které se stále... 

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice... 

Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného... 

Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou... 

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží... 

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může... 

Kosti na demi-glace nemusíte vařit dva dny. Návod krok za krokem

Některé profesionální recepty radí, že abyste dostali pořádnou omáčku demi-glace, musíte „táhnout“... 

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální... 

Nejostřejší potěšení. Pálivé chilli ovládlo smíchovskou náplavku

V sobotu 30. září se smíchovská náplavka stala rájem všech fanoušků pojídání chilli papriček.... 

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když... 

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy... 



Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze... 

Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví... 

Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských... 

Najdete na iDNES.cz