Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

22. září 2017
Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na první pohled bezvýsledný, přesto je...  celý článek

Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
21. září 2017

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
20. září 2017

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
19. září 2017

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek



Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
15. září 2017

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
13. září 2017

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
12. září 2017

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

11. září 2017

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
8. září 2017

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
7. září 2017

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7. září 2017

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

VIDEO: Než prohlížet prázdné regály bez másla, radši si ho vyrobte sami

Hotové domácí máslo
6. září 2017

Že se cena másla zvedla, sledujeme už několik týdnů. Nyní však dochází i k tomu, že na něj v obchodě často už vůbec nenarazíte. Pokud se vám to stalo, zkuste...  celý článek

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5. září 2017

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může chutnat milionově, ale do restaurace nepatří. Majitel, který se...  celý článek

S colou, pivem i ovocem. Takové jsou letošní kávové letní hity

4. září 2017

Období od května do konce září patří v kavárnách všem ledovým kávám, domácím limonádám nebo ledovým čajům. Každý rok se však najdou zajímavé kombinace, které...  celý článek

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

aktualizováno  31. srpna 2017

Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po několikaměsíční pauze. Prima ho odvysílala v pondělí večer....  celý článek

Pro vsakování dešťovky použijte blok nebo tunel, jsou účinnější než štěrk

31. srpna 2017

Už více než deset let platí vyhláška nařizující, že veškeré dešťové srážky musí být vsáknuty na pozemku, na kterém stavba stojí. V současné době se nejvíce...  celý článek

Na mistrovství se u nás sushi natrénovat nedá, říká kuchař Marek Hora

30. srpna 2017

Na právě skončeném mistrovství World Sushi Cup Japan bojovalo 30 vybraných účastníků z 15 zemí. Vítězem se stal Vladimír Pak z Ruska, který se dvakrát...  celý článek

Známe vítěze letní fotosoutěže o pět grilů. Nejúspěšnější byly krevety

21. srpna 2017

Od začátku srpna jste hlasovali, které recepty se vám líbily z příspěvků posílaných do redakce v rámci fotosoutěže o pět grilů a dalšího příslušenství. Z...  celý článek

Proti komárům, klíšťatům i ovádům pomohou bylinky, skořice i levandule

21. srpna 2017

Zatím není zcela jasné, proč někdo komáry, ovády a klíšťata láká víc a někdo méně. A tak o prvně jmenovaných říkáme prostě, že obtížnému hmyzu „voní“. Jenže co...  celý článek

Proměna pokoje do mexického stylu. Svépomocí a s omezeným rozpočtem

18. srpna 2017

Minimální náklady, zachování původního gauče na spaní a dobrý pocit z výsledku, to byly Lenčiny podmínky, když se jako majitelka jednopokojového bytu o...  celý článek

Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

17. srpna 2017

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

14. srpna 2017

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

10. srpna 2017

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

8. srpna 2017

Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou...  celý článek

Sběratelka má 15 000 panenek Barbie. Sbírka má hodnotu šest milionů

7. srpna 2017

Osmapadesátiletá sběratelka Bettina Dorfmannová z Düsseldorfu v Německu dostala svou první panenku v roce 1966, tedy před 51 lety. Od té doby stačila svojí...  celý článek

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5. srpna 2017

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu,...  celý článek

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

25 ks předvařených krevet. na marinádu: 3 stroužky česneku, lžíce šafránu, hrst...
1. srpna 2017

Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní...  celý článek

VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

28. července 2017

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

26. července 2017

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

25. července 2017

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

20. července 2017

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

19. července 2017

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

17. července 2017

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

12. července 2017

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

11. července 2017

Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.