Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.
18. července 2018

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví...

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.
17. července 2018

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Kuchařský, vykosťovací, na zeleninu. Které nože by v kuchyni neměly chybět

Ke každé činnosti v kuchyni je třeba trochu jiný nůž.
16. července 2018

Pokud si vybavujete kuchyni, budete potřebovat kvalitní nože. Jelikož jsou dost drahé, je třeba se...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.
7. července 2018

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během...

Česko 21. století: zůstáváme věrni teplým večeřím a společnému stolování

Rodiny v Česku zůstávají věrné teplým večeřím a společnému stolování.
6. července 2018

Podle průzkumu mají lidé v Česku stále rádi teplé večeře a společné stolování. Tři čtvrtiny...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče
aktualizováno  4. července 2018

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské
30. června 2018

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

V Kalifornii si můžete dát pohádkově duhovou pizzu
29. června 2018

V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává...

Šest věcí, na které v rámci zabezpečení před dovolenou zapomínáme

28. června 2018

Zámky všech druhů a kategorií, čtečky, fólie, alarmy. Možností, jak zabezpečit byt nebo dům, je...

Češi jsou považováni za krále recyklace, ukázal průzkum

24. června 2018

Díky třídění odpadu dokážou Češi za rok vrátit „do oběhu“ 9 z 10 stromů, které byly pokáceny kvůli...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

18. června 2018

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou...

Recept na krémové jahodové tvaronočky, které vás pošlou do ráje

17. června 2018

Kdo by nemiloval ovocné tvarohové knedlíky, když spojují dvě úžasné suroviny: tvaroh a jahody jako...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

16. června 2018

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Míchačce na beton postačí jen 230 V, ale raději zkontrolujte jističe

15. června 2018

Míchačka není velká investice a kolem domu se vždycky hodí. Protože stavbou domu starost nekončí....

KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

14. června 2018

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

13. června 2018

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

12. června 2018

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

PET lahve nepoužívejte opakovaně, nikdo za ně pak neručí, varují odborníci

11. června 2018

Plastové lahve jsou sice opředeny nejrůznějšími mýty o tom, jak škodí našemu zdraví. Odborníci se...

Makrela je u nás nedoceněná ryba. Pohlreich ukáže, jak na ni

11. června 2018

Zdeněk Pohlreich ve své sérii Rozpal to šéfe ve Španělsku! na Primě opět používá místní produkty....

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

9. června 2018

Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak...

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

7. června 2018

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

5. června 2018

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

4. června 2018

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Žena si připravuje každou neděli snídani ze stodvacetiletého kvásku

3. června 2018

Ione Christensenová z města Whitehorse v Kanadě si už šedesát let každý sobotní večer připravuje...

Čtenářské recepty: ryba, chřest, hovězí i gyros naležato

2. června 2018

Do čtenářské soutěže o kontaktní grily dorazily další recepty. Zkuste se inspirovat a pošlete...

VIDEO: Jak se provádí hromadná výměna termostatických ventilů v paneláku

31. května 2018

Během let v panelových domech často dochází k rekonstrukcím bytů a výměně topení. Někdy se však...

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

30. května 2018

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na...

Ze silnice až k bibli gastronomů. Michelinské hvězdy přináší slávu i stres

29. května 2018

Gastronomický průvodce Michelin je chválenou i prokletou biblí milovníků dobrého jídla. Honba za...

Z krůtího stehna vykouzlíte špízy na gril za chvilku. Podle Pohlreicha

28. května 2018

Krůtí stehna mají vynikající maso a nejsou drahá, navíc z nich můžete dostat libové kousky na špízy...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

26. května 2018

V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Michelinské kuře ze singapurského stánku jsme museli ochutnat, říká kuchař

25. května 2018

Šéfkuchař Radek David se rozjel s kamarády kuchaři do Singapuru, kde se právě odehrávala kuchařská...

Začala stavební sezona. Poradíme vám, jak vybrat ta pravá okna

23. května 2018

Možná už víte, z jakých materiálů bude váš nový dům. Stejně tak je důležité zvolit typ oken, aby...

Africké fialky snadno namnožíte. A můžete je měnit s dalšími blázny

23. května 2018

Milovníkům afrických fialek se nedá říci jinak než sběratelé, protože kdo jejich půvabu propadne,...

Pohlreichova rychlá svačina z grilu: topinka se španělskou šunkou

21. května 2018

„Když v jedné hospodě na Mallorce můžou servírovat jen chleba se šunkou a nic jiného a každý den...

Čtenářské recepty: Grilovaný čerstvý tuňák s opečenými bramborami

19. května 2018

V dalším dílu naší grilovací soutěže přinášíme recept, který udělá radost všem milovníkům ryb....

KVÍZ: Vyznáte se v používání kuchyňských bylinek?

17. května 2018

Bez bylinek se v kuchyni prakticky neobejdeme. Při vaření dávají pokrmům jejich typickou chuť a...

Najdete na iDNES.cz