Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

17.8.2017  0:00
Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které pochopí i laik a není těžké je splnit.   celý článek

Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

14.8.2017  0:00
Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických pochutin, které si lidé běžně dopřávají...  celý článek

Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

10.8.2017  0:00
Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické rady se v rubrice „Vaříme podle...  celý článek

Natřením střechy můžete prodloužit její životnost i o dvacet let

8.8.2017  0:00
Ač se to zdá nemožné, i staré eternitové šablony lze nátěrem zachránit a prodloužit jejich životnost. Je to přitom daleko levnější než rekonstruovat celou střechu. Zde se ovšem možnost renovace...  celý článek

Sběratelka má 15 000 panenek Barbie. Sbírka má hodnotu šest milionů

7.8.2017  0:00
Osmapadesátiletá sběratelka Bettina Dorfmannová z Düsseldorfu v Německu dostala svou první panenku v roce 1966, tedy před 51 lety. Od té doby stačila svojí sbírkou zaplnit celý pokoj, sklep a...  celý článek

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5.8.2017  0:00
Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu, kterou denně používá k vaření pro hosty....  celý článek

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3.8.2017  0:00
Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou řadu možností. Navíc je kukuřice...  celý článek

HLASUJTE: Ohodnoťte nejlepší recepty a vyberte výherce grilu

1.8.2017  0:00
Během června a července jste posílali své fotky s recepty grilovaných jídel. Připravili jsme pro vás galerii fotografií, které prošly do dalšího kola. Nyní můžete stylem líbí/nelíbí hlasovat,...  celý článek

VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

28.7.2017  0:00
Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky, trnete, kdy si uříznou kus prstu. Na...  celý článek

Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

26.7.2017  0:00
V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního Čecha ve vesmíru i pád železné opony....  celý článek

Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

25.7.2017  0:00
Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je používat a zároveň tyto přípravky...  celý článek

Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

20.7.2017  0:00
Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré kondici. Takto radí Juliana...  celý článek

Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

19.7.2017  0:00
To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“, která maso neobsahují zcela...  celý článek

Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

17.7.2017  0:00
Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů nebo fotografií, ale třeba i pro...  celý článek

Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

12.7.2017  2:00
Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké sirupy, tak limonády ochucené ovocem a...  celý článek

Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

11.7.2017  2:00
Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci může prevence, instalatér, ale třeba...  celý článek

PORADNA: Instalatér přehodil přívod teplé a studené vody. Jak to opravit

10.7.2017  0:00
Při výměně kuchyňské baterie se instalatérovi povedlo přehodit přívod teplé a studené vody, popisuje čtenářka Marie. Jenže odjel na dovolenou, tak se ptá, jestli to nejde napravit svépomocí.  celý článek

Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

6.7.2017  3:00
Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete předejít. Čtěte, co dělat, aby se...  celý článek

Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

4.7.2017  0:00
V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se jim vyhnout. Někdy přitom stačí...  celý článek

Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

2.7.2017  0:00
Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo VRBO je možné najít stovky nabídek z...  celý článek

Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

28.6.2017  0:00
Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu, britský Daily Mail exkluzivně...  celý článek

VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

26.6.2017  3:00
Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v kompaktním provedení a snadné zacházení...  celý článek

Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

22.6.2017  0:00
Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí být vyšší. Spíš naopak.  celý článek

Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

21.6.2017  0:00
Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli jsme elektronický nos, který pozná,...  celý článek

Video: Přetržený silon a řetízek. Opravu žaluzií zvládnete za pár minut

19.6.2017  0:00
Přetržený vodicí silon je jednou z nejběžnějších oprav žaluzií, které je doma třeba absolvovat. Zvláště na oknech orientovaných na jih trpí UV zářením a zdegraduje tak, že pak stačí jen...  celý článek

Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

16.6.2017  0:00
Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

14.6.2017  0:00
Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také vzpomínky na prázdniny u babičky a mocné hyperglykemické koma, kterým nás ovocné knedlíky...  celý článek

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12.6.2017  0:00
Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými mandlemi a rozinkami okořeněná skořicí a...  celý článek

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

7.6.2017  0:00
Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů, jak se s pomalou přípravou vypořádat.  celý článek

Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

5.6.2017  0:00
Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně snadná. Zkuste udělat během příštího...  celý článek

Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

2.6.2017  0:00
Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé malých domácích klimatizací se však...  celý článek

Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

1.6.2017  0:00
Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat vaši nejoblíbenější pochoutku a vyhrát nový gril. Pošlete fotku se stručným receptem a...  celý článek

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

29.5.2017  0:00
Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak snadno vyrobit i kuskus s grilovanou...  celý článek

Káva vybízí k revoltě, čaj ke klidu nad poezií, tvrdí specialisté

27.5.2017  0:00
Jen málokdo si bez jednoho z nich umí představit ráno. Káva a čaj nás umí „nakopnout“ i zklidnit. Jaké jsou výhody těchto nápojů a co je naopak odlišuje, to pro týdeník 5plus2 komentují zkušený...  celý článek

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22.5.2017  0:00
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí zeleninový salát.  celý článek

Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

20.5.2017  0:00
Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké shrnutí základních pravidel, která stačí...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.