Koupelnu zbavte zbytečných lahviček a maximálně si zjednodušte její úklid
Koupelna může mít nejrůznější podoby. Jak je to u vás? Je to vaše relaxační místnost, dětská herna...
KVÍZ: Jak se vyznáte v uzeninách?
Ačkoli se obecně soudí, že uzeniny nepatří k nejzdravějším potravinám, jednou za čas nás určitě...
Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále
Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...
Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi
Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...
Myslivci stárnou, mladých žen v zelené kamizole přibývá. Milují lov i módu
Je to současný trend. Mezi myslivci se stále častěji prosazují ženy. Regulují stavy zvěře, starají...
Máme první rozbory z provozu fotovoltaické elektrárny, kterou vyhrál čtenář
Rodina Pejcharova, která v soutěži na iDNES.cz vyhrála fotovoltaickou elektrárnu od společnosti...
Tuhé zimy, černé pivo při práci. Jak se kdysi žilo v selském baroku
Premium Bývala to zapadlá víska v jižních Čechách, dnes se o ní ví i v cizině. Jediná česká vesnice zapsaná...
Udělají vám z domova peklo. Jak se zbavit nezvaných molů, mravenců či rybenek
Jak klesají vnější teploty, možná jste zaznamenali, že se k vám do domu začínají stěhovat tvorové,...
Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici
Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...
Než začnou pořádné mrazy, zkontrolujte radiátory. Ušetříte
Chladnější počasí zahájilo topnou sezonu a první mrazíky prověří, v jaké kondici jsou naše...
Propouštějí zvuk a snadno hoří. Nejčastější mýty o příčkách ze sádrokartonu
K sádrokartonu má každý jiný vztah. Někdo na něj nedá dopustit a argumentuje rychlou suchou...
Předsíň nepřehlcujte věcmi, ať nedrhne provoz. Chce to systém a čisté boty
Co domácnost, to specifické potřeby členů rodiny. Myslete na ně hned v předsíni, která vás vítá,...
Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou
Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...
Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit
V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...
Poperte se jednoduše se skvrnami. Na každou platí něco jiného
Drobná nehoda může zanechat na oblečení stopy. Je hned na vyhození, nebo se s tím dá ještě něco...
Vytvořte si u vás doma malou zahradu. Jak vybrat vhodné pokojovky?
K tomu, aby váš život byl zelenější, nepotřebujete venkovní prostor. Zkuste vsadit na pokojovky,...
Kam s ním? Někdy je složité poznat, do kterého kontejneru odpad patří
Všichni víme, že nejlepší by bylo odpad nevytvářet. To je však jenom vzletně znějící teorie, v...
Umlel v Masterchefovi kachnu i s kůží a vložil boží českou chuť do bagety
Netušili, že v tomto kole mají postup jistý, stejně jako nevěděli, o co se v něm hraje. Takže i...
Odkud přišly pochoutky. Cola byla mozkové tonikum, brambory měly zákaz
Když si pochutnáváte na svém oblíbeném jídle, hřešíte se skleničkou v ruce nebo hubnete do plavek s...
Žádné čáry a kouzla. Moderní magie je umění, které překvapuje i baví
Levitace, iluze, úniky, při nichž jde o život. To je svět moderní magie, tajemných dovedností,...
Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost
Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...
Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky
Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...
V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...
Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?
Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...
Vinaři se mění, používají suchý led. Ošetřují hrozny od sklizně po zrání
Chystáte se letos na vinobraní a těšíte se, až si vychutnáte orosenou skleničku dobrého vína? K...
Neotevírat okno na ventilaci a nepřetápět. Šest tipů, jak ušetřit na energiích
Výdaje za energie se staly palčivým tématem. Většina z nás proto řeší, jak na této položce ušetřit....
Stezky z lásky napravují turistické cesty i duše. Pomáhají dobrovolníci
Premium Opravují podmáčené stezky, studánky i rozhledny, staví přístřešky pro turisty i poutníky, a to vše...
Praktický manuál k úklidu a uspořádání kuchyně, aby vám to fakt fungovalo
Kuchyně je srdcem domova a udržet ji při každodenním provozu stále v dokonalém pořádku se někdy zdá...
Tisíc let vorařství. Čeští nadšenci nechtějí nechat dávné řemeslo zapadnout
Premium V minulém století vymizelo v Čechách velmi nebezpečné řemeslo, které se tu drželo bezmála tisíc let...
Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou
„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...
Finalisty Masterchefa si vychutnal národní tým kuchařů a cukrářů
Jsou opravdovými profíky a skvěle reprezentují Českou republiku ve světě, máme být na co hrdí....
Jak se stát zlatokopkou? Hlavní je kroutit pánví, zásoby Česka jsou obrovské
Premium Studený potok mi komplikuje zážitek, ale vypadá to, že jsem kousek od toho, stát se zlatokopkou....
Sedm tipů pro pro kuchařské lenochy. Jak zminimalizovat čas v kuchyni
Vaření je vášeň, tedy pokud máte možnost si zavařit jen jednou za čas. Když se z toho stane...
Snídáte rádi v posteli? Vyrobte si stolek. Nebo máte lepší nápad?
Pokud milujete dlouhá volná rána se snídaní v posteli, neměl by vám doma chybět praktický stolek,...
Český granát je náš národní diamant. Získává se i rýžováním z řek, říká geoložka
Premium Neživá příroda ji vždycky přitahovala. „Zájem o kameny je v nás už odmalička. Až škola z nich často...