Vyzkoušejte legendární plněné rolky z krkovičky. Jsou to bomby z Apulie
Láska k červeném masu dala v Itálii vzniknout pouličním masovým bombám z Apulie. Legendární masové...
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru
Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...
Recepty na neotřelé marmelády překvapí. Zkuste přidat čokoládu či brandy
Chcete z letošní ovocné úrody vyrobit něco jiného než meruňkovou marmeládu podle babiččina receptu?...
Vytvořte si doma „superpotravinu“. Zavařování může být rodinným rituálem
Premium Zavařování, nakládání a kvašení ovoce či zeleniny se věnuje polovina Čechů. V dobách, kdy...
Reklama na „mekáč“? Když zvednout lidi ze židle, pak pořádně, říká Přemek Forejt
Premium Už zdaleka není jen špičkovým tuzemským kuchařem. Přemysl Forejt je celebritou, která plní stránky...
Zkuste grilovaného pstruha ve tvaru růže. Procvičíte se ve filetování
Lehce stravitelný pstruh nabízí bezpočet kulinářských úprav. Nejlépe však chutná z grilu a na...
Býval jsem hulvát, ale je to pryč. Už s lidmi mluvím jinak, říká Radek Kašpárek
Premium Kuchař, jehož ostravský původ nelze přeslechnout. Přesto, nebo právě proto se Radek Kašpárek...
Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín
Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...
Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy
Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...
Výherce fotovoltaické elektrárny už má panely na střeše. Byli jsme u toho
Redakce iDNES.cz společně s firmou Columbus Energy uspořádala minulý měsíc soutěž o střešní...
Vyčistěte koberec snadno a levně. Podívejte se, jak na to
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vyčistit koberec bez použití chemikálií? Tradičně a ekologicky,...
Kuřecí křídla na grilu jsou jedničkou. Vyzkoušejte je v asijském stylu
Nejen steak chutná z grilu lépe než z pánve. I kuřecí křidélka dostanou z roštu pořádnou porci...
Topinku v Krumlově povýšili na luxus. Zkusili to i Punčochář a Forejt
Když za sebou dlouholetá gastronovinářka zaklapne dveře pražských redakcí, přesune se do bistra v...
Masterchef začal zostra. Z boje o dva a půl milionu vypadl první finalista
Sotva se lehce pozapomnělo na minulý ročník televizní soutěže Masterchef Česko a jeho vítěze...
V energetické poradně se řešily revize fotovoltaiky i kdy se vlastně vyplatí
Aktualizujeme Hlavním tématem aktuální poradny byl návrat investice do obnovitelných zdrojů energie. To souvisí i...
Tapas, jak je neznáte. Vypadají jako doutník nebo Obama
V mističkách trošku oliv, salámků, sýrů, nakládaných papriček a vlastně všeho možného. Tak známe...
Užívejte si cukety, receptů je nepočítaně. Hořké vyhoďte, obsahují jed
Zahrádkáři se nemohou prvních plodů cukety dočkat, ale často nevědí, co s nimi, a rozdávají je...
Veganský šéfkuchař vaří ve škole. Sestavit menu je velké taktizování, líčí
Premium Vzpomínáte na buchtičky se šodó, univerzální hnědou omáčku nebo haši? Letité „šlágry“ školních...
Rychlý, jedlý a zdravý. Sirup z černého bezu, který máte hotový raz dva
Posiluje imunitu, chrání před nachlazením, můžete ho užívat po lžičkách, přidat ho do jogurtu nebo...
Nevšední camembert v mletém mase je důkazem, že sýr na gril rozhodně patří
Kromě masa se na grilech velice často připravují i sýry. V dnešním dílu grilovací akademie vám její...
Chcete fotovoltaiku? Zde máte stručný manuál, jak postupovat
Seriál Soutěž o fotovoltaickou elektrárnu se společností Columbus Energy společně s iDNES.cz je nyní v...
Doba směřuje k soumraku hospod. Přitom jsou epicentrem našeho národního života
Premium V lokálech se dřív řešily politika, vztahy, kšefty, zdraví i sport. Ač hospoda nebývá vždy jen...
Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto
Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...
Intelektuálně sportovní výkon. Jak to chodí na mistrovství v hospodském kvízu
Premium Zábava inspirovaná britskými Pub quizy spočívá v tom, že se sejde několik skupin lidí v restauraci...
Jak se vyhnout „delniqům“. Architekt poukazuje na fušeřiny řemeslníků
Premium Má za sebou řadu architektonických počinů, ale Lukáše Janouta proslavil hlavně instagramový profil...
Vyrobte si doma bylinkovou sůl nebo léčivou mast, s návodem to zvládnete
Uzdravují, osvěží, uleví, voní a ještě potěší naši duši. To všechno umí bylinky, ať už v...
Vyzkoušejte na grilu barbecue bůček špikovaný česnekem a feferonkami
Patří k nejšťavnatějším a nejchutnějším masům na světě. Bůček si zamiloval i pipMaster a prohlašuje...
Při grilování je teploměr naprosto nezbytný, maso se nevysuší, radí pipMaster
Premium Češi milují grilování. V posledních letech roste obliba hovězího a také grilovaného ovoce...
Víčka, hrnec, teploměr. Než začnete zavařovat, zkontrolujte, zda máte všechno
Zadařilo se vám a sklízíte bohatou úrodu ovoce a zeleniny? Pusťte se do zavařování. Na podzim a v...
Zatočte s potravinovými moly. Účinné rady, jak na ně
Zavítali k vám potravinoví moli? Tito nezvaní hosté, kterým se říká mouční, jsou ničivým komandem...
Chůze jako cesta ke štěstí. Digitální detox občerství duši, bloudění neuškodí
Premium Stovky Čechů každoročně vyrážejí na „duchovní putování“ do Santiaga de Compostela. Na pěší cestě k...
Brambory jsou nejen oblíbená příloha. Využijete i jejich blahodárné slupky
Jejich hlízy jsou oblíbenou surovinou pro vaření a pečení, umí toho ale mnohem víc. Mohou vám...
Topí dřevem, zbytek domu pohání elektřina. Fotovoltaika jim pomůže s rozpočtem
Jaké má záměry s ušetřenou elektřinou rodina, která v soutěži s iDNES.cz vyhrála fotovoltaickou...
Kefír je opravdový všelék. Tibetskou houbu si klidně vypěstujete doma
Kefír nemusíte pít denně, zato pravidelně. Nastartujete tak ve svém těle očistný proces, který vám...
Železobeton je stavební zázrak, který změnil tvář světa. Objevil ho zahradník
Francouzského zahradníka Josepha Moniera štvalo, že jeho betonové květináče přes zimu praskají....