Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Hobbyvidea roku: kachna, která vás zbaví slimáků či Pohlreich à la Babica

aktualizováno 
Během loňského roku jsme přidali ke článkům desítky videí, která jim dodala další rozměr. Přinášíme sestřih těch nejzajímavějších.

Sestřih připomíná i několik tipů, které jste nám poslali vy čtenáři. Například jak bleskově složit tričko nebo otevřít láhev vína pomocí boty. Anebo jak si správně uvázat kravatu.

Hned několikrát jsme všichni byli svědky velkých událostí v pavilonu goril pražské zoo. Prvně, když jsme mohli sledovat porod gorilího miminka. Pak jsme hádali, jakého bude pohlaví a zároveň vybírali jméno. Podruhé jsme se vrátili do pavilonu na podzim, když pražské gorilí parta dostala nového člena, samici Bikiru. Fascinující bylo první setkání "starých mazáků" s čerstvým nájemníkem, neobešlo se to bez vzájemného oťukávání.

Ani témata týkající se zahrady nebo prací kolem domu nepřišla zkrátka. Líbila se vám například kachna pochutnávající si na slimácích či elektrické kolečko s radlicí, které pomáhá poradit si s přívaly sněhu.

Protože k Hobby patří i kulinaření, pozorně jsme sledovali práci dvou výrazných kuchařských osobností - Zdeňka Pohreicha a Itala Emanuela Ridiho. Všichni vzpomínáme se slzami smíchu na Pohlreichovu etudu parodující kuchaře Babicu (viz archivní video).

InsertSingleVideo

Hlavně nám ale šlo o to, abychom u každého z dílů kuchařských seriálů vytáhli nějakou drobnou kuchařskou fintu, kterou v kuchařkách nenajdete, ale pomůže při každodenním domácím vaření.

Protipólem kuchařského umění zmíněných borců byl návod, jak z jediného konzervovaného sáčku univerzálního chemického boršče udělat polévku na sto způsobů - takto se skutečně v některých restauracích vaří.

A borec nakonec: ve výběru nemohla chybět ani ukázka neohrožené kočky, která si osedlala vysavač a jako rytíř na koni podnikala nájezdy na bojového psa.

Autor:




Nejčtenější

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Další z rubriky

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.