Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

aktualizováno 
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I jednoduché pokrmy mohou být dokonalé a není problém je připravit doma, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu.

„Servírujte jídlo ve vlnách, ať někde jen neleží, a pak máte možnost si to užít společně s návštěvou a strávit pěkný den či večer,“ radí Pohlreich na Primě v dalším premiérovém díle nedělního podvečerního pořadu Tak vaří šéf.

Fotogalerie

Poradí, co servírovat na party pro přátele jako pozorný hostitel, který si většinu věcí připravil v kuchyni dopředu. A současně, jak je pěkně naservírovat.

Předvede třeba přípravu krevet na olivovém oleji s česnekem, trochou citronu a bylinkami, upeče křupavé krokety s telecího masa s polníčkovým salátem, vykouzlí skvostné dušené hovězí po italsku na jednohubky či osvěžující okurkový salát s jogurtem. Jsou to návody rychlé, opravdu jednoduché, a pokud vyberete kvalitní suroviny, nelze s nimi udělat chybu.

Zkuste topinky po italsku, s levnými kuřecími jatýrky

I obyčejná kuřecí jatýrka orestovaná na cibulce skutečně lze povýšit na opravdovou lahůdku, kterou se nemusíte stydět pohostit své přátele. A navíc si želatinu i orestovaná jatýrka můžete připravit dopředu.

Nejprve si připravte sladké víno a plátkovou želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v čisté vodě, pak ji “vyždímejte“, nechte rozpustit ve horkém víně, nalijte třeba do zapékací misky a nechte v chladu ztuhnout.

Pak si prostě na másle orestuje červenou cibulku pokrájenou nadrobno, přihoďte očištěná jatýrka, osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvých tymiánových lístků. Pomocí obyčejného šťouchadla na brambory jatýrka rozmačkejte, podle potřeby je podlévejte sladkým vínem a občas promíchejte.

Pár ančoviček nakrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek na pánvi.
Plátky ciabatty (například) opečte na olivovém oleji.
Játrovou směs naneste na topinky z ciabatty.
Topinky po italsku nikoho neurazí a vypadají luxusně.

A teď drobnost, která obyčejná kuřecí játra povýší do nebes, tedy pro toho, kdo má rád ančovičky. Tři rybičky pokrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek. Měly by se úplně rozpustit a celý pokrm úžasně dochutit (viz video).

Na topinky použijte vhodnou veku, chleba, nebo třeba italskou ciabattu jako Pohlreich. Nakrájejte na plátky, opečte na pánvičce na olivovém oleji a máte v podstatě hotovo. Pak už jen na každou topinku nanesete játrovou směs, dozdobíte proužky ančoviček a kousky želatiny.

Gastronomický zážitek

Vybírejte na Raketa.cz z velkého množství restaurací. Ochutnejte lahodné sushi, poctivý tatarák nebo mořské speciality.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Kdy pes promluví? Zatím se zjistilo, že umí dobře počítat

Detail hlavy psa

Nejchytřejší psi rozumí i několika stovkám povelů v lidské řeči. Blíží se snad doba, kdy si s námi budou normálně...

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky,...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

Další z rubriky

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

I takto se dá servírovat hovězí vývar z jednoho hrnce - i se zeleninou,...

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

Blanšírované zelí má dokonce lepší barvu než syrové - zesklovatí a barvy se...

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je...

Zásoby másla v mrazáku: vařit se z něj dá, ale čerstvá chuť zmizí

V obchodě Tesco se objevilo máslo s čipem proti krádeži.

Mrazení másla je zcela běžná věc, i strategické zásoby se zamrazují. A ač z něj lze běžně vařit a podle kuchařů to ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.