Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreichovy topinky pro návštěvy, s kuřecími jatýrky a želatinou

aktualizováno 
Návštěva by si měla nejen nacpat pupík, ale také si užít hostitele. Pohoštění by tedy mělo být jednoduché, aby vám hosté jen nekoukali v kuchyni na záda a vy se nepotili v zástěře u plotny. I jednoduché pokrmy mohou být dokonalé a není problém je připravit doma, v tom má šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pravdu.

„Servírujte jídlo ve vlnách, ať někde jen neleží, a pak máte možnost si to užít společně s návštěvou a strávit pěkný den či večer,“ radí Pohlreich na Primě v dalším premiérovém díle nedělního podvečerního pořadu Tak vaří šéf.

Fotogalerie

Poradí, co servírovat na party pro přátele jako pozorný hostitel, který si většinu věcí připravil v kuchyni dopředu. A současně, jak je pěkně naservírovat.

Předvede třeba přípravu krevet na olivovém oleji s česnekem, trochou citronu a bylinkami, upeče křupavé krokety s telecího masa s polníčkovým salátem, vykouzlí skvostné dušené hovězí po italsku na jednohubky či osvěžující okurkový salát s jogurtem. Jsou to návody rychlé, opravdu jednoduché, a pokud vyberete kvalitní suroviny, nelze s nimi udělat chybu.

Zkuste topinky po italsku, s levnými kuřecími jatýrky

I obyčejná kuřecí jatýrka orestovaná na cibulce skutečně lze povýšit na opravdovou lahůdku, kterou se nemusíte stydět pohostit své přátele. A navíc si želatinu i orestovaná jatýrka můžete připravit dopředu.

Nejprve si připravte sladké víno a plátkovou želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v čisté vodě, pak ji “vyždímejte“, nechte rozpustit ve horkém víně, nalijte třeba do zapékací misky a nechte v chladu ztuhnout.

Pak si prostě na másle orestuje červenou cibulku pokrájenou nadrobno, přihoďte očištěná jatýrka, osolte, opepřete a přidejte trochu čerstvých tymiánových lístků. Pomocí obyčejného šťouchadla na brambory jatýrka rozmačkejte, podle potřeby je podlévejte sladkým vínem a občas promíchejte.

Pár ančoviček nakrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek na pánvi.
Plátky ciabatty (například) opečte na olivovém oleji.
Játrovou směs naneste na topinky z ciabatty.
Topinky po italsku nikoho neurazí a vypadají luxusně.

A teď drobnost, která obyčejná kuřecí játra povýší do nebes, tedy pro toho, kdo má rád ančovičky. Tři rybičky pokrájejte na kousky a vmíchejte do jatýrek. Měly by se úplně rozpustit a celý pokrm úžasně dochutit (viz video).

Na topinky použijte vhodnou veku, chleba, nebo třeba italskou ciabattu jako Pohlreich. Nakrájejte na plátky, opečte na pánvičce na olivovém oleji a máte v podstatě hotovo. Pak už jen na každou topinku nanesete játrovou směs, dozdobíte proužky ančoviček a kousky želatiny.

Gastronomický zážitek

Vybírejte na Raketa.cz z velkého množství restaurací. Ochutnejte lahodné sushi, poctivý tatarák nebo mořské speciality.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Hovězí jerky zvládnete připravit i doma, základem je čerstvé maso a čistota v...

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

V Londýně nabízejí selfieccino. Do pěny na cappuccinu udělají váš portrét

Selfieccino

V kavárně na Oxford Street v Londýně mají nový hit: selfieccino. Do mléčné pěny v kávě vyrobí portrét, který si sami...

Najdete na iDNES.cz