Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

aktualizováno 
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.

Jen těžko může vydělávat hotel s restaurací s obrovskými provozními náklady, kam si zajdou na oběd jen lidé z radnice. A to ještě na menu s polévkou za 75 Kč. Proto po letech stagnace radnice ze svého středu loni vybrala dva své nové zástupce, kteří se mají o běh restaurace postarat.

Fotogalerie

Ti po pár měsících požádali o pomoc pořad Ano, šéfe! Vědomi si toho, že problematice restauračních zařízení vůbec nerozumí a dotování provozu hotelu Zámek z jiných výnosů města není dlouhodobě udržitelné. Koneckonců srovnání s jadernou ponorkou a šlapadlem je jejich. To vnímá šéf stejně.

A skutečně tu jde o přehlídku zoufalství: jeden na druhého se vymlouvá, každý by rád kompetence, ale nikdo jich nevyužívá, každému stačí mít své jisté. „Vy nemáte zboží, vy nemáte náladu, vy nemáte nic,“ znechuceně konstatuje Pohlreich, když se snaží ne příliš spolupracujícímu personálu v kuchyni předvést, jak připravit nesraženou omáčku a dojde smetana. A vypadá to, že to nikoho zvlášť netrápí.

Pokus o zázrak

„Konec starých časů. Je rok 2015, tak začni tak vařit. Každý musí vědět, co má dělat! Deleguj práci! Udělej to hned! Neexistuje, že by něco nešlo,“ tato a další hesla rozvěsil po kuchyni šéf, aby personálem v kuchyni pohnul.

Vůči havířovskému zastupiteli za KSČM v pozici jednatele si nebere servítky a poměrně přímočaře mu vysvětluje, že nadšená hesla ze schůzí ani párek zdarma bezútěšnou situaci nezmění. Jen rychlé a konkrétní kroky, i kdyby se měli s polovinou lidí rozloučit a zkusit provoz resuscitovat s jiným ansáblem.

Předposlední díl aktuální série Ano, šéfe! ve čtvrtek večer na Primě jednoznačně ukáže pozadí fungování restaurační kuchyně zase trochu jinak (propojení s radnicí už tu bylo, jen šlo o pronájem). Vzkaz je jasný: bez lidí, kteří své profesi rozumí a jejich práce je baví, hospodu neukočírují ani politici.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Čeští modeláři zaperlili. Z mistrovství světa přivezli desítky medailí

Jeden z exponátů na Scale Modelword 2017 v britském Telfordu

Akce Scale Modelword 2017 v britském Telfordu je největší modelářská show na světě a mezi odborníky se považuje za...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

Tygří koťata už s mámou olizují maso, od čtvrtka budou k vidění

Šestitýdenní kotě tygra malajského (Zoo Praha 14.11.2017)

Jedenáctiletá malajská tygřice Banya odchovává sice teprve svoje první koťata, ale s takovou péčí, že už se chovatelé...

Další z rubriky

Upečte si anglický rostbíf. Podle Pohlreicha není nic jednoduššího

Anglický rostbíf zvládnete i doma. Odpočinuté maso po upečení nakrájíte na...

Pěkný odleželý kus roštěné je dobrý základ pro to, abyste zvládli připravit tradiční anglický rostbíf. Přípravy se...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

Blanšírované zelí má dokonce lepší barvu než syrové - zesklovatí a barvy se...

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je...

Pískování nejen pobaví, ale zároveň pomáhá i hyperaktivním dětem

Medvěd z písku

Kdysi techniku pískování používali američtí indiáni i asijští mniši. Už tehdy ji používali pro náboženské obřady i pro...

Utýrala holčičku v pěstounské péči. Musíme teď zpřísnit zákony?
Utýrala holčičku v pěstounské péči. Musíme teď zpřísnit zákony?

Tragický případ z minulého týdne nejspíš pohne českými zákony o pěstounské péči.



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.