Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

aktualizováno 
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.

Jen těžko může vydělávat hotel s restaurací s obrovskými provozními náklady, kam si zajdou na oběd jen lidé z radnice. A to ještě na menu s polévkou za 75 Kč. Proto po letech stagnace radnice ze svého středu loni vybrala dva své nové zástupce, kteří se mají o běh restaurace postarat.

Fotogalerie

Ti po pár měsících požádali o pomoc pořad Ano, šéfe! Vědomi si toho, že problematice restauračních zařízení vůbec nerozumí a dotování provozu hotelu Zámek z jiných výnosů města není dlouhodobě udržitelné. Koneckonců srovnání s jadernou ponorkou a šlapadlem je jejich. To vnímá šéf stejně.

A skutečně tu jde o přehlídku zoufalství: jeden na druhého se vymlouvá, každý by rád kompetence, ale nikdo jich nevyužívá, každému stačí mít své jisté. „Vy nemáte zboží, vy nemáte náladu, vy nemáte nic,“ znechuceně konstatuje Pohlreich, když se snaží ne příliš spolupracujícímu personálu v kuchyni předvést, jak připravit nesraženou omáčku a dojde smetana. A vypadá to, že to nikoho zvlášť netrápí.

Pokus o zázrak

„Konec starých časů. Je rok 2015, tak začni tak vařit. Každý musí vědět, co má dělat! Deleguj práci! Udělej to hned! Neexistuje, že by něco nešlo,“ tato a další hesla rozvěsil po kuchyni šéf, aby personálem v kuchyni pohnul.

Vůči havířovskému zastupiteli za KSČM v pozici jednatele si nebere servítky a poměrně přímočaře mu vysvětluje, že nadšená hesla ze schůzí ani párek zdarma bezútěšnou situaci nezmění. Jen rychlé a konkrétní kroky, i kdyby se měli s polovinou lidí rozloučit a zkusit provoz resuscitovat s jiným ansáblem.

Předposlední díl aktuální série Ano, šéfe! ve čtvrtek večer na Primě jednoznačně ukáže pozadí fungování restaurační kuchyně zase trochu jinak (propojení s radnicí už tu bylo, jen šlo o pronájem). Vzkaz je jasný: bez lidí, kteří své profesi rozumí a jejich práce je baví, hospodu neukočírují ani politici.

Autor:




Nejčtenější

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Další z rubriky

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Domácí pivovarníci žádají zvýšení limitů pro vaření piva. Ilustrační snímek.
Domácí pivovarníci mají stálou žízeň. Napsali petici pro zrušení limitů

Každý, kdo si doma vaří vlastní pivo, smí v současné době vyrobit maximálně 200 litrů moku ročně. Podle iniciátorů petice jsou na tom čeští domácí pivovarníci...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.