Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Houby grilujte, smažte, připravujte z nich pastu, omáčky i polévky

Lesní houby mají v české kuchyni tradiční využití: jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Gratinované hlavičky žampionů, pečený houbový pudink či ragú s pečenými liškami se proto objevují v nabídce restaurací jako sezónní speciality.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lajika

6. 7. 2011 18:49
jo - taky pasta

taky nevím, co je míněno tou pastou. A taky jsem to nenašla.. A taky ani netuším, měl li autor na mysli pastu co těstoviny nebo pastu jako mazadlo. Kdybyste se to někdy někdo dozvěděl, dejte mi, prosím, taky vědět. Nejlépe kdyby snad autor článku objasnil? Co?

0 0
možnosti

Achnatonek

5. 7. 2011 6:09
žádná pasta tu není

Tak tento článek jsem otevřel pouze ze zvědavosti na přípravu pasty z hub a pasta nikde :-/ :-P.

0 0
možnosti

l.z.s

3. 7. 2011 23:37
Tak jsem ráda, že se nejedná o pastu

viz můj příspěvek níže. Autor se vydává za znalce - použil toto velmi moderní slovo (jak už o tom taky mnozí tady psali), ale ve skutečnosti ze sebe dělá jen trotla. Toto je český web, autor je předpokládám taky Čech, my jsme taky Češi, tak pište proboha česky! Slovo TĚSTOVINY je naprosto normální, tím mezi gurmány neklesnete na ceně!

0 0
možnosti

Tramp_007

3. 7. 2011 22:32
Jaká

PASTA?

0 0
možnosti

Zefram Cochrane

3. 7. 2011 21:43
dotaz na pastu

Chtěl jsem se jen optat, zda se zde myslí pasta z hub, nebo houby s nějakou těstovinou (jak je dnes moderní neříkat těstoviny, ale pasta)?

Ta skutečná pasta by mne dost zajímala, byl by to skvělý kořenící přípravek.

1 0
možnosti

kapitan_karotka

3. 7. 2011 21:06
Houbicky zasadne do medu

Pekne nechat aspon tri mesice uzrat a pak vyrazit s partou nekam do lesa a pekne je zbastit. Pokud nekdo houbicky griluje, tak to dela spatne.

0 0
možnosti

kapitan_karotka

3. 7. 2011 21:07
Re: Houbicky zasadne do medu

tak me napada, ze todle bude debata asi o jinejch houbickach

0 0
možnosti

W. End

3. 7. 2011 20:18
Pasta se cesky rekne TESTOVINY

Houbova pasta by asi byla spis pobliz pastice nez testovinam. Chapu, ze pasta zni trendy a in, ale v cestine ma pasta ponekud jiny vyznam, pane autore. Rv

1 0
možnosti

feese

3. 7. 2011 20:02
Článek na houby

Informační hodnota nulová.

Autor taky neví, co je to pasta a zřejmě by z hub vyráběl pastu ve smyslu kaše. Jenomže ono má jít o těstoviny, zřejmě nějakou variantu hříbků, bylinek, smetanové omáčky a těstovin. Dát do titulku něco, o čem se ve zbytku článku už pak nepíše je taky kumšt. No, ono o čem by autor psal, když o tom nic neví.

Další věc je, že houby navíc momentálně nerostou, takže většině lidí je článek nyní k ničemu. No jo, ale když už byl objednanej, musel se otisknout. Případně se trošku modifikuje a otiskne za měsíc znovu, že?

1 0
možnosti

l.z.s

3. 7. 2011 9:11
Co je to pasta?

Nemyslí tím snad autor TĚSTOVINY? Protože o pastě z hub jsem ještě neslyšela!

1 0
možnosti

akrodif

3. 7. 2011 21:12
Re: Co je to pasta?

Třeba tím myslí nějakou mazací pastu - třeba se tím dobře mažou boty nebo něco :-) Aspoň by to mohli psát jako "pásta", protože takhle fakt nevím, jestli tím myslí nějakou tu pomazánku nebo těstoviny a jsem celá zmatená, protože v článku se mi to neobjasnilo (ale četla jsem to jen tak halabala, abych si to právě ujasnila, tak jsem to možná přehlídla) :-D

0 0
možnosti

Richard Kába

3. 7. 2011 7:15
Informační hodnota článku ...

Marně přemýšlím nad informační hodnotou tohoto článku. Vpodstatě jsme se dověděli, že v lese rostou houby a že se dají jíst ...

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...