náhledy
Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli marinovat drceným jalovcem, vinným octem a vodkou.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Hovězí maso očistíme, přes vlákno rozkrojíme na čtyři steaky a vložíme do mísy.
Autor: Kulinární studio MAFRA
V misce smícháme drcený jalovec, olej, vinný ocet a vodku.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Marinádu důkladně promícháme, přilijeme k masu a dobře ho v ní obalíme.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Zakryjeme ho a při pokojové teplotě necháme asi hodinu marinovat.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Odleželé roštěnky opečeme na rozehřátém grilu, z každé strany je grilujeme asi šest minut, přitom je potíráme zbylou marinádou.
Autor: Kulinární studio MAFRA
Nakonec je necháme na kraji grilu ještě několik minut odpočinout. Zeleninu také ogrilujeme. Maso i zeleninu podle chuti osolíme a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvou bylinkou. Kompletní soupis surovin a postup přípravy najdete v těle článku.
Autor: Kulinární studio MAFRA