VIDEO: Svěží hrášková polévka pro dietáře podle Kateřiny Cajthamlové

aktualizováno 
Oříšek másla a jinak samé dietní ingredience doporučuje do hráškového krému doktorka Kateřina. Recept, který pochází z kuchyně Romana Hadrbolce a obejde se bez vajíčka, bez mouky a bez smetany, si zamilovala a vzala ho za svůj.

Na přípravu receptu ze čtvrté řady pořadu Jste to, co jíte budete potřebovat čerstvý nebo mražený hrášek, ledový nebo hlávkový salát, muškátový květ, česnek a oříšek másla. Ten bere doktorka Cajthamlová doslova jako provokaci vůči těm, kteří mají pocit, že se do všeho musí přidávat jen panenský olivový olej. Ten by se ve skutečnosti neměl tepelně upravovat, zatímco máslu to nevadí.

Hráškový krém pro dietáře

Nezapomeňte na mixér, bez něj hladký krém nepřipravíte. Zato klidně vynechte sůl a užijte si čistou chuť zeleniny. Podobně jako při přípravě kapra, jak ho pro vás Kateřina Cajthamlová vařila v páře před týdnem (video s receptem ZDE). Postup přípravy hráškového krému najdete v úvodním videu.

Jako samostatné jídlo by vás tato polévka jen těžko nasytila, ale s lehkým dietním rizotem by dohromady jít mohla. Zkuste to, recept na něj najdete ZDE.

Autoři: ,

Nejčtenější

VIDEO: Největšího vola Austrálie nemohli vzít na jatka. Nevešel se jim tam

Vedle tohoto býka jsou ostatní kravičky jako nedochůdčata.

Australského volka Knickerse zachránil před jatky unikátní vzrůst. Podle řezníků se totiž nevejde do linky, kde se...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Pohlreich ukázal, jak i z nenáviděných fazolí uděláte atraktivní polévku

Fazolová polévka se salsicciou

Zeptejte se dětí, zda můžete uvařit něco z fazolí. Odpovědí vám bude jen nesouhlasné mručení. Přitom po fazolové...

Další z rubriky

VIDEO: Takto vypadá jídlo TOP 10 restaurací Česka. Jsou i v Brně a Přerově

Podnik Zlatá Praha, kde kuchaři připravili pěnu z Bailey’s s rakytníkovým želé,...

Osm z Prahy 1, jedna z Brna a jedna z Přerova. Tak vypadá žebříček TOP 10 restaurací Česka podle ankety Maurerův výběr...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Najdete na iDNES.cz