Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v kuchyni, aby hosté měli důvod se na okraj Kroměříže vydat. A rozumnou cenovou politiku. Místo toho podnik upadá a majitel si tedy zavolá na pomoc duo Pagana v rámci pořadu Ano, šéfová!

Dalibor Vyzula, hrdý rocker, motorkář a otec od rodiny, provozuje svůj hudební klub a restauraci Stará masna přes šest let. Pomalu však docházejí síly, když se ani při maximálním nasazení nedaří podnik dostat z nuly, občas i z minusu.

Přesto nechce zarputilý majitel svůj boj o milovaný podnik s logem vepře na klavíru, vyhlášený díky večerům s živou hudbou, za žádnou cenu vzdát. Upřímně netuší, proč se mu nedaří, a věří, že pohled zvenčí by mohl pomoci.

Jitce a Santovi Pagana opravdu nezabere moc času, aby odhalili, kde v tomto podniku chybují a kde se skrývají rezervy. Na jednu stranu je šokuje chaos v kuchyni, kvůli kterému by si případná kontrola z hygieny přišla na své, současně uznávají, že majitel i kuchař jsou sympatičtí dříči, kteří se snaží veškeré chyby napravit.

Poctivý rocker je totiž pro provoz svého podniku opravdu zapálený a schopnosti k dobrému vedení tu jsou. Jak na něj prozradí manželka, jednu vesnickou hospodu už provozuje a také ji dokázal z nuly postavit na nohy.

V kuchyni Staré masna u Kroměříže se opravdu snaží, takže tu snad mise Jitky a Santa Pagana splnila účel.

A tak se šéfová se Santem a šéfkuchařem Petrem z pražského podniku Pagana pustí v kuchyni do radikální změny jídelního lístku. Vyškrtnou smažák v housce jako „vtipnou“ nabídku bezmasého jídla a pustí se mj. do svěžích burgerů. Koneckonců průzkum v kroměřížských ulicích ukázal, že za takovým jídlem by si lidé do Staré masny zajeli a jsou ochotni za něj i dobře zaplatit.

Nechybí praktické školení správných kalkulací cen, protože ty se opravdu nedají stavět „intuitivně“, jako to Dalibor dosud dělal. V jeho pojetí mu totiž ceny jídla neuhradily ani režii. A tak ho šéfovský tým polopaticky naučí spočítat ceny surovin na porci a vynásobit je číslem 3,21, jak se to v gastronomii má správně dělat.

Diváci posledního premiérového dílu Ano, šéfová! odvysílaném v pondělí večer na Primě sympatickému týmu Staré masny určitě přejí, aby se jim podnik podařilo rozjet. Potenciál se tu skrývá nejen v hudebních večerech, ale i v pozici u hlavní silnice, což lidé aktuálně chválí na sociálních sítích. Stará masna od šéfové tedy určitě nedostala motivační hvězdu nadarmo.

Autor:
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...