náhledy
Plněné jahelné knedlíky můžete podávat s tvarohem či zakysanou smetanou a ještě dozdobit čerstvým ovocem. Děti ocení polití medem, nebo agávovým či jiným sirupem.
Autor: Martina Čermáková
Přirozeně bezlepkové jáhly jsou úžasným zdrojem železa, hořčíku, fosforu a vitaminů B1 a B2, takže fungují jako skvělá prevence chudokrevnosti, depresí a únavy.
Autor: www.probio.cz
Houbový jahelník
Autor: www.probio.cz
Jahelno-bramborové šťouchance se špenátem
Autor: www.probio.cz
Jahelná kaše
Autor: www.probio.cz
Základní ingredience pro přípravu ovocné varianty jahelných knedlíků.
Autor: video.iDNES.cz
Mističku jahel nasypejte na pánev.
Autor: video.iDNES.cz
Za stálého promíchávání je nechte zhruba 3 minuty pražit.
Autor: video.iDNES.cz
Propláchněte jáhly pod studenou vodou, slijte z nich nečistoty a zalijte je zhruba dvojnásobným množstvím vody.
Autor: video.iDNES.cz
Osolte špetičkou soli, přikryjte poklicí a dejte cca na 20 minut vařit.
Autor: video.iDNES.cz
Uvařené jáhly nechte vychladnout.
Autor: video.iDNES.cz
Pak přidejte přiměřené množství mouky a promíchejte.
Autor: video.iDNES.cz
Pro lepší spojení hmoty do ní můžete přidat vajíčko nebo měkký tvaroh, případně obojí.
Autor: video.iDNES.cz
Hmotu zpracujte v těsto.
Autor: video.iDNES.cz
Jakmile je těsto pěkně prohnětené a má správnou kontistenci (podle potřeby lze přidat mouku), můžete začít tvořit knedlíky.
Autor: video.iDNES.cz
Placičku těsta na navlhčené dlani naplňte ovocem (případně slanou náplní, viz text), pečlivě uzavřete a hotový knedlík zakulaťte.
Autor: video.iDNES.cz
K plnění knedlíků klidně přiberte i dětské pomocníky.
Autor: video.iDNES.cz
Knedlíky můžete vařit hned, případně si nějaké zamrazit na později.
Autor: video.iDNES.cz
Ve vroucí vodě se knedlíky vaří pár minut, jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Autor: video.iDNES.cz
Podávejte třeba s tvarohem a kouskem másla či zakysanou smetanou, polít je můžete medem nebo některým z přírodních sirupů, případně posypat kakaem či skořicí.
Autor: video.iDNES.cz
Plněné jahelné knedlíky můžete podávat s tvarohem či zakysanou smetanou a ještě dozdobit čerstvým ovocem. Děti ocení polití medem, nebo agávovým či jiným sirupem.
Autor: Martina Čermáková