Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jak bleskově vykostit rybu: radí šéfkuchař

Vykostit rybu je otázka ani ne pěti minut, a to včetně stažení z kůže. A málokdo ví, že i na kaprovi se najdou místa zcela bez kostí, takže je možné ho beze strachu nabídnout i dětem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MILOSTPAN

2. 6. 2009 19:59
perfektní vykoštění

to takhle vemete 1 kapřyka, pleskneteho po řiti a řeknětě milý kapříku připrav se na smrt...pak ho majznete po kebuly...po tom ho upevní te do svěráku (neplést se svěračem) a sikama( nebo jinýma kleštěma) ho uchopíte za vocas ( ne za ud ale za řitní ploutvu) a prudce trhnete na zad a páteř i s těma přiblblíma žebrama je venku(Y)(Y)EU

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

29. 5. 2009 22:43
...

Nevíte někdo, kdy tu budou ukazovat, jak vykostit Paroubka?

0 0
možnosti
PS

xlb2

1. 6. 2009 8:36
Re: ...

ta bezpaterni svine zadny kosti nema

0 0
možnosti
C

cornelius

29. 5. 2009 9:11
Jak to dělám já

Několik kaprů ročně (a nejsem sám)

rybu zabiju, vykuchám, odstraním ploutve, odříznu ocas a hlavu. Pak od hlavy rukou (u čerstvých to jde krásně) stáhnu kůži, odříznu páteř a je to. Pomáhám si novinama - neklouže to.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

29. 5. 2009 9:20
Re: Jak to dělám já

mě chutná kapr s kůží. Taky používám noviny.

0 0
možnosti
K

Karel-Martel

28. 5. 2009 20:11
nesmysl

proč řezat do hřbetu?

já hřbetní ploutev vytrhnu i s páteří při sloupávání kůže ale chce to cvik:-P

0 0
možnosti
IN

Kleki Petra

28. 5. 2009 11:03
Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

8-o?

0 0
možnosti
D

duhastrecht

30. 5. 2009 16:23
Re: Vykostit? Proč ne. Ale proč zmarnit kůži?

někdo kůži jí, někdo ne, v tom bych problém neviděl, uniká mi však proč nejdřív kapra vykostit, naporcovat a pak teprve porce stáhnout, jednodušší je to přece naopak, králíka/prase/býka také nejdřív nevykostím, nenaporcuji a až poté je začnu zbavovat kůže...

0 0
možnosti
RT

rigla

27. 5. 2009 21:08
Gurman domaci

R^To si tak  mužou  dovolit  v Hiltonu  na  kapru  za  2400 kc.Ja se chci  nazrat  za  tak uz  ty  drahy  prachy,tak ucil  sem deti  obirat  kosti.:-)

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

27. 5. 2009 18:29
Teda navim

co to nejdřív zbavit kůže šupin dokud je ryba ještě velká těžká v kuse, než pak blbnout s kleštěma a honit čtvrtku ryby po desce?

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

29. 5. 2009 22:43
Re: Teda navim

Furt lepší po desce, než po cédéčku...;-D

0 0
možnosti
RLRL

ROSES LIVE

27. 5. 2009 9:50
Proc to furt vykostovat ???

Clovek je jediny tvor na planete, ktery musi vykostovat rybu:-© Kdo pak kdy videl vykostovat rybu delfina, kocku, medveda, krokodyla, vydru, lachtan.. ??

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

27. 5. 2009 18:28
Re: Proc to furt vykostovat ???

lepší to vykostit než být mrtvej :-)

0 0
možnosti
H

Hampy

27. 5. 2009 8:27
Plýtvání

Tímhle způsobem seřezávání filetů přijdete snad o polovinu masa. To radji vyberu z plátku ryby pár kostí a pořádně se najím :D

0 0
možnosti
A

asiclovek

27. 5. 2009 9:02
Re: Plýtvání

jo a kuze je prece to nejlepsi:)):-P

0 0
možnosti
MS

msk

27. 5. 2009 8:07
hmm

nutno říct, že tohle asi platí především u čerstvých / chlazeých ryb. u přemražených si nejsem jist, zda se to podaří ?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...