Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Češi si s pivem poradí. Otevřou ho prstýnkem, zapalovačem i hákem

aktualizováno 
Na internetu najdete spoustu více i méně sofistikovaných způsobů, jak otevřít pivo s korunkovým uzávěrem. Štáb iDNES.cz vyjel do terénu, aby se přesvědčil, jak si s tímto problémem poradí národ pivařů.

Ukázalo se, že pro Čechy je dostat se do piva jednoduchý úkol. Prakticky každý, koho členové videooddělení oslovili, si dokázal poradit. A to nejen muži, ale i ženy. Rudovlasá slečna jen krátce zapátrala v kabelce a pivo bylo do tří vteřin bez uzávěru.

Fotogalerie

Nejjednodušším způsobem je metoda „pivo o pivo“, ale kdo nemá po ruce dva lahváče, poradí si i jinak. Stačí využít třeba hák na kontejneru. Další dotázaný předvedl daleko elegantnější způsob. Hladce pivo otevřel prstýnkem. Zřejmě nejrychleji se do lahve dostal mladík, který bleskově vytáhl zapalovač.

Podívejte se na video a podělte se s ostatními, jak otevíráte pivo vy, když není po ruce otvírák.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...



Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Další z rubriky

Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku,...

Šest kroků k zazimování zahrady, aby se na jaře probudila odpočatá

Listí dejte na kompost, příští rok budete mít perfektní humus.

Aby byla zahrada příští rok zase plná života a barev, je nutné ji důkladně uklidit a zazimovat. Vhodnou péčí předejdete...

Spadané listí nadělá neplechu v jezírku i bazénu. Obojí potřebuje péči

V jezírkách hlubokých kolem 1,5 metru bezpečně přezimují ryby, dbejte ovšem,...

Počasí už pěkných pár týdnů není na koupání, ale právě v tomto období bazén i jezírko potřebují vaše služby. Je...

Najdete na iDNES.cz