Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich

aktualizováno 
"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během posledních pár týdnů," vysvětluje televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Daleko víc doporučuje soustředit se na tvar jeho těla a pevnost svalstva.

Pohlreich na videu ukazuje a srovnává několik druhů kuřat. Podle něj je ideální kuře, u něhož máte zaručeno, že bude z volného výběhu. "Vždycky je to tak, že kuře, které trošku běhá po venku, má úplně jiný tvar těla. Kuřata jsou podlouhlejší, svaly jsou vypracovanější než u běžného kuřete, které je baculatější," vysvětluje.

Fotogalerie

"Šéf" začíná porcovat kuře podle své zvyklosti tak, aby maximálně zachoval ekonomiku. Na gril radí kuře vždy vykostit, aby se maso rychleji propeklo a lépe se kontroloval stupeň propečení. "Ale taky je zbytečné ho opéct a kosti vyhodit. Daleko lepší taktika je udělat si čisté maso a z kostí vývar nebo základ na omáčku," říká.

Začněte odříznutím křídel a stehen. Právě na nich nejlépe uvidíte, jaké kuře se vám podařilo koupit. "Všimněte si, jakou má hezky pevnou strukturu, není to žádné bláto z Polska, které se někde prodává. Hezky udělané maso, pěkná tmavá barva," libuje si.

Je ale pravda, že si pro grilování vybral francouzské kuře, cenu raději neprozradil, ale lze sehnat i české za ceny kolem 170 korun za kilo v obchodě, ale třeba i kolem stovky na farmářském trhu.

Nakonec pro fajnšmekry, kteří milují maso od kosti, upozorňuje na nejlepší kousky, které se najdou na hřbetě. "Francouzi říkají, že by to tam nechal jen hlupák," upozorňuje na nejžádanější lahůdku.

Recepty z pořadu Šéf na grilu najdete na iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...



KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...

Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

Šest kroků k výběru správného zasklení do nových oken

Než budete vyměňovat okna, uvažte, jaké vlastnosti po něm budete požadovat.

Chystáte se stavět nebo budete měnit okna? Zasklení, které tvoří většinu plochy okna, má na jeho vlastnosti zásadní...

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Citroën C1 1.0 VTi 2017 · !190KM!
Citroën C1 1.0 VTi 2017 · !190KM!

r.v. 2017, naj. 190 km, benzín, 1. majitel
200 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz