Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich

aktualizováno 
"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během posledních pár týdnů," vysvětluje televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Daleko víc doporučuje soustředit se na tvar jeho těla a pevnost svalstva.

Pohlreich na videu ukazuje a srovnává několik druhů kuřat. Podle něj je ideální kuře, u něhož máte zaručeno, že bude z volného výběhu. "Vždycky je to tak, že kuře, které trošku běhá po venku, má úplně jiný tvar těla. Kuřata jsou podlouhlejší, svaly jsou vypracovanější než u běžného kuřete, které je baculatější," vysvětluje.

Fotogalerie

"Šéf" začíná porcovat kuře podle své zvyklosti tak, aby maximálně zachoval ekonomiku. Na gril radí kuře vždy vykostit, aby se maso rychleji propeklo a lépe se kontroloval stupeň propečení. "Ale taky je zbytečné ho opéct a kosti vyhodit. Daleko lepší taktika je udělat si čisté maso a z kostí vývar nebo základ na omáčku," říká.

Začněte odříznutím křídel a stehen. Právě na nich nejlépe uvidíte, jaké kuře se vám podařilo koupit. "Všimněte si, jakou má hezky pevnou strukturu, není to žádné bláto z Polska, které se někde prodává. Hezky udělané maso, pěkná tmavá barva," libuje si.

Je ale pravda, že si pro grilování vybral francouzské kuře, cenu raději neprozradil, ale lze sehnat i české za ceny kolem 170 korun za kilo v obchodě, ale třeba i kolem stovky na farmářském trhu.

Nakonec pro fajnšmekry, kteří milují maso od kosti, upozorňuje na nejlepší kousky, které se najdou na hřbetě. "Francouzi říkají, že by to tam nechal jen hlupák," upozorňuje na nejžádanější lahůdku.

Recepty z pořadu Šéf na grilu najdete na iPrima.cz.

Autor:




Nejčtenější

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Další z rubriky

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.