Diskuze
VIDEO: Hůlkami se můžete najíst jako člověk, radí Tomio Okamura
Děkujeme za pochopení.
l.g
Trenink
Výtečný trénink je brát hůlkami arašidy. Asiati jsou schopni uchopit hůlkami 2-3 arašidy v řadě naráz a strčit si je do úst. Chce to ale poctivý trénink. Pokud zvládnete toto a zvládnete kompletně ohlodat kuřecí stehno tak, že si ho držíte před ústy hůlkami, tak je to v podstatě maturita.
Lukas1000
Re: Trenink
Tak to ja mam uz doktorat, vypiju hulkama pivo za 5 sekund.
jolen
úplně nejlepší
je prý jíst hůlkami čistý vývar...to by nám mohl pan všeználek Tomio ukázat
Jandik73
Re: úplně nejlepší
Vysrknul by ho z té misky. Je politováníhodné, když se hlupak snaží být vtipný.
Tacuddd
Duté hůlky na polévku
Divím se že pan Okamura neuvedl že na polévku se používají silnější důté hůlky (brčkivcuci). Možná proto, že se používají jenom v jihozápadním Japonsku - pan Okamura nejspíš pochází z jiné oblasti.
Tacuddd
Re: Duté hůlky na polévku
Jinak, tohle měla být jen sranda - kdyby si to někdo vykládal nějak útočně. Panu Okamurovi fandím, (i když s tím jeho nedávným vychvalováním Dělnické Strany si to mě trochu po...)
Kozel_
Článek k ničemu
Čínské restaurace v ČR někdy navštívím, zatím jsem ale vždy dostal evropský příbor. Nezajímají mě asijské konvence, ať japonské nebo čínské. U nich nevadí pít polévku a srkat, u nás to přece jen vadí. Nevidím důvod učit se jíst hůlkama, příbor je evidentně praktičtější. Hůlkama se samozřejmě nenakrájí maso ani nenabere polévka. Jistě, čínská jídla mají maso na kousíčky, polévka se pije. Ale já se to nechci učit. Budu-li v Čechách srkat apod. budu za burana. V Koreji se ve společnost např. nesmí smrkat, srkání a mlaskání nevadí.
Pokud bych jel do těchto zemí, tak jako turista bych dodržoval evropské konvence, nebyl bych jediný evropan, co tam jede. Případně bych se naučil pár věcí, které i jako Evropan bych měl dělat po jejich (ale oni zde se taky chovají dle svých konvencí). Pokud bych tam měl žít déle, tak bych opět zjistil, jak se mám chovat jako cizinec, který tam nějakou dobu žije. A natrvalo se tam určitě neusadím, nejen kvůli věku.
Takže shrnu, doma se budu chovat dle české
Kozel_
Re: Článek k ničemu
etikety, vč. návštěvy čínské restaurace. Nebudu se přizpůsobovat čínskému nebo vietnamskému personálu těchto restaurací, jsem ve své zemi. Ostatní hosté jsou taky většinou Češi nebo z Evropy, příp. USA.
Já nemám v sobě polovinu japonské krve, abych měl potřebu zachovávat japonské zvyklosti, jako pan TO. Jemu to neberu, ale mě japonské zvyky nic neříkají, obdiv k té kultuře fakt nemám
čtunoviny
Etiketa - Ladislav Špaček v rádiu...
...považuje podle evropské etikety jako nepřípustné držet vidličku v levé ruce hroty nahoru.
Musí být vždycky dolů a pouze na kratičkou chvilinku , když vkládáme přílohu ( rýže...) do úst , je možné mít tyto hroty nahoru. Ovšem vidlička v pravé ruce už je v pohodě a hroty můžou být libovolně. Porušení tohoto pravidla je údajné velké " fóóó páááá".
Mají Evropané také nějaka etická pravidla pro používání asijských hůlek při nóóóbl slavnostních žranicích ???
roedor
Re: Etiketa - Ladislav Špaček v rádiu...
teda, tak to jsem pěkný buran, vidličku otočenou hrotama dolů u ostatních lidí jsem vždycky považovala za nějakou osobní libůstkuJsem společensky odepsána, můj dosavadní život je jedno velké fópá
pomocný učitel Václav Poustka
Re: ???
A proč ne? Nikdo vás k tomu nenutí a můžete se sám rozhodnout.
l.g
Malé doplnění
Technika držení hůlek není všude stejná. Může se i dost lišit. Dokonce někteří tvrdí, že způsob držení hůlek byl znakem určitých kast a společenství.
Při odkládání hůlek je vysloveně neslušné hůlky zapíchnout do misky s jídlem. Může se to vkládat tak, že vám jídlo nechutná, nebo je vám nepříjemná stolující společnost tak, že nechcete dále v jídle pokračovat.
Rudla01
Re: Malé doplnění
Já myslel, že je to neslušné, protože tak se v Japonsku obětuje jídlo zemřelým...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu
Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc
Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících
V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....
Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni
Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant
Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat:
34 310 - 39 458 Kč