Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Naučte se škvařit škvarky, základ poctivé kuchyně z vepřového sádla

Během chvilky připravíte skvělou škvarkovou pomazánku, za půl hodiny bramborové placky. Kde vzít domácí sádlo a škvarky, když nemáte tu správnou babičku? No přece doma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

ale hlavne nikdy,opakujem nikdy necedit cez plastove sitkoX

0 0
možnosti

J33a41n 59Š24e87b14e47s35t71a

10. 2. 2016 21:12

;-D Jo, to může být dobrá zábava ;-D

0 0
možnosti
ZR

Nejvíc mě na článku vadí, že nic pořádně nevysvětlil, a to co vysvětlil mně připadá nesmyslné. Kostičky 1 x 1 je total nesmysl. Aspoň pokud jde o škvarky, sádla z tak malejch kostiček ale může být ovšem víc.8-o

1 0
možnosti
JV

Nebo se pouzije mikrovlnka, je to rychlejsi a min se s tim nadela :-)

0 1
možnosti
ZR
JP

jj tak to vypadá, když někdo píše o tom co nikdy nejedl a nedělal. Humanitární obory vpřed!!

1 0
možnosti
Foto

M45a74r69t73i31n 72O47c97h

9. 2. 2016 19:07

Škvarky v troubě? To je zase blbost...Rv

5 0
možnosti
JN

J17i20ř35í 22N11o20s28e19k

9. 2. 2016 14:00

Škvaříme v pomalém hrnci, večer tam nasypeme 2 až 3 kilíčka, zapneme na low a ráno je hotovo, jenom slít do sklenic :-)

0 0
možnosti
TT

A konsistence těch škvarků je tuším stejná, z toho pomalýho hrnce...?

0 0
možnosti
VH

niekedy sa chystam vytopit mast a skvarky z bociku,to bude uplne ina liga...

0 0
možnosti
LN

Já taky , ale prej to hodně prská. Chtělo by to nějaký osvědčený recept.

0 0
možnosti
JS

V rubrice Hobby recepty na vepřové škvarky, v rubrice Jihočeského kraje upoutávka na vepřové hody v Ternu. Konečně redakce pochopila. Jen tak dál ;-)

1 0
možnosti
MH

Chce to hlavně usilovně míchat a míchat. Jak to pustí sádlo, tak se to škvaří jedna radost.

Problém ale je, že dnes jsou prasata sportovci. Za mejch časů bylo prase 40% sádla (takový 3-4 kýble se vyškvařily), dnes je z prasete sotva malej kbelíček sádla. Kdo by to ale taky jedl. Když ne namazat na chleba, tak je to na poblití. Za mlada se sádlo používalo jako tuk na všechno, dnes už ne. Z topinky dělané na sádle jsem se málem zablil.

Ale škvarečky jsou dobrý, zvláště když jsou pořádně vypražený a pěkně do hněda a občas i s kouskem masa na okrajích.

1 8
možnosti
MD

Prvně bylo když se prase pověsilo zjistit tloušťku špeku. Jenže prase mělo kolem 250 kg i více.

0 0
možnosti
DT

Prorostlé sádlo nakrájím na mašince na tenké lístečky, škvařím bez vody, s přidanými jablky nebo cibulí. Když se vyškvaří tuk, zbydou škvarky, které mají tvar bramborových chipsů. A dá se na nich smlsnout stejně, jako na chipsech.

0 0
možnosti
TT
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...