Diskuze

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy do menzy - každý student. Nakolik se tam vaří z předvařených surovin a polotovarů? Vyzkoušeli jsme menzu při Jihočeské univerzitě, která sice nepatří mezi ty největší, přesto jen loni naservírovala strávníkům milion a čtvrt jídel.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Dohnal, copak je to za nový systém HACPP?? Ten ještě neznám ;-D

0 0
možnosti

Co to musí být za hnus, když to dalším hnusem dochucují, aby to nějak chutnalo... :-P

0 4
možnosti

Nevím co se komu na tom nelíbí - vždyť je to pravda. Vždy jde uvařit dobré jídlo bez polotovarů, ale to je jen o tom, co kuchař (v tomto případě spíš "kuchař") umí.

0 0
možnosti

Pratele jen si nestezujte, my jsme meli obed(v letech 1959-1964) za 2.60 Kcs,jednu polevku a jedno jidlo-dost otres, rano ke snidani dva rohliky a ledove mleko z mlekarny a prezili jsme to, v kolonkach na Letne jsme v zime topili uhlim ktere jsme skladovali ve skrini, ale rad na to vzpominam.;-)

0 0
možnosti

V Brně by toto byl zřejmě neřešitelný problém :-(

2 0
možnosti
Foto

Chodím tam a můžu prohlásit, že to je první jídelna/menza, kam chodím opravdu rád. Vaří výborně, výběr je tak pestrý, jak jsem zatím nikde v jídelně nezažil a ceny jsou bezkonkurenční. Zaměstnanci mají můj obdiv, že ten nápor lidí zvládají většinou ještě ke všemu s úsměvem a rádi přidají. No a že je menza i při těch cenách v plusu, to už vážně nevím, jak to dělají - prostě kouzelníci. R^ Je vidět, že když se chce, tak to opravdu jde. :-)

7 1
možnosti

Docela me prekvapily ty ceny, v brnenskych meznach jsou tak o 10 az 25 korun drazsi, kolikrat i vic. Pro cizi stravniky pak neni problem za jidlo s polivkou i 90 korun. Docela by me zajimalo, kde se bere ten rozdil, suroviny budou stat stejne.

5 0
možnosti

víc polotovarů, tedy dražší suroviny. V podstatě je to vždy o tom, kdo tu menzu vede a jak moc mu do toho kecá vrchnost (to bylo krásně vidět kdysi na tom Pohlreichově pořadu, když jeden díl vařil ve školní jídelně). Dotace, výživové normy atd. jsou jinak stejné a je to ze zákona nevýdělečná organizace, takže ani marží to nebude. Ještě teda by mohl být problém ve velikosti menzy, resp. počtu porcí - udělat půlku porcí vyžaduje totiž prakticky stejný personál, vybavení ... tj. fixní náklady jsou pak dvojnásobné

3 0
možnosti

Běžte se podívat do Zlínské menzy na FAI, to vás přejde chuť k jídlu a pokud se skutečně odvážíte, tak je všechno fritované nebo smažené...

2 1
možnosti

I ta oblíbená polévka s celestýnskýma nudlema?

0 0
možnosti

J68a16n 30C57t58i63b23o83r

5. 5. 2014 9:33

Ne, úplně obyčejné české přídavné jméno v krátkém tvaru ;-)

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!