VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso

aktualizováno 
Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.

I z čuníka ale vyberete kousky, které jsou méně prorostlé. "Představte si ty zástupy čuňat, která musejí padnout kvůli panence, které hodně lidí dává přednost," říká. Ale stejně lze vybírat i u kotlet. "Na straně u krku je maso víc prorostlejší, což je na grilování ideální. Kdo má ale v rodině někoho, kdo preferuje vyloženě libové, vezme si maso z opačného konce," vysvětluje.

Pohlreich ale na grilování doporučuje odstranit z kotlety páteřní kost. "Zkrátíme tím přípravu, okolo kosti se to navíc špatně propéká," říká Pohlreich. Rozdělí si šál napolovic, aby se mu lépe sekalo. "Tak toto by se mělo vysílat až po desáté hodině, to je normální násilí. Ta řezničina je ale dřina," povzdechne si.

Když ale porcuje vepříka, libuje si i u bůčku. "Podívejte se, jak je krásně libový. Ten bych naložil, a pak by šel na gril," doporučuje.

Podívejte se na video, jak si šéf poradí s celou vepřovou půlkou. Řezník by byl asi rychlejší, ale na kuchaře to taky není špatný výkon.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v...

Další z rubriky

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

Najdete na iDNES.cz