VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso

aktualizováno 
Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.

I z čuníka ale vyberete kousky, které jsou méně prorostlé. "Představte si ty zástupy čuňat, která musejí padnout kvůli panence, které hodně lidí dává přednost," říká. Ale stejně lze vybírat i u kotlet. "Na straně u krku je maso víc prorostlejší, což je na grilování ideální. Kdo má ale v rodině někoho, kdo preferuje vyloženě libové, vezme si maso z opačného konce," vysvětluje.

Pohlreich ale na grilování doporučuje odstranit z kotlety páteřní kost. "Zkrátíme tím přípravu, okolo kosti se to navíc špatně propéká," říká Pohlreich. Rozdělí si šál napolovic, aby se mu lépe sekalo. "Tak toto by se mělo vysílat až po desáté hodině, to je normální násilí. Ta řezničina je ale dřina," povzdechne si.

Když ale porcuje vepříka, libuje si i u bůčku. "Podívejte se, jak je krásně libový. Ten bych naložil, a pak by šel na gril," doporučuje.

Podívejte se na video, jak si šéf poradí s celou vepřovou půlkou. Řezník by byl asi rychlejší, ale na kuchaře to taky není špatný výkon.

Autor:



Nejčtenější

Lidé jsou zhýčkaní a líní, s puškou chráním zvířata, říká lovkyně

Lovkyně Michaela Fialová ráda provokuje a z výhrůžek si nic nedělá

Michaela Fialová si na focení pro magazín Víkend oblékla šatičky s kolouškem Bambi. Zastřelila mu nejen maminku,...

Skotská klapouchá. Kočičí společnice, která je stínem svého majitele

Klapouchost se projeví jen u jedinců, kteří jsou nositeli genu způsobujícího...

Jemná malá ouška sklopená dopředu dávají této kočce jedinečný výraz, těžko si ji spletete s jinou. Tedy pokud zdědila...



Kočky nejsou hypochondři, svoje neduhy zpravidla pečlivě skrývají

Jablonecká vyhláška například zakazuje krmit toulavé kočky.

Jsou nezávislé, mají od přírody tuhý kořínek a navíc ještě devět životů. Všechny tyto lidové „pravdy“ o kočkách mohou...

Dobrý den, jsem Potxolo. Budu největší a nejdražší vůl na světě

Plemeno plavého aquitánského skotu

Je mu sedm let a denně sežere asi 50 kilogramů brambor, mrkve a další potravy. Podle deníku El Mundo jeho majitelé už...

Vepřová žebra na houbách: konečně chlapský houbový recept

Maso položíte na hlavičky hub, okořeníte a přidáte trochu sádla

I muži mají své oblíbené kulinářské houbové speciality. K houbám však přidají pořádný kus masa.

Další z rubriky

TasteAtlas mapuje typické chutě, Česku přisoudil tlačenku i utopence

Mapování světa podle typických pokrmů

Projekt TasteAtlas by chtěl být světovým atlasem jídla a nápojů i encyklopedií chutí. Zatím zaznamenal více než deset...

Pohlreich: To jsem ještě nikdy neviděl. Televize už dlouho tak nepípala

Pohlreich učí atraktivně aranžovat pokrmy na talíři.

Předposlední díl Pořadu Ano, šéfe! připravil Zdeňku Pohlreichovi výživné překvapení v hotelu Kamenný vrch v Chomutově....

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Najdete na iDNES.cz