Diskuze

Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny

Uvažujete, jak si ulehčit práci při čištění trouby? Rozhodnout se můžete mezi moderní chemií, "babskými" recepty, anebo si připlatit a koupit přístroj, který má samočisticí vlastnosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neandrtalec_

3. 2. 2009 17:41
Pyrolyza

Také jsme si pořídili troubu s pyrolýzou. Po prvním pečení masa jsme tuto funkci vyzkoušeli...

Tuk v troubě se začal pálit a přitom začal pěkně kouřit, takže jsme si hezky vyudili celý nově zrekonstruovaný byt. Výsledek čištění byl takový že místo slibovaného prachu byl na dně trouby řádně připečený proužek oleje a z dvířek nešly černé fleky odstranit skoro vůbec. Znova už tuto funkci zkoušet nebudem.

0 0
možnosti

Rubik1

3. 2. 2009 20:34
Re: Pyrolyza

Také tomu nevěřím. Prý "..otevřené póry, které absorbují tuky a ostatní nečistoty. Při běžném pečení na vyšší teploty potom nečistoty zoxidují, promění se na vodní páry a zcela zmizí." Každý přece z chemie pro ZŠ ví, že se omastek na vodní páru nepřemění stejně jak z trusu nelze vyrobit zlato.

0 0
možnosti

Ebo

29. 1. 2009 23:21
jo..

"Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny ? "  .. stačí si na to najít něakého troubu ;-D

0 0
možnosti

MickeyM

29. 1. 2009 13:40
Všechno jde :-)

Nevím, co je Mefisto. Vím, že i na několikrát zapečenou špínu spolehlivě funguje přípravek OvenCleaner od Amway. Více info na koprretinka@seznam.cz.

0 0
možnosti

hrabe.zeppelin

29. 1. 2009 13:51
Re: Všechno jde :-)

hele, Sarko Grossova, jdi uz s tim multilevel marketingem k sipku nebo to prodavej duchodcum na Floride...

0 0
možnosti

Phantom2005

29. 1. 2009 13:33
Ten trik ...

... s hrnkem horké vody funguje, ale ideální je ho vylepšit jedním citronem, pokrájeným na čtvrtky.

Já to mám tedy vyzkoušené jen v mikrovlnce, ale tam to funguje perfektně - do misky naleju vodu (cca 1/2 litru), hodím do ní 4 čtvrtky citronu a pustím ji na 5-10 minut na plný výkon. Pára s kyselinami z citronu rozpustí všechno, stačí to setřít vlhkým hadrem. Navíc trouba nádherně voní :-).

Ne nadarmo se výtažek z citronů přidává do mycích prostředků

0 0
možnosti

Stíhací bombardér Havel 4

29. 1. 2009 13:59
Re: Ten trik ...

To vypadá jako návod na třaskavinu.

0 0
možnosti

vymrzovac

29. 1. 2009 10:07
nečistím.......

....není důvod. Šikovná kuchařka peče tak,aby si troubu nezasvinila. Pro případ přetečení čehokoliv je dole na dně plech,kterej se vytáhne a vyčistí se mimo troubu. Grilovat v troubě,nebo mikrovlnce může leda magor! Na grilování mám gril na zahradě.........pokud bych ovšem chtěl nějaké nánosy čistit,použil bych asi Mefisto, což je speciální přípravek na čištění skel u krbových kamen,takže dehet a různé příškvarky rozpouští téměř lehce

0 0
možnosti

Estanislao

29. 1. 2009 10:43
Re: nečistím.......

A jak si chceš grilovat v zimě venku? Nevím jak ty, ale já na to musím mít jasno, min. 25°C venku a jedno studený v půllitru...

A co nebožáci, kteří jsou odsouzeni bydlet v paneláku?

0 0
možnosti

daverave

29. 1. 2009 10:05
Troubu s pyrolytickym cistenim nedoporucuju ...

Je videt, ze clanek nevychazi z vlastnich zkusenosti. Protoze kdyby byl, dozvedeli byste se take, jak "skvele" pyrolyticke cisteni funguje. Zkusil jsem to jenom jednou. Klasika, po x pecenich zadelana trouba od omastku atd., znate to. Nahodim program pyrolytickeho cisteni v domeni, ze za chvili bude trouba cista a ja ze jen vymetu opalene drobky. Takze si jdu po svem, delat neco do prvniho patra. Zhruba za 10-15 min jsem ucitil sileny smrad a tak rychle bezim dolu. Po celem prizemi se linula bila mlha, ze nebylo videt skoro na krok. A pak jsem to uvidel - trouba sice frcela na nejakych tech 500-600°C a vevnitr se veskere nanosy vypalovaly, ale nenapadlo mne, ze se z toho bude delat husty bily dym, ktery jeste za podpory automaticky zapnuteho cirkulacniho ventilatoru v troube bude hnan pruduchy ven do mistnosti ... Vetral jsem pak jeste dalsich 6 hodin nez bylo v dome snesitelne ... Takze zaver - absolutne nepouzitelne, jenom dalsi marketingovy trik.

0 0
možnosti

roedor

29. 1. 2009 9:19
Jak vyčistit troubu bez zbytečné dřiny

když už se mi zdá trouba moc zahnojená, napatlám tam srágoru na čištění, otřu a kašlu na to. Provádíme jednou za rok až dva:-P

0 0
možnosti

Stíhací bombardér Havel 4

29. 1. 2009 9:18
pekáče na 500°C ?

Já teda nevím, ale u naší trouby je výslovně uvedeno, že uvnitř při pyročištění nesmí být vůbec nic, protože by se to zničilo. Doporučovat tedy v článku čištění pánve a pekáčů tímto způsobem není zrovna moc rozumné. :-P

0 0
možnosti

MatějMatolín

29. 1. 2009 9:03
?

Kterej trouba tohle téma vymyslel? 8-o

0 0
možnosti

fearofthe

29. 1. 2009 0:20
Já se klidně podělím..

Nečistím troubu vůbec ... Vřele doporučuji...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...