náhledy
Zdeněk Marcín z Prakulu vysvětluje, jak zacházet s kuchyňským provázkem.
Autor: Petr Čuban, iDNES.cz
Používejte jen přírodní kuchyňský provázek.
Autor: Marek Burza
Provázek si dejte do misky, hrnku nebo kastrolku, aby se snadno odvíjel.
Autor: Marek Burza
Provázek podvlečte pod masem.
Autor: Marek Burza
První uzlík
Autor: Marek Burza
Začněte motat našikmo. Než provázek podvléknete, přidržte si ho na podložce, aby se nepovoloval.
Autor: Marek Burza
Až dojdete na konec šálu, postupujte křížem zpět stejným způsobem.
Autor: Marek Burza
Nakonec ho ustřihněte a zavažte.
Autor: Marek Burza
Kdo si chce s masem pohrát, může v podélném směru maso ovázat i na bocích. Dosáhne ještě pravidelnějšího tvaru.
Autor: Marek Burza
U složitějšího způsobu si na ruce uděláte smyčku, kterou navléknete na maso.
Autor: Marek Burza
Detail smyčky
Autor: Marek Burza
Tento způsob má tu výhodu, že po upečení provázek jen přestřihnete a snadno odmotáte.
Autor: Marek Burza