Japonská kuchyně

Okurková pizza na sítích rozhádala jedlíky. Vzbudila nadšení i odpor

19. září 2023

S nakládanými okurkami je to zřejmě jako s koprovou omáčkou. Jedni ji milují, druzí ji navždy...

Svět to neviděl, pes to nežral. Kruté omyly stolování slouží jako prevence

20. března 2023

Premium Mám jednu kompetenci, v níž vynikám nad manželkou, a to dojídání potravin, o které už nikdo...

Richard Tomáš je mistrem světa v sushi. Zabodoval s jeřábem na křišťálu

17. února 2023

Premium Kuchař Richard Tomáš z české restaurace Yamato to udělal klasicky: přišel, účastnil se a zvítězil....

Kimči je receptem na dlouhověkost. Jak ho připravíte krok za krokem

24. března 2022

Kvašené zelí kimči (kimchi) je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou...

Sushi prověřilo um i nervy adeptů na Masterchefa, řezník to vzdal

29. září 2021  21:35

Šéfkuchaři nestačí, že sám umí vařit. Musí být schopen jasně formulovat týmu svou vizi, stát si za...

Chvála kvašení zeleniny, které dodá vitaminy a enzymy za rozumnou cenu

23. září 2020  13:19

Nejspíš vás nepřekvapí, že až třetina potravin, které konzumujeme, se vyrábí nějakým způsobem...

Nesestavil bych stejné menu pro Harrachov, Prahu či Brno, říká šéfkuchař

6. června 2019

Šéfkuchař Zdeněk Křížek byl „zavedenou veličinou“ v malostranském hotelu Mandarin Oriental, kde se...

Nově objevené restaurace pro gurmány. Nejlepší je na jihoafrické pláži

20. února 2019

Nenápadná malá restaurace v pobřežním městečku Paternoster, téměř dvě stě kilometrů severně od...

VIDEO: Bramborový salát z barevných brambor je zdravější, chutná stejně

22. listopadu 2018

Bramborový salát z barevných brambor? Proč ne. Podle šéfkuchaře Romana Pauluse není třeba se...

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12. prosince 2017

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

4. prosince 2017

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

16. října 2017

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou...

Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich

6. května 2016  2:26

Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako...

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

30. dubna 2016

Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí....

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8. dubna 2016

Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované...

VIDEO: Barman vzdal hold módním i více než stoletým koktejlům

11. února 2016

Půvabný barmanský průřez stoletím od roku 1915 do roku 2015 připravil Američan, který má s...

Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp

3. února 2016

O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo...

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

28. ledna 2016

Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení...

Pohlreich se podle učiliště vysmíval postiženým dětem. On to cítí jinak

12. ledna 2016  2:12

Kuchařské učiliště v ústeckých Trmicích, berounskou Bastilu a americký bar a restaurant v Mohelnici...

Zkuste letos rybí bifteky. Z kapřích filetů a anglické slaniny

23. prosince 2015

Filety z kapra svinuté spolu s proužky anglické slaniny do tvaru, který ze všeho nejvíc připomíná...

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

15. prosince 2015

V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte...

Jak připravit veganský burger s konopnou tofunézou. Chutná jako pravý

5. listopadu 2015

Za lehké, ale zdaleka ne „plané“ jídlo, lze označit veganský burger s „majonézou“ z tofu a...

Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha

24. října 2015

Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká...

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

14. října 2015

„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci,...

VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti

24. září 2015  7:51

Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa,...

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28. července 2015  20:44

Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi...

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

2. července 2015

Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s...

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9. května 2015

„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv...

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

12. dubna 2015

Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém...

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým...

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11. února 2015

Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic...

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15. prosince 2014  10:14

Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit...

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

10. prosince 2014

Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z...

Krmítko v americkém Ohiu