KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

aktualizováno 
Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že se u nás „rozmnožila“ spousta restaurací a street foodů, které se snaží z její popularity těžit. Na druhou stranu jen málokdo z nás ví, do čeho návštěvou japonské restaurace jde.

Japonská kuchyně je u nás stále populárnější, ale v porovnání třeba s italskou se o ní toho tolik neví. | foto: Marek Burza

Vyzkoušejte svou znalost japonské kuchyně v našem kvízu. Připravili jsme ho společně s šéfkuchařem Markem Horou z restaurace Yamato, který patří k lídrům v oboru. 

Restauraci otevřeli společně se Zdeňkem Pohlreichem v roce 2014 (u otevření restaurace Yamato jsme byli), v celém projektu jim šlo o to, aby vznikl podnik, který by nenabízel jen napodobeniny japonské kuchyně, ale pokrmy, které se opravdu v Japonsku vaří. A to Marek Hora, který se v Japonsku doslova „vyučil“, splňuje. 

Otestujte se, jak znáte japonskou kuchyni

A dnes restaurace patří mezi zájemci o japonskou kuchyni o nejvyhledávanější. Jako jediná japonská restaurace v Česku byla oceněna v Michelinském průvodci Michelin Main Cities of Europe.

Autor:

Nejčtenější

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Další z rubriky

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

Najdete na iDNES.cz