Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pohlreichovu jarní nádivku s kopřivami na talíři nenecháte

  0:19aktualizováno  0:19
Upřímně? Skutečně dobrou nádivku aby pohledal, nemálo z nás ji pamatuje ze školní jídelny jako beztvarou hmotu nijaké chuti lepící se na patro. Přitom to může být lahůdka nasáklá výpekem slaniny, zjemněná smetanou a skvěle dochucená kořením, bylinkami i šťávou z masa.

Zkuste ji třeba podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude v nedělním premiérovém vydání pořadu Tak vaří šéf! v podvečer na Primě připravovat jarní menu. Což je týden před Velikonocemi jasné nahrání na smeč.

Polopaticky vás naučí připravit nejen skvělé kuřecí závitky (další inspirace na roládu zde) s opravdu dobrou nádivkou, ale i svěží jarní salát s listy mladých pampelišek a ředkvičkami. Zjistíte také, jak upéci mléčné jehněčí v solné krustě či připravit luxusní dezert z čerstvých jahod. Chcete-li případně zkusit šéfův recept na kůzlečí roládu, najdete ho zde.

Jak na nádivku s čerstvými kopřivami, krok za krokem

Základem je samozřejmě ne úplně čerstvé pečivo nakrájené na kostičky, které v misce dochutíte solí a pepřem, s citem přidejte i trošku muškátového květu.

Fotogalerie

Pak přidejte na kostičky pokrájenou kvalitní slaninu, osmahnutou na pánvičce spolu s najemno nasekanou cibulí. Ve videu najdete tip, jak dostat z pánvičky do nádivky veškerou cennou šťávu, chuť a vůni.

Promíchejte, pečivo ještě zalijte smetanou, která nádivku zjemní, a přidejte lístečky či vršky mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků a nádivku máte připravenou. Třeba na kuřecí roládu.

Kuřecí maso je totiž nejen nejdostupnější a lehké, ale nabízí také možnost kombinace bílého masa kuřecích prsou a tmavého masa kuřecích stehen v jedné porci, Spolu s nádivkou a čerstvými kopřivami vytvoří na řezy z takové rolády efektní mozaiku. Takže klidně jděte do kuřete i na Velikonoce.

A pokud byste si nevěděli rady, jak roládu zavázat, popis fíglů pro práci s kuchyňským provázkem najdete v článku zde i s videem:

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako...

Mýty a fakta o nočním pomočování dětí
Mýty a fakta o nočním pomočování dětí

Podle odhadů trpí nočním pomočováním neboli enurézou asi pětina dětí ve věku 5 let, obtíže se však nevyhýbají ani starším jedincům. Rodiče často spoléhají na to, že „z toho dítě vyroste“, v horším případě děti trestají. Noční pomočování přitom může velmi negativně ovlivnit sebeúctu a duševní pohodu dítěte.

Najdete na iDNES.cz