Diskuze

Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu

Zbyla vám vařená rýže, špagety či brambory a kromě pár vajec už máte v lednici jen pár kousků uvadající zeleniny a okoralého sýra? I z toho mála se dá vykouzlit dobrý oběd nebo večeře v podobě propečené italské omelety frittata. Navrch s dobrých pocitem, že neplýtváte potravinami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Selskou omeletu ze zbytku vařených brambor, pokrájeného zbytku uzeniny a cibule již děláme desetiletí, podobně jako osmažená kolínka s vejci (či jinou těstovinu) s okurečkou, či zeleninim salátem bezva ňamka klidně i k obědu a nic špatného na tom není. Psovi bych nikdy nic soleného a kořeněného nevnucoval, máme ho totiž rádi a rád mu uvařím jeho psí rizotko.

Ale rýže mi ještě na mysl nepřišla do podobné omelety (leda jako smažená asijská rýže, to já též rád). Inu zkusíme, uvidíme, nic špatného na tom není. Snad jen tu zeleninu bych využil na malý salátek bokem, ale na druhou stranu děti by mohly salátkem opovrhnout a zbaštit jen omeletu a kdo se má stále hádat ;-).

1 0
možnosti
ŠB

Tak sem chodí Babica na inspiraci ;-D

1 2
možnosti
TL

Babica má aspoň ostříhané nehty na rukách. Tenhle "šéfkuchař" je prostě schmutzig

1 0
možnosti
JM

Jaksi jsem asi nepochopila diskutující - recept plně odpovídá receptům typu "zapečené brambory", "omeleta se zeleninou" a dalším. Kdyby to nebylo nazváno "se zbytků" tak tu budou všichni říkat, jak je to super nápad. Kdyby tu byl recept: "zbylo vám v mrazáku kuře a v kredenci rýže, udělejte pečené kuře s rýží", zajímalo by mě, kolik diskutérů bude tvrdit, jak zbytky u nich doma jí pes.

Ten recept není nic jiného - jen místo: "budete potřebovat" je tam "zbylo vám v lednici"? A snad každý soudný člověk dokáže poznat, že jsou druhy zeleniny, co se do toho fakt nehodí (okurky) a jsou takové, které si k tomu i dokoupím, pokud je doma nemám (cibule), případně otevřu mrazák a dosypu mraženou směs kukuřice-hrášek-mrkev, protože to se fakt hodí.

5 0
možnosti
TL

Jinými slovy tam použijete většinu dalších ingrediencí, co prostě nezbyly. To je něco jako tvrdit, že si dnes udělám svíčkovou, protože mi doma zbyla sůl. 

Celá propagace je ubohá a navíc tyhle recepty jsou jako z knihy "Vaříme s konopím" od Gottlieba, kde se čtenář dozvěděl, že cibulačka s konopím vznikne tak, že osmažíte cibuli, přidáte konopí a celé to hodíte do litru vody.

1 1
možnosti
DT

Jakkoliv je mi nápad neplýtvat potravinami sympatický, obávám se, že by mi to doma nikdo nejedl. Zbytky u nás dostává pes... 

Ale ty osmažené šlupky od brambor fakt zkusím. :-)R^

0 4
možnosti
DK

Jak jste si je doma rozmazlila,tak je máte ;-D. Mne když zbyde pár koleček salámu,nějaká zelenina a kousek sýru,tak z toho udělám výbornou domácí pizzu a nevidím jediný důvod,proč bych nad ní měl ohrnovat nos....

5 0
možnosti

Nechci nikomu radit, ale není lepší ty zbytky prostě propasírovat přes bravka*?

.

* pro mimoostravské: bravek - prase (nevím, jsetli to tady cenzor povoluje)

1 1
možnosti
LF

L48i97b81o90r 78F81i85l90á25k

10. 3. 2014 21:59

Jo, to znám. Nejlepší zelenina je vepřovej řízek a brambory jedině přes prase...

1 0
možnosti
LF

L45i20b85o75r 55F79i10l74á13k

10. 3. 2014 21:54

Otevřu lednici a v lednici zima...

1 0
možnosti

Světlo né? Kam se podělo? :-P

0 0
možnosti
MN

Zkusil jsem ze zbytků v lednici tu slavnou omeletu, ale popravdě, z ohřátýho lahváče a becherovky to zas taková mňamka neni:-/

8 0
možnosti
JN

Vy jste tam zapomněl dát to vejce ;-D

4 0
možnosti
PH

P84e64t70r 24H62o20r58á81k

10. 3. 2014 21:19

Když připravím ze zbytků v lednici jídlo, tak to bude samá plíseň. :-/

2 0
možnosti
MM

nová rubrika na I dnes,vaříme ze zbytků,to opravdu vítáme stejně jako na potroublé komerční TV kůžičky a podobný šílenosti pana reportéra.

Podobnou omeletu si pravda dělám,ale nemívam okoralý sýr ani povadlou zeleninu,to se hodí pro pašíka,já si dám klidně čerstvé,ale v množství nepoužitelném do běžného jídla.

2 1
možnosti
DK

Okoralý sýr a zvadlou zeleninu už bych do receptu asi taky nepoužil...my nakupujeme potraviny v rozumném množství a málokdy se stane,že u nás něco zůstane až do úplného okorání,takže i ta trocha zeleniny,kousek sýru a pár koleček šunky nebo salámu,které u nás zbydou jsou většinou čerstvé a rozhodně bych se nebál to použít do jakéhokoliv receptu. Z takových čerstvých zbytků je výborná třeba domácí pizza.

2 0
možnosti
IM

Téměř cokoliv,zapečené s čímkoliv se dá sníst a nedělám z toho vědu.Když mám hluboko do kapsy,tak si poradím i bez podobných receptů.Občas si takhle vypomáhám,ale snažím se přidat oblohu v podobě čerstvé zeleniny

6 0
možnosti
PH

P82e42t72r 72H14á51j10e15k

10. 3. 2014 20:09

osmažit jde taky cokoliv... :-P

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...