Diskuze
Jak neplýtvat jídlem. Ze zbytků v lednici připravte italskou omeletu
Děkujeme za pochopení.
O77l57d51ř12i94c84h 93H34o96r26á47k
Selskou omeletu ze zbytku vařených brambor, pokrájeného zbytku uzeniny a cibule již děláme desetiletí, podobně jako osmažená kolínka s vejci (či jinou těstovinu) s okurečkou, či zeleninim salátem bezva ňamka klidně i k obědu a nic špatného na tom není. Psovi bych nikdy nic soleného a kořeněného nevnucoval, máme ho totiž rádi a rád mu uvařím jeho psí rizotko.
Ale rýže mi ještě na mysl nepřišla do podobné omelety (leda jako smažená asijská rýže, to já též rád). Inu zkusíme, uvidíme, nic špatného na tom není. Snad jen tu zeleninu bych využil na malý salátek bokem, ale na druhou stranu děti by mohly salátkem opovrhnout a zbaštit jen omeletu a kdo se má stále hádat .
T74o61m21á95š 53L60u91d53v42í35k
Babica má aspoň ostříhané nehty na rukách. Tenhle "šéfkuchař" je prostě schmutzig
J92a70n31a 31M78e94r45o86p13e
Jaksi jsem asi nepochopila diskutující - recept plně odpovídá receptům typu "zapečené brambory", "omeleta se zeleninou" a dalším. Kdyby to nebylo nazváno "se zbytků" tak tu budou všichni říkat, jak je to super nápad. Kdyby tu byl recept: "zbylo vám v mrazáku kuře a v kredenci rýže, udělejte pečené kuře s rýží", zajímalo by mě, kolik diskutérů bude tvrdit, jak zbytky u nich doma jí pes.
Ten recept není nic jiného - jen místo: "budete potřebovat" je tam "zbylo vám v lednici"? A snad každý soudný člověk dokáže poznat, že jsou druhy zeleniny, co se do toho fakt nehodí (okurky) a jsou takové, které si k tomu i dokoupím, pokud je doma nemám (cibule), případně otevřu mrazák a dosypu mraženou směs kukuřice-hrášek-mrkev, protože to se fakt hodí.
T28o84m11á97š 72L79u97d36v76í60k
Jinými slovy tam použijete většinu dalších ingrediencí, co prostě nezbyly. To je něco jako tvrdit, že si dnes udělám svíčkovou, protože mi doma zbyla sůl.
Celá propagace je ubohá a navíc tyhle recepty jsou jako z knihy "Vaříme s konopím" od Gottlieba, kde se čtenář dozvěděl, že cibulačka s konopím vznikne tak, že osmažíte cibuli, přidáte konopí a celé to hodíte do litru vody.
D60a91n93a 13T94a39n15k51e33r
Jakkoliv je mi nápad neplýtvat potravinami sympatický, obávám se, že by mi to doma nikdo nejedl. Zbytky u nás dostává pes...
Ale ty osmažené šlupky od brambor fakt zkusím.
D12a79v63i90d 53K48o44m44á87r20e41k
Jak jste si je doma rozmazlila,tak je máte . Mne když zbyde pár koleček salámu,nějaká zelenina a kousek sýru,tak z toho udělám výbornou domácí pizzu a nevidím jediný důvod,proč bych nad ní měl ohrnovat nos....
J86o24s59e86f 39Š73e63m48e26l54í34k
Nechci nikomu radit, ale není lepší ty zbytky prostě propasírovat přes bravka*?
.
* pro mimoostravské: bravek - prase (nevím, jsetli to tady cenzor povoluje)
L25i92b81o42r 98F67i35l90á72k
Jo, to znám. Nejlepší zelenina je vepřovej řízek a brambory jedině přes prase...
M90i88c95h98a85l 85N80a57c54h80t19m52a24n65n
Zkusil jsem ze zbytků v lednici tu slavnou omeletu, ale popravdě, z ohřátýho lahváče a becherovky to zas taková mňamka neni
J29a12n90a 84N58o96v21á11k20o33v65á
Vy jste tam zapomněl dát to vejce
P38e36t56r 80H37o44r38á93k
Když připravím ze zbytků v lednici jídlo, tak to bude samá plíseň.
M10i83c56h22a97l 46M91u79l86l79e53r
nová rubrika na I dnes,vaříme ze zbytků,to opravdu vítáme stejně jako na potroublé komerční TV kůžičky a podobný šílenosti pana reportéra.
Podobnou omeletu si pravda dělám,ale nemívam okoralý sýr ani povadlou zeleninu,to se hodí pro pašíka,já si dám klidně čerstvé,ale v množství nepoužitelném do běžného jídla.
D84a76v32i75d 86K54o26m55á66r27e39k
Okoralý sýr a zvadlou zeleninu už bych do receptu asi taky nepoužil...my nakupujeme potraviny v rozumném množství a málokdy se stane,že u nás něco zůstane až do úplného okorání,takže i ta trocha zeleniny,kousek sýru a pár koleček šunky nebo salámu,které u nás zbydou jsou většinou čerstvé a rozhodně bych se nebál to použít do jakéhokoliv receptu. Z takových čerstvých zbytků je výborná třeba domácí pizza.
I59v39a10n29a 20M52á24l52k40o18v17á
Téměř cokoliv,zapečené s čímkoliv se dá sníst a nedělám z toho vědu.Když mám hluboko do kapsy,tak si poradím i bez podobných receptů.Občas si takhle vypomáhám,ale snažím se přidat oblohu v podobě čerstvé zeleniny
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...