Majitel palírny Jiří Omelka a jeho manželka Barbara Omelková | foto: Stanislav Heloňa / MAFRA / Profimedia, Profimedia.cz

Když už si koupím pivo, tak jen malé, a stejně ho dopije manželka, říká sládek

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Do zaměstnaneckého poměru už bych se nechtěl vracet. Vyhovuje mi, že jsem zodpovědný jen sám sobě, říká Jiří Omelka, který kvůli rodině opustil dobře placenou práci v mezinárodní firmě. Místo toho se zaměřil na zcela nové obory - vaření piva a nyní ještě pálení whisky a ginu. Do všeho z toho šel s nadšením a jako samouk.

Vystudoval jste psychologii. Věnoval jste se někdy tomuto oboru profesně?
V první řadě jsem vystudovaný mechanik letadlových přístrojů. Měl jsem stavět letadla, ale pak jsem se dostal čirou náhodou na psychologii. Nikdy jsem se ale oboru nevěnoval, protože jsem už ve třetím ročníku na praxi zjistil, že to není nic pro mě. Asi bych skončil podobně jako někteří naši tehdejší vyučující, kteří měli vždy nějakou kompenzaci bokem. Většinou dost pili.

U whisky je to jako s kávou – když se jí napijete poprvé, většinou vám nechutná, ale protože obsahuje kofein, naučíte se ji pít.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Žena a život