Diskuze

VIDEO: Nejlepší kachna v Česku se nadívá lokšemi a zelím

Žebříček restaurací S.Pellegrino je zajímavý tím, že se nevěnuje jen „hóch“ podnikům, ale dokáže ocenit i poctivou českou hospodu. To je případ pražské restaurace U Bansethů, která je vyhlášená pečenou kachnou, kterou navíc prodávají za hříšně levných 99 korun za porci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J21a85n 74M32a65j34z63n90e31r

26. 8. 2014 13:22

chodíme tam a ta kachna NEMÁ CHYBU! :) Plzeň taky ne :)

víc takových hospod...

0 0
možnosti
AK

Nádherný příklad toho, že jídlo v hospodě nemusí být smrtelně předražené a přitom se hospodskému vyplácí. Pokud je dobré, dveře se tam netrhnou (přesně tento případ) a náklady na kuchyň se rozředí do tolika porcí, že stačí mít na jednom každém jídle pár korun "čistého". Ps, vaří tam fakt slušně :)

0 0
možnosti
JD

občas dám do kachny i zelí, ale dám ji do trouby přes noc tak na 80°C. Přikrytá druhou půlkou pekáče se nemusí ani podlévat a stačí se na ni tak za 6 hodin jen mrknout jak vypadá

0 0
možnosti
FL

Kachnička výborná a jsme na prvním místě v rakovině tlustého střeva. Riziko představuje tučné jídlo a jídlo upravené za vysokých teplot - pečení, grilování, smažení a týká se to hlavně masa. Doporučuji chodit na preventivní vyšetření okultního krvácení, po 50tce hradí pojišťovna a přeji dobrou chuť

0 3
možnosti
OP

Každou drůbež přes noc namočím do solného roztoku, maso je pak prosolené po celé tloušťce. Sádlo odebírám a použiji jinak, nemám ráda moc mastný výpek. Lokše děláme z brambor, mouky a vejce, bez mléka. Ale tuto variantu ráda vyzkouším. Jednou jsem zkusila kachnu na pomerančích a chutnala nám také. Ale to už není česká tradice.:-)

0 0
možnosti
VL

Hrůza!

Tak to Vám pane Burza pěkné děkuji za tip: sotva jsem si včera krátce před polednem přečetl Váš příspěvek, vyrazil jsem přes půl Prahy do Nuslí, abych ochutnal ten zázrak.

Našel jsem přeplněný lokál s více než stem hostů (odhad) a pouhými třemi beznadějně přetíženými číšníky.

Nejdřív jsem tam seděl asi 20 minut bez povšimnutí (hosté u vedlejšího stolu čekali podle vlastních slov na zaplacení už přes půl hodiny) a když jsem na sebe začal upozorňovat, vzal mě jeden z okolo pádících pinglů konečně na milost a přijal mou objednávku (kachnu a pivo). Po dalších asi 10 minutách marného čekání -ani to pivo mi nedonesli- mi zmiňovaný číšník sdělil, že lituje, ale "kachnička už není".

V této restaraci už mě v živozě neuvidí a o ostatní důrazně před její návštěvou varuji!

2 6
možnosti
JS
TT

Hm, ten recept zní zajímavě. Je uložen v ŠK, přijde na řadu. :-)

0 0
možnosti
TK

Kachnu tam mají výbornou, když se povede, což je tak 7 z 10ti případů. Už jsem jí tam měl i přesolenou a tuhou (prsíčka). Mám odzkoušený, že nejlepší bývá od toho brýlatého kuchaře. Tomu vysokému s kloboukem na hlavě se občas nepovede. Né tak dobrou jsme paradoxně dostali vždycky, když jsem tam někoho vzal na nejlepší kachnu v Praze a nakonec to nebylo ono :) Ale za 99 korun je hřích si jí tam nedat. Jinak za zmínku stojí ještě guláš a smažený hermelín a pro řízky mají řízek zvaný sloní ucho, kterému to na talíři jednoznačně sluší :) A pak samozřejmě vynikající Plzeň s vypsanou teplotou a datem natankování. Jejich vlastní piva z pivnice, co mají vedle, mi přijdou hodně sladký.

3 0
možnosti
LG

Chtěl jsem napsat obdobný příspěvek, jen doplňuji zajít tam na kachničku večer po 19 hod., když jsou pěkně vypečené a masíčko se rozpadá ne na jazyku, ale už na vidličce ....:-P:-PNavíc je dobré si koupit domů naložené játýrka či maso v sádílku, no prostě mňam mňam R^

3 0
možnosti
BB

"a teď se podívejte na video, jak Máslo kachnu nacpává". Šéfkuchař Máslo. Já se picnu. Nomen omen ;-D

1 0
možnosti
PV

P81a41v85e26l 89V18r84b44a

22. 8. 2014 13:57

a majitel restaurace je Bašta ;-D

1 0
možnosti
MK

kdo chodí do restaurace podporuje mafiu,a ješte vám tam mužou neco nasypat do jídla jako Litvinenkovi

0 19
možnosti
PD

Nejste náhodou lehce paranoidní?

4 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...