VIDEO: V Kalifornii servírují duhovou pizzu, zdobí ji jedlým třpytem

aktualizováno 
V kalifornské pizzerii jednou za čas změní menu a vytvoří limitovanou edici pokrmu, který se stává reklamní součástí jejich jídelního lístku. Za úkol má přilákat nové zákazníky. Když však vymysleli duhovou pizzu, byl ohlas na sociálních sítích tak velký, že ji nakonec museli zařadit do stálého jídelníčku.

Netradiční pokrm peče v městě Santa Monice nedaleko Los Angeles restaurace Dagwoods Pizzeria. Pizza s názvem Magical AF kombinuje margheritový základ s jasně barevným jedlým třpytem. 

Je pochopitelné, že duhová pizza má největší úspěch u dětských hostů restaurace. „Měli byste vidět, jak jsou ty děti šťastné, ale upřímně řečeno – objednávají si ji lidé ze všech věkových kategorií,“ říká manažer restaurace Mark Peters.

28.června 2018 v 07:31, příspěvek archivován: 28.června 2018 v 14:44

Kuchaři tvoří duhovou pizzu tak, že v soustředných kruzích vytváří barevné kombinace. Když se pak upeče a nakrájí, vypadá jako hvězdná obloha. Zdá se, že lidem chutná, jinak by si nevynutili, aby se vrátila na stálý jídelní lístek.

Duhová pizza není první zvláštní výtvor tohoto podniku. Je totiž známý neobvyklými tvary pizz. Vytvořili například variantu posetou lentilkami a dalšími sladkostmi nebo salámovou ve tvaru javorového listu. Další oblíbenou verzí se stala špenátová pizza ve tvaru čtyřlístku.

V Dagwoods se netradiční pizzou připojili k současnému trendu třpytivých pokrmů, který se ve světě promítá v nabídce káv, baget, piv i omáček.

Autor:

Nejčtenější

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Další z rubriky

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

VIDEO: Zopakujte si základní tance, ať si na plese neuděláte ostudu

Kdo už má taneční dlouho za sebou, potřebuje si tanec trochu oživit.

Plesová sezona se blíží a možná se i vy chystáte vyrazit. Připravili jsme souhrn videí, který vás provede opakováním...

Najdete na iDNES.cz