Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: V kavárně v Tokiu se lze za dvě stovky na hodinu mazlit s ježkem

aktualizováno 
Ježci nejsou v Japonsku původním druhem, maximálně je tu lidé chovají jako domácí mazlíčky. Příležitost poznat tato pichlavá zvířátka zblízka v kavárně a moci si na ně i sáhnout proto v Tokiu vzbudila nadšení. Po otevření se před touto ježčí kavárnou nazvanou Hari, tedy Jehla, tvoří doslova fronty.

Kavárnice Mizuki Murata vysvětluje celý koncept velice triviálně: „Chceme lidem přiblížit kouzlo ježků a názorně jim předvést, že i přes bodliny je to zvíře, kterého je možné se dotýkat. Aby se jich přestali bát.“

A záměr evidentně vyšel, kavárně s ježčími terárii na stolcích se daří. Od otevření se před ní tvoří fronty, lidé si místo i rezervují dopředu. A to jak mladí, tak rodiče s dětmi, jimž chtějí tento nevšední zážitek dopřát.

Fotogalerie

Ježků tu mají mezi dvaceti až třiceti exempláři, a to v několika druzích, dospělá zvířata i odrůstající mláďata s měkoučkými ostny. A návštěvníci nemají problém zaplatit za hodinku posezení s nimi 1000 jenů ve všechní dny (v přepočtu tedy zhruba 220 korun) a 1300 jenů (tedy téměř tři stovky) o svátcích.

Většinou sem přijdou lidé, které ježci fascinují a znají je jen z obchodů se zvířaty, kde se s nimi ovšem nepomazlí a mohou si je prohlížet jen přes sklo. Oceňují, jak jsou to přátelská zvířata, přestože se samozřejmě můžete o jejich ostny píchnout.

Ježčí kavárna Japoncům nepřijde nijak bizarní, jsou na kavárny se zvířaty zvyklí. A nejen na ty s kočkami, které už se objevily u nás. V Tokiu můžete navštívit i kavárnu s králíky, sovami, jestřáby a dokonce i hady.

Podívejte se, jak to chodí v kočičí kavárně na pražském Žižkově (více zde):

Autoři: ,



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

KVÍZ: Panenka, plecko, krkovice. Vyznáte se ve vepřovém mase?

V chladírně jsou jednotlivé roztříděné kousky připravené pro čisté kuchyňské...

Myslíte si, že by z vás mohl být dobrý řezník? V našem dalším kvízu se můžete otestovat. Podívejte se na „slepou mapu“...

Další z rubriky

VIDEO: Německý trpasličí špic je prcek, který vás nenechá ve štychu

Německý špic

Německý trpasličí špic je sice prcek, který vás nenechá ve štychu, ale také za to něco chce. V první řadě dost štěká,...

Co nejvíce trápí vaše psy a kočky? Deset nejběžnějších onemocnění

Návštěvě veterináře se nevyhne žádný majitel domácího mazlíčka.

„Zvířecí“ pojišťovna Petexpert sestavila na základě analýzy interních údajů a ve spolupráci se smluvními veterináři...

Fotosoutěž Zoo Praha: vyberte vítěze z padesáti nejlepších snímků

Semifinálové fotografie fotosoutěže Zoo Praha

Do konce srpna mohli nadšení fotografové a milovníci přírody posílat své snímky, které pořídili v Zoo Praha. Ta pro ně...

Najdete na iDNES.cz