VIDEO: V kavárně v Tokiu se lze za dvě stovky na hodinu mazlit s ježkem

aktualizováno 
Ježci nejsou v Japonsku původním druhem, maximálně je tu lidé chovají jako domácí mazlíčky. Příležitost poznat tato pichlavá zvířátka zblízka v kavárně a moci si na ně i sáhnout proto v Tokiu vzbudila nadšení. Po otevření se před touto ježčí kavárnou nazvanou Hari, tedy Jehla, tvoří doslova fronty.

Kavárnice Mizuki Murata vysvětluje celý koncept velice triviálně: „Chceme lidem přiblížit kouzlo ježků a názorně jim předvést, že i přes bodliny je to zvíře, kterého je možné se dotýkat. Aby se jich přestali bát.“

A záměr evidentně vyšel, kavárně s ježčími terárii na stolcích se daří. Od otevření se před ní tvoří fronty, lidé si místo i rezervují dopředu. A to jak mladí, tak rodiče s dětmi, jimž chtějí tento nevšední zážitek dopřát.

Fotogalerie

Ježků tu mají mezi dvaceti až třiceti exempláři, a to v několika druzích, dospělá zvířata i odrůstající mláďata s měkoučkými ostny. A návštěvníci nemají problém zaplatit za hodinku posezení s nimi 1000 jenů ve všechní dny (v přepočtu tedy zhruba 220 korun) a 1300 jenů (tedy téměř tři stovky) o svátcích.

Většinou sem přijdou lidé, které ježci fascinují a znají je jen z obchodů se zvířaty, kde se s nimi ovšem nepomazlí a mohou si je prohlížet jen přes sklo. Oceňují, jak jsou to přátelská zvířata, přestože se samozřejmě můžete o jejich ostny píchnout.

Ježčí kavárna Japoncům nepřijde nijak bizarní, jsou na kavárny se zvířaty zvyklí. A nejen na ty s kočkami, které už se objevily u nás. V Tokiu můžete navštívit i kavárnu s králíky, sovami, jestřáby a dokonce i hady.

Podívejte se, jak to chodí v kočičí kavárně na pražském Žižkově (více zde):

Autoři: ,

Nejčtenější

VIDEO: Největšího vola Austrálie nemohli vzít na jatka. Nevešel se jim tam

Vedle tohoto býka jsou ostatní kravičky jako nedochůdčata.

Australského volka Knickerse zachránil před jatky unikátní vzrůst. Podle řezníků se totiž nevejde do linky, kde se...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Další z rubriky

VIDEO: Před koupelí psovi srst pořádně vyčešte, radí psí kadeřnice

Při koupání by se psovi neměla dostat voda do uší. Případně mu před koupáním...

Ať už svého psa koupete pravidelně, nebo jen v období línání, ideálně by se pro něj koupel měla stát příjemným...

Včely a ptáci včas vycítí bouřku, ropuchy zemětřesení, pavouci déšť

Lidé věří , že žáby dokážou předpovědět počasí. Vědci se domnívají, že dokonce...

Užíváme si bláznivý podzim. Jeden den už je zima, další zase jaro. Předpovědi se mění každou chvíli, rosničky by musely...

VIDEO: Jaké ježky má smysl zachraňovat? Kojence a ty s nudlí u nosu

Ve zvířecích záchranných stanicích se nyní nejčastěji starají o ježky.

Pro záchranné stanice volně žijících zvířat je právě podzim spolu s jarem jedním ze zátěžových období. Ale kromě...

Najdete na iDNES.cz