Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Kurz kávy je účinná sebeobrana proti nechutné žbrundě z kavárny

Jak má vypadat a chutnat dobré espreso a jak správně připravit kapučíno se můžete naučit na kávovém kurzu. Absolvovali jsme lekce mistryně republiky Petry Veselé
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

ricpic3

26. 11. 2011 22:36
Je to kafe

k čemu tolik keců kolem? ;-D

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:26
to má být reklama na ten kurz?

chybí už jenom telefonní číslo kde se objednat.

autor by měl napsat alespon trošku o tom, co se naučil a podělit se s nami o tipy. škoda. myslela jsem, že se dozvím něco nového. Članěk úplně o ničem.Rv

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:24
to má být reklama na ten kury

0 0
možnosti
CC

Clip99

22. 11. 2011 11:07
Dolce Gusto

Docela zajímavý článek, možná málo detailní. Zajímala by mne jedna věc, pokud by mohla případně odpovědět ona odbornice: Jak je to s kávovými kapslemi pro kávovary typu Dolce Gusto, Nespresso a podobné? Sám používám právě Dolce Gusto a výsledek je tak napůl... Espresso ujde, ale kapučino je vyrobené ze sypkého mléka v kapsli. Sice se napění, ale chuťově nic moc. Přístroj protlačuje vodu silou 15 barů - je to hodně, nebo málo?

0 0
možnosti
N

numo

22. 11. 2011 23:03
Re: Dolce Gusto

Espresso sa zvykne robit tlakom okolo 9 bar. 15 bar byva tlak pumpy a niekde je tam redukcny ventil, ktory pusti ku kave tych 9 a zvysok hadickou dookola. Takze toto je standardna hodnota.

 

Co sa tyka kapsli nemozem sluzit. O Dolce Gusto neviem nic. Na Nespresso som pocul celkom chvalu, ale sam som neskusal.

0 0
možnosti
KN

Trupman

21. 11. 2011 23:34
Nejlepší kafe...

...má stejně Jimmy, protože si ho kupuje sám a nekupuje mu ho Bonnie. ;-D

0 0
možnosti
PN

Pietro69

21. 11. 2011 18:58
***

Vařím si instatní s hodně mlíkem a chutná mi. Po přečtení článku si připadám měněcenný. Prosím o tip na dobrého psychologa. Děkuji.

0 0
možnosti
ECG

Ernesto Che Guevara

21. 11. 2011 19:26
Re: ***

;-D;-D;-D

Nevím jak ostatní ale já jsem se po tomhle s chutí smál =))) Pobavilo mě to fakt dobrý =))

0 0
možnosti
JN

roedor

21. 11. 2011 10:13
Hm, žádný kurz jsem neabsolvovala a stejně se většinou bojím

kafe objednat. Zmlsala jsem se sama:-)

0 0
možnosti
UH

useknutahlava

21. 11. 2011 10:08
je to hnus

když jsem pil kofein, tak jsem ho musel pít, abych vůbec mohl začít normálně fungovat.

teď když kofein nepiju, můžu normálně fungovat bez kávy, navíc celý den a bez nástupu únavy, kterou bych musel zahánět dalším kofeinem.

kofein je odporná návyková droga a už nikdy se nechci toho jedu dotknout.

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

21. 11. 2011 0:08
Do kávy

si dávám cukr, jen pokud je vyloženě hnusná- a i tak dám max. půl lžičky, jakože já sám si neudělám hnusnou nikdy a snad ta moje nepřijde špatná ani někomu jinému. Poslední dobou mně nejde ani tak o chuť, ale o fyziologické výsledky užití kávy coby jakéhosi pracovního nástroje. Takže pokud nenakopne nebo je tzv. urologická, nechám tu krabičku v ateliéru na polici, však oni ji spolužáci dřív nebo později spotřebujou.

0 0
možnosti
LG

l.g

21. 11. 2011 10:45
Re: Do kávy

Souhlasím. Taky sladím jen hnusnou kávu. Mimo domov je to ale asi tak v polovině případů. Pokud ale kávu pijete jen kvůli jejímu povzbuzujícímu účinku, pak vás upozorňuji, že daleko lepších výsledků dosahnete s čajem.

0 0
možnosti
TT

žepré

20. 11. 2011 23:46
Pokud má byt káva dobrá,

musí se připravit z lístků tak, aby dosáhla barvu ze zelené stupnice...

0 0
možnosti
HD

opportunity

24. 11. 2011 19:40
Re: Pokud má byt káva dobrá,

???

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kousek od Brna mají zahrádku jako dlaň. Vešlo se všechno, dokonce i bazén

6. května 2024

Soutěž Tak tato pouhých 350 čtverečních metrů velká zahrada přistála do letošní soutěže Nejkrásnější...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Známe nejroztomilejší mazlíky dubna a výherce gurmánského krmiva za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  30.4 13:39

Je rozhodnuto. Víme, kdo vyhrál prémiové krmení pro psí a kočičí gurmány od Mountfieldu za deset...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

V Praze se narodil orangutan a můžete ho hned vidět. Zoo má otevřeno do sedmi

2. května 2024  17:10

Zoo Praha má další pádný důvod k radosti. Ve čtvrtek krátce po poledni se tu narodil orangutan...

Tajemství černých děr v oceánu i golfského proudu. Objevte záhady přírody

8. května 2024

Naše domovská planeta Země, na které žijeme a vyvinuli jsme se jako druh, ukrývá stále spousty...

KVÍZ: Milujete zahradničení? Luxusní knihy Zelenina z ekozahrady rozdány

29. dubna 2024,  aktualizováno  7.5 11:28

Soutěž Řadíte se mezi vášnivé zahradníky a vaše zeleninové záhonky praskají ve švech? Nebo po tom zatím...

Zasaďte topinambur, vytvoří vám na zimu konzervu s čerstvou zeleninou

7. května 2024

Tento příbuzný slunečnice je známý invazní druh, takže se nikdy nemá vysazovat do volné přírody,...

Tři kila žeber na grilu v americkém stylu. Jen málokdo v soutěži splnil zadání

7. května 2024

Sedmý díl pořadu Česko na grilu na Primě konečně přinesl zadání, které se nabízelo od začátku. Tedy...