Diskuze

Kurz kávy je účinná sebeobrana proti nechutné žbrundě z kavárny

Jak má vypadat a chutnat dobré espreso a jak správně připravit kapučíno se můžete naučit na kávovém kurzu. Absolvovali jsme lekce mistryně republiky Petry Veselé
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

ricpic3

26. 11. 2011 22:36
Je to kafe

k čemu tolik keců kolem? ;-D

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:26
to má být reklama na ten kurz?

chybí už jenom telefonní číslo kde se objednat.

autor by měl napsat alespon trošku o tom, co se naučil a podělit se s nami o tipy. škoda. myslela jsem, že se dozvím něco nového. Članěk úplně o ničem.Rv

1 0
možnosti
AS

Baby_Blues

22. 11. 2011 23:24
to má být reklama na ten kury

0 0
možnosti
CC

Clip99

22. 11. 2011 11:07
Dolce Gusto

Docela zajímavý článek, možná málo detailní. Zajímala by mne jedna věc, pokud by mohla případně odpovědět ona odbornice: Jak je to s kávovými kapslemi pro kávovary typu Dolce Gusto, Nespresso a podobné? Sám používám právě Dolce Gusto a výsledek je tak napůl... Espresso ujde, ale kapučino je vyrobené ze sypkého mléka v kapsli. Sice se napění, ale chuťově nic moc. Přístroj protlačuje vodu silou 15 barů - je to hodně, nebo málo?

0 0
možnosti
N

numo

22. 11. 2011 23:03
Re: Dolce Gusto

Espresso sa zvykne robit tlakom okolo 9 bar. 15 bar byva tlak pumpy a niekde je tam redukcny ventil, ktory pusti ku kave tych 9 a zvysok hadickou dookola. Takze toto je standardna hodnota.

 

Co sa tyka kapsli nemozem sluzit. O Dolce Gusto neviem nic. Na Nespresso som pocul celkom chvalu, ale sam som neskusal.

0 0
možnosti
KN

Trupman

21. 11. 2011 23:34
Nejlepší kafe...

...má stejně Jimmy, protože si ho kupuje sám a nekupuje mu ho Bonnie. ;-D

0 0
možnosti
PN

Pietro69

21. 11. 2011 18:58
***

Vařím si instatní s hodně mlíkem a chutná mi. Po přečtení článku si připadám měněcenný. Prosím o tip na dobrého psychologa. Děkuji.

0 0
možnosti
ECG

Ernesto Che Guevara

21. 11. 2011 19:26
Re: ***

;-D;-D;-D

Nevím jak ostatní ale já jsem se po tomhle s chutí smál =))) Pobavilo mě to fakt dobrý =))

0 0
možnosti
JN

roedor

21. 11. 2011 10:13
Hm, žádný kurz jsem neabsolvovala a stejně se většinou bojím

kafe objednat. Zmlsala jsem se sama:-)

0 0
možnosti
UH

useknutahlava

21. 11. 2011 10:08
je to hnus

když jsem pil kofein, tak jsem ho musel pít, abych vůbec mohl začít normálně fungovat.

teď když kofein nepiju, můžu normálně fungovat bez kávy, navíc celý den a bez nástupu únavy, kterou bych musel zahánět dalším kofeinem.

kofein je odporná návyková droga a už nikdy se nechci toho jedu dotknout.

0 0
možnosti
LHV

Lord Havelock Vetinari

21. 11. 2011 0:08
Do kávy

si dávám cukr, jen pokud je vyloženě hnusná- a i tak dám max. půl lžičky, jakože já sám si neudělám hnusnou nikdy a snad ta moje nepřijde špatná ani někomu jinému. Poslední dobou mně nejde ani tak o chuť, ale o fyziologické výsledky užití kávy coby jakéhosi pracovního nástroje. Takže pokud nenakopne nebo je tzv. urologická, nechám tu krabičku v ateliéru na polici, však oni ji spolužáci dřív nebo později spotřebujou.

0 0
možnosti
LG

l.g

21. 11. 2011 10:45
Re: Do kávy

Souhlasím. Taky sladím jen hnusnou kávu. Mimo domov je to ale asi tak v polovině případů. Pokud ale kávu pijete jen kvůli jejímu povzbuzujícímu účinku, pak vás upozorňuji, že daleko lepších výsledků dosahnete s čajem.

0 0
možnosti
TT

žepré

20. 11. 2011 23:46
Pokud má byt káva dobrá,

musí se připravit z lístků tak, aby dosáhla barvu ze zelené stupnice...

0 0
možnosti
HD

opportunity

24. 11. 2011 19:40
Re: Pokud má byt káva dobrá,

???

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...