Diskuze

Každý šestý Brit si myslí, že prase má křídla, zjistil nový průzkum

Katastrofální neznalost druhů masa zjistil nejnovější průzkum mezi britskými spotřebiteli. Až 17 procent z dotázaných by u řezníka klidně požadovalo vepřová křidýlka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

generalmajor

18. 3. 2011 13:47
A žensképřirození.

ZUBY!!!

0 0
možnosti

dasa0302

18. 3. 2011 12:03
No a co?

Jedné části pečeně se říká péro a nikdo si nemyslí, že by každé prase mělo dvě!;-D

0 0
možnosti

hermína

17. 3. 2011 23:32
a kolik dobrých řeznictví je? jedno z 10? z 20?

u nás rozhodně žádné. hovězí dělí na přední a zadní - jemné rozdíly jako ořech, loupaná plec, květová špička nevedou, dokonce to bourají "jak kráva stála" ne po svalech. pak mají vepřové a křehčená kuřecí prsa, obojí téměř nejíme. fronta, rychle obsloužit a vypadnout. nejlíp ukázat maso z "hezké" strany a zabalit flaksu.

nakupuju v globusu a makru. krůtu a husu mám objednanou na podzim u chovatele, ale jinak taky makro. teď mi v ledničce čeká na víkend kýta z mléčného telete (kus zmrazím na velikonoce) a filet z lososa, obojí nemražené.

znám pár dobrých řeznictví do 30km od nás  a když jedu kolem, stavím se. třeba pro domácí uzeniny. ale na maso KVALITOU proti Globusu nemají a aby měli jehněčí, telecí, králíka a kachnu, leda ve snu. ;-D

0 0
možnosti

lofy

17. 3. 2011 22:34
Nejhorší na tom je,že se velmi brzy dostanem tam,

kde jsou angláni teď. V USA je to pomalu stejné. Ještě tak dvě tři generace a naši potomci už nezažijou normální řeznictví,protože tady prasečí chovy zlikviduje EU a všichni budou znát maso jen zatavený ve folii za supemarketu.Je otázka,jestli to ještě vůbec bude maso.Ostatně stačí porovnat kuře z marketu a někde od farmáře.Navíc bude docela možný,že prasátka budou už brzy ta křídla mít,jestli je budou vědci cpát těma dobrotama z geneticky upravených rostlin atd.

To by mě mimochodem zajímalo,co v UK učej malý děti ve škole a školce,nebo doma? Hlavně,že si budou už zanedlouho moct napustit vanu pomocí mobilu cestou z práce. To je jistě velmi prospěšná věc.

A až budem všichni takhle zmutovaní a neschopní,převálcujou nás evropany nějaký primitivnější kmeny a bude po ptákách. Rv EU

0 0
možnosti

příšerně žluťoučký kůň

17. 3. 2011 22:44
Re: Nejhorší na tom je,že se velmi brzy dostanem tam,

Ale vždyť píšete blbosti. Kdyby mě odchytili na ulici, že dělají průzkum  jestli má prase křídla, tak samozřejmě řeknu, že má, potvrdím, že snáší vajíčka a že žije v rojích spolu s královnou a trubci. A mám pocit, že stejně bude reagovat hodně dalších lidí :-)

0 0
možnosti

Patcha1

17. 3. 2011 22:33
Jasně, že lítá!

Sedí kráva na stromě a kolem letí prase. "Co je to za blbost?", povídá kráva. "Prase přece nelítá!" "Buď zticha, nebo ti dám žihadlo!"

0 0
možnosti

PatrikChrz

18. 3. 2011 5:23
Re: Jasně, že lítá!

Baví se dvě blondýnky.

Hele prase!

Ty seš ale blbá, to je kůň. Prase přece nemá rohy!

0 0
možnosti

modern725

17. 3. 2011 18:08
???

A jak asi myslíte, že je to u nás? Z masa se stal konzumní produkt, což samo o sobě není špatně, špatně je pouze to, že v případě tohoto produktu se nikdo příliš nestará o to, jak se tento produkt vyrábí. Ukažte dítěti přímou cestu telecího od zvířátka až po maso, co má na talíři - celý proces. Kolik lidí po této zkušenosti bude jíst maso, respektive bude ho jíst denně? Bylo by to myslím zajímavé zjistit. Nejsem proti konzumaci masa, nejsem vymatlaný vegan a ani vegetarián, jen mi vadí přístup k zvířeti jako k produktu. To, co jíme, je nyní produktem holokaustu prováděném na zvířatech.

0 0
možnosti

nikotino

17. 3. 2011 18:16
Re: ???

Nevidím v tom nejmenší problém. Obě moje děti pomáhají u zabíjačky, holka které je osm umí stáhnout králíka lépe než já a při zabíjení drůbeže taky asistují. A pašíka máme od selete a děti mu dávají jméno, to samé platí i o králíkách z vlastního chovu.

0 0
možnosti

alex0800

17. 3. 2011 18:02
vzdělávání v EU

Čemu se divíte..? Takhle to bude v celém globálním státu..

Co jsme chtěli, to máme..

Britové zjistili teprve v roce 2005, že jejich ústava již není platná od roku 1972, kdy se vydali napospas dnešní EU..

Co myslíte, že nás čeká, pokud vůbec něco..?

Zlikvidujme MMF, WB, EU, WHO a pár dalších organizací a pak můžeme jako lidstvo začít přemýšlet o svobodě.. Vezměme si například sčítání lidu.. Jaký má asi důvod..? Určitě to není stavba cyklostezek, jak nás vláda klame v reklamách.. Vždy šlo o zvyšování daní, resp. snižování kupní síly.. TAK SI TO PŘEBERTE..

0 0
možnosti

brezovak

17. 3. 2011 17:21
To se

určitě jednalo o žáky z Oxfordu. Co študovaný to hlupák.

0 0
možnosti

realitservis

17. 3. 2011 16:35
No tak nevím.

Pokud by soukromí řezníci prokazatelně brali maso z drobných farmářských chovů, kde je dbáno na dobrou výživu zvířat a tím i na kvalitu masa, budu ochoten akceptovat ceny zhruba o 30 - 40 % za kg vyšší než jsou ceny v superhypr.. Pokud po mě ale chce soukromý řezník za kg vepřové kýty 140,-Kč a vím že bere maso z velkého masokombinátu, ze kterého se dováží i do supermarketu, dám raději za stejnou vepřovou kýtu 99,- Kč/kg, v hypermarketu. Rád pomohu drobným českým podnikatelům, ale musí to mít vyšší přidanou hodnotu než jejich pouhý sponzoring.

0 0
možnosti

tejuz

18. 3. 2011 2:06
Re: No tak nevím.

Viděl jsem pár farmářských chovů a ze mnoha z nich by se dobrej zootechnik ve velkochovu poblil.

0 0
možnosti

Scarlett from Scottland

17. 3. 2011 14:57
co to je zase toto?

;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...