náhledy
Suroviny, které potřebujete na přípravu švestkových koblih.
Autor: Jiří Savinec
Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience, tedy mouku s cukrem a sušeným droždím. Pak přidejte strouhanou citrónovou kůru.
Autor: Jiří Savinec
K sypké směsi přidejte vejce, rozměklé máslo a lžičku citrónové šťávy. Vlažným mlékem zadělejte vláčné těsto a v teple je nechte vykynout.
Autor: Jiří Savinec
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, vypracujte z něj plát a rozdělte jej na čtverce.
Autor: Jiří Savinec
švestky nakrojte je ostrým nožem, vyjměte pecku a dovnitř nasypte trochu skořicového cukru.
Autor: Jiří Savinec
Do každého čtverce uložte po jedné švestce s cukrovou náplní, pak rohy čtverce vytáhněte nahoru a svažte.
Autor: Jiří Savinec
Nakonec každý kousek v dlaních pečlivě zabalte a upravte do tvaru koule.
Autor: Jiří Savinec
Koblížky smažte po obou stranách dozlatova ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje.
Autor: Jiří Savinec
Koblížky plněné celými švestkami
Autor: Jiří Savinec
Koblížky plněné celými švestkami
Autor: Jiří Savinec