náhledy
Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem, tuřínem a mandarinkami
Autor: video.iDNES.cz
Ingredience na krémovou rybí polévku
Autor: video.iDNES.cz
Vedle rybího masa by neměly chybět čerstvé keňské fazolky, mandarinky a tuřín pokrájený na kolečka a namočený do vody (zbavíte ho tak typického výrazného zápachu).
Autor: Martina Čermáková
Uzeného pstruha před servírováním natrháte na kousky.
Autor: Martina Čermáková
Lístky čerstvé řeřichy (vpravo) využijete při servírování.
Autor: Martina Čermáková
Ořezy z kapra a z candáta, na vývar ale klidně můžete použít i rybí kosti.
Autor: Martina Čermáková
Šéfkuchař Ondřej Koráb odtajnil pro čtenáře iDNES.cz svůj recept na krémovou rybí polévku v kuchyni prezidentského apartmá hotelu Mark Luxury.
Autor: video.iDNES.cz
Vývar - rybí ořezy s kořenovou zeleninou a třemi bobkovými listy - vařte maximálně tři čtvrtě hodiny, aby nezhořkl.
Autor: video.iDNES.cz
Oloupanou bílou ředkev pokrájejte na kolečka a z těch pak vykrojte stejně velká kolečka formičkou.
Autor: video.iDNES.cz
Keňské fazolky krátce spařte, aby změkly a šly lehce rozpůlit.
Autor: video.iDNES.cz
Kolečka tuřínu ohřejte v máslové emulzi.
Autor: video.iDNES.cz
Fazolky roztrhejte na půlky a nakrájejte na šikmé proužky, mandarinky vyloupejte a zbavte i tenké slupky, aby zůstala jen dužnina. Pak je stejně jako tuřín ohřejte v máslové emulzi.
Autor: video.iDNES.cz
A můžete servírovat.
Autor: video.iDNES.cz
Sváteční servírování: na talíř nejprve narovnejte kolečka tuřínu, fazolek, uzeného pstruha, lístky řeřichy a pár lžiček krémové pěny z vývaru.
Autor: video.iDNES.cz
Vlastní krémový vývar nalévejte strávníkům až u stolu.
Autor: video.iDNES.cz