Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kuchyň

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.
17. července 2018

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?
18. června 2018

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...
12. června 2018

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.
4. června 2018

Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

VIDEO: Smrkové výhonky využijete v kuchyni jako koření i na marmeládu

Smrkové výhonky jsou jakousi alternativní sezonní jarní zeleninou, kterou...
16. května 2018

K volně dostupnému jarnímu býlí v podobě medvědího česneku či pampelišek, které může obohatit váš...

Nebojte se krevet na grilu, s Pohlreichem je to geniálně jednoduché

Hotové krevety z grilu přesypte na misku a podávejte s opečeným pečivem.
7. května 2018

Pokud jste ještě krevety grilovat nezkoušeli, nebojte se. Ve specializovaném obchodě, nebo třeba v...

Recept na osvěžující sorbet z pampelišek i falešné olivy do salátů

Pampeliškový sorbet z okvětních lístků pampelišek
1. května 2018

Jakmile v trávě zasvítí žluté květy, stoupne poptávka po citronech, cukru a receptu na pampeliškový...

Lógr je lahůdkou pro kompostující žížaly a navíc odrazuje slimáky

Žížaly promění kávovou sedlinu i další odpad z kuchyně v cenný substrát, který...
25. dubna 2018

Kávová sedlina neboli lógr jednoznačně patří do bioodpadu. Doporučuje se i přímo jako hnojivo nebo...

Češka, co umí nejlepší marmeládu, už počtvrté přivezla z Anglie zlato

25. března 2018

Na co sáhne, to zřejmě pozlatí. Zlaté medaile z mistrovství světa v marmeládách totiž Blanka...

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

6. března 2018

Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo...

Podle Jamieho Olivera lze vaření i pečení zvládnout s pěti ingrediencemi

23. ledna 2018

Vaření podle britské kuchařské ikony už zřejmě nemůže být jednodušší. Tedy pokud máte doma kdykoliv...

VIDEO: Jak na roštěnky, líčka a spol. Pohlreich radí triky na dušení

18. prosince 2017

Brazírování je geniálně jednoduchý způsob, jak z poraženého zvířete zužitkovat opravdu každý kousek...

Deset dárků pro kuchtíky. Ostré nože, italská klasika i chytrý váleček

17. prosince 2017

Možná ještě nevědí, že je potřebují. Nebo po nich už dlouho touží, ale sami by si je nekoupili. Do...

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

12. prosince 2017

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být...

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

4. prosince 2017

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Únava zmizí po teplém salátu s bezlepkovou quinoou. „Matka zrn“ dá sílu

3. prosince 2017

„Ještě než se nacpeme vánočním cukrovím, hodí se zkusit salát ze superpotraviny, která chutná Inkům...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

20. listopadu 2017

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13. listopadu 2017

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře...

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

30. října 2017

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo....

Hovězí naložte do soli a nemusíte vařit, doporučuje Pohlreich carpaccio

23. října 2017

Většinou máme zažito, že maso má být hlavně pořádně tepelně upravené. Přitom jsou i jiné možnosti,...

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12. října 2017

Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé...

Jak na nejlepší čatní. Zpracujte do něj papriky, broskve, mrkev i jablka

5. října 2017

Představte si téměř jakékoli ovoce a zeleninu na světě a jejich všechny možné kombinace. Čatní může...

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

3. října 2017

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální...

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26. září 2017

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy...

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7. září 2017

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá....

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

aktualizováno  31. srpna 2017

Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po...

Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

15. srpna 2017

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři....

VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

5. srpna 2017

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

19. července 2017

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

14. dubna 2017

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty...

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...

Najdete na iDNES.cz