Kuchyň
Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso
Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...
KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit
Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...
Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít
Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
Amatéry si Maršálek s Landovou prověřili na kokoskách. Zkuste si je upéct
Že vás i doma po léta pečený dezert může v soutěži Peče celá země doslova vypéct, to si vyzkoušela...
Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich
Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...
Užijte si společné sváteční stolování o Vánocích opravdově a neokázale
Poslouchat vánoční klasiku, popíjet punč nebo svařené víno a u toho něco tvořit, zdobit, dekorovat....
Půl roku jsem musel držet bobříka mlčení, říká vítěz Masterchefa
Rozstřel Natáčení letošní řady soutěže Masterchef Česko 2023 skončilo v květnu, bobříka mlčení musel jeho...
Kambala s krvavým jelitem Kašpárka nadchla. Masterchef má tři finalisty
Tentokrát už se nebojovalo jen o postup. Předposlední středeční večer věnovaný na Nově soutěži...
Jak na smažení bez nehod a skvělé saláty. Kam který rostlinný olej patří?
Orestovat maso nebo zeleninu není tak těžké, přesto se každý třetí kousek masa připálí. Podle...
Měly být zapomenuty. Keřkovské rohlíčky, to nejlepší na vánoční salát
Keřkovské rohlíčky vyšlechtil již v roce 1940 náš zkušený a ve světě uznávaný šlechtitel jako...
V Masterchefovi zbývá jen čtveřice, kluk z Ostravy vybojoval stáž Praze
Finálová pětka vygenerovaná v předchozím kole se v další výzvě postavila do reálné profesionální...
Život máme ve svých rukou. Pro mě je sklenice vždy poloplná, říká Maršálek
Josef Maršálek je mistrem svého řemesla a o svůj cukrářský um se podělil už v pěti knihách. Právě...
Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit
Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...
Křenové máslo či křenové pivo podpoří imunitu. Pomáhá i na revma a pihy
Tento voňavý kořen je neodmyslitelnou přílohou k vařenému uzenému kolenu z vepříka, jeho využití je...
Advent je za dveřmi, upečte perníkový kalendář. Osladí čekání na Vánoce
Slupnout si o adventu každý den jeden perníček, to zní skoro pohádkově. Až zmizí všechny kousky,...
Pro dva a půl milionu taktizovali. Rozhodl Wellington, skončil zmatkař Adam
Když zbývající finalisté Masterchefa minule pocítili, jak důležitá je v kuchyni dobrá komunikace,...
Med umí ráno nastartovat den, večer spánek. Recept, jak pomůže s hubnutím
Pozlatí vám začátek dne a pomůže jen tak mimochodem shodit pár nadbytečných kil. Med je nejenom...
V Masterchefovi dirigovali Kašpárka, Punčocháře i Forejta jako pomocníky
Masterchef ve středu večer vytáhl povedené eso z rukávu – třem šťastlivcům se podařilo vylosovat si...
Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice
Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...
Langoš s brynzou dokázal v Masterchefovi posunout tři amatéry blíž k finále
Máme asi nejvíc vodáků na světě, nicméně možnosti dát si někde cestou u vody opravdu dobré jídlo...
Magická hranice „kilo za kilo“ dobrého chleba dávno padla, říká Pohlreich
Premium Zhruba čtyři měsíce v centru Prahy vychytávali provoz vlastní pekárenské a cukrárenské výrobny Café...
Pusťte si dýně do kuchyně. Poradíme, jak se v nich vyznat a co s nimi
Je toho opravdu hodně, co můžete z dýně připravit. Uvaříte z ní skvělou polévku nebo ji ugrilovanou...
Pohlreichův cukrář sladil pro Masterchefa české chutě: mák a slivovici
Když dokonalá a jemná italská cukrařina vezme typicky české suroviny jako jsou švestky, slivovice a...
Zase králík? Tipy nejen od jihočeského šéfkuchaře, jak ho v kuchyni zkrotit
V posledním letošním dílu kulinářské road show Souboj na talíři zamířili Jan Punčochář a Přemek...
Punčochář vařil tradiční goja s vepřovými střevy, Romové je vzali na milost
Připravit na otevřeném ohni jídlo vycházející z tradičního romského pokrmu goja, to nebyl pro Jana...
Jíst zdravěji a ještě ušetřit. To jsou benefity uspořádané ledničky
Díky uspořádané lednici lze opravdu ušetřit a jíst lépe. Expertka na organizaci domácnosti Bára...
V Masterchefovi vařili přes noc. Rendang s receptem, husí stehno i frgál
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené...
Praktický manuál k úklidu a uspořádání kuchyně, aby vám to fakt fungovalo
Kuchyně je srdcem domova a udržet ji při každodenním provozu stále v dokonalém pořádku se někdy zdá...
Lečo evokuje vzpomínky na dětství, jako afrodiziakum zaujalo i Pawlovskou
„Láska se prý žaludkem ráda prochází, Přemku, Honzo, uvařte mi, ať jsem v extázi.“ Kdo jiný, než...
Béleše, to jsou povidla a mák. Punčochář přidal zmrzlinu ze srnčích kostí
Jako výsostně skvostné označila paní Káčerová béleše Honzy Punčocháře připravené ve fikané...
Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady
Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...
Rakouskou klasiku Punčochář i Forejt s úctou přetavili do moderní podoby
Hledali byste na Vysočině tafelspitz, klasiku, kterou miloval František Josef I.? Opravdu ho tam...
S noblesou vyřízla líčka z vepřové hlavy a uhranula porotu MasterChefa
Soutěžící MasterChefa umějí překvapit, o tom žádná. Nicméně zručnost a lehkost, s nimiž...
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru
Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...