Kuchyň
Jak přežít úmorné vedro? Zkuste praktické tipy ze Španělska nebo Indie
Kdo by v posledních dnech a týdnech neřešil, jak si poradit s úmorným vedrem, které snad neskončí....
Manuál, jak se vyznat ve zmrzlinách a sorbetech. A tipy na domácí výrobu
V horkých letních dnech není lepšího osvěžení, než je ledová zmrzlina, jejíž přípravu zvládnete i...
Jak nakupovat pěknou zeleninu i ovoce a ušetřit? Osvojte si tyto triky
Premium Dřív byly okurky, rajčata, papriky nebo jablka za pár korun. Dneska patří mezi dražší zboží. Co...
Lesní jahůdky odvodňují, borůvky zlepšují vidění, brusinky močové cesty
Na procházce lesem se s chutí pustíme do různých lesních plodů. Chutnají skvěle, dá se z nich...
Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky
Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...
Užijte si včas kyselou zeleninu vhodnou na sladký koláč nebo na čatní
Rebarbora neboli reveň. Netradiční zelenina, která se hodí do slaných i sladkých receptů. Užijte si...
Kopr vysévejte po celé léto, koprovka je nejlepší a nejzdravější hotovka
Kopr vonný pochází z oblasti východního Středomoří a západní Asie a používali ho už naši dávní...
Kečup, levné těstoviny a už se vařila Itálie, vzpomíná šéf v kuchyni Itala
Špičkový šéfkuchař Davide Lagomarsino, rodilý Ital, se v Praze usadil v roce 2008 po návratu z...
Kvete bez, dá se sbírat mladé jehličí. Využijte je na výrobu „medů“
Doba jarního rozpuku a květu rostlin je velmi kratičká, proto nepromarněte ani minutu a pojďte...
Tvaroh místo zmrzliny, omáčka se škrobem. Tak se fotí dobroty ze žurnálu
Premium Sbíhají se vám sliny, když v časopisech vidíte fotky jídla? Potom jste tu správně. Vítejte v...
Pralinky a Aljaška rozhodly. Soutěž Peče celá země vyhrála máma na mateřské
Přestože finále soutěže amatérských pekařů a cukrářů proběhlo loni v létě, diváci České televize si...
Všichni jí jdou po krku. Raději využijte toho, co pampeliška dokáže
Mnozí lidé pampelišku považují za plevel, je jí všude plno, roste odvážně na každé louce, zahrádce,...
Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát
Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...
K přírodním afrodiziakům patří to, co prokrvuje, i to, co umí uklidnit
Vychutnat si lásku plnými doušky se jistě bude hodit nejenom na 1. máje nebo svátek zamilovaných. A...
Nejkrásnější barvy na vajíčka máte ve spíži, vyzkoušejte i barvení rýží
Vajíčka jsou neměnné symboly jara, plodnosti a znovuzrození. Nad zdobením těch velikonočních...
OBRAZEM: Jsou jako živá, ale z talíře neutečou a sníst se dají bez obav
Aby povzbudila chuť svých dvou dětí k jídlu, začala Belgičanka Jolanda Stokkermansová před několika...
Myčka nádobí neušetří mnoho peněz, ale je třeba započítat úsporu času
Myčka nádobí je požehnáním pro každou moderní domácnost. Možná vás však trochu dopalují reklamy,...
Upečte si s Pepou Maršálkem velikonoční slaný koláč s křížovou symbolikou
Velikonoce jsou primárně křesťanské svátky, proto bude na sváteční stůl patřit i tento koláč s...
Porotce Peče celá země nadchla perníková šmoulí vesnička i skleník
Další tři výzvy mají za sebou po třetím kole soutěže Peče celá země nadšení amatérští cukráři z...
Kdo neplýtvá jídlem, může ročně ušetřit tisíce. Stačí znát pár fíglů
Plýtvání jídlem je globální problém. A přitom stačí tak málo. Naučit se zodpovědnějšímu přístupu a...
Nepodceňujte brambory. Nasytí, dodají tělu vše potřebné, dokonce i léčí
Ve vaší spíži nebo ve sklepě se skrývá poklad. Opravdu. Budete žasnout, co všechno dokážou obyčejné...
Naučte se ověřené tipy, jak dostat do domácích vývarů poctivou sílu
Polévka je grunt, to je známá věc. Kvalitní vývar je bohatým zdrojem kolagenu, bílkovin, vitaminů a...
Vyzkoušejte devatero fíglů profíků, aby se jídlo na fotce tvářilo lákavě
„Já vím, že to tak na fotce nevypadá, ale fakt to bylo strašně dobrý!“ Tak takhle zoufale nikoho o...
Milujete vaření i kuchařky? Pořiďte jim stojan, ať slouží, ale netrpí
Vaření podle kuchařky je fajn, obzvlášť pokud jde o opravdu vyzkoušené a do puntíku vymazlené...
Nezapomínáte na zelí? Už od pravěku umí levně nakopnout naši imunitu
Ten, kdo jídá zelíčko, udrží si zdravíčko! Což moc dobře věděli i námořníci, kteří si brali na...
Nenápadná popínavka, nepravý ženšen, umí ovlivnit pracovní i sexuální výkon
Popínavá rostlina gynostema pětilistá má podobné účinky jako ženšen. Však se jí někdy přezdívá...
Fenykl, to je svěží zdravá chuť v zimní kuchyni. Receptů máme spoustu
Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a...
Zlaté mléko po ránu rozproudí energii. Kurkuma je zeštíhlující zázrak
Stačí jenom špetka. Zářivě oranžové koření intenzivně povzbudí látkovou výměnu a napomůže tak...
Denně hrst vlašáků a váš mozek, srdce i klouby zajásají. Zlepší i spánek
Ačkoli českou specialitou jsou vlašské ořechy asi tak jako vestfálský řízek, považujeme je za...
Ochutnejte i méně známé citrusy. Všechny obsahují minimum kalorií
Na přelomu roku obchody nabízejí velké množství cizokrajného citrusového ovoce. Na pomeranče,...
Vánoční chaloupku zvládnete upéct, nazdobit a dokonce i rozsvítit
Sen každého malého dítěte – mít doma opravdovou perníkovou chaloupku a občas si z ní kousek...
Mandle jsou lék ukrytý v pecce, pomáhají proti stresu i osteoporóze
Mandle jsou mimořádně zdravé a působí doslova jako lék, který má navíc lahodnou chuť. Jde o jádra...
Napečte si vánoční ořechové dortíčky se skořicí podle cukráře Maršálka
A je to tady! Vánoce, Vánoce přicházejí a peče se už i u Josefa Maršálka, který speciálně pro...
Jablka mají méně kalorií než sladké hrušky, ty přesto napomáhají hubnutí
Staré přísloví říká, že nemáme míchat jablka a hrušky dohromady. My je ale přesto porovnáme,...
VIDEO: Kuchařskou roadshow zakončilo menu s otráveným jablkem od Forejta
Letošní léto a část podzimu strávili na cestách a současně s vařečkou v ruce. Ochutnávali po celé...
Vaření je oheň, a to jsem i já, říká Besky, vítězka Masterchefa Česko 2021
Rozstřel Vítězství v soutěži Masterchef Česko dokáže od základu změnit život, své o tom ví Kristína Nemčková...