Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kuchyň

Jednoduché velikonoční recepty, s nimiž využijete i bylinky z přírody

11. dubna 2020

Velikonoce na talíři, to mají být opravdové jarní hody. Jenže bez přátel a širší rodiny? Co se dá...

Kvůli koronaviru opravdu peče celá země, říká vítězka televizní soutěže

9. dubna 2020

Chleba peče každý den, má úžasný životní nadhled, klidnou ji nechává i to, že jí teď nejstarší z...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

7. dubna 2020

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...

Bylinky v zajetí kuchyně či terasy, to je vaše radost na talíři

2. dubna 2020

Premium Každá správná kuchařka sáhne při vaření po čerstvých bylinkách, které dají pokrmu nezaměnitelnou...

Lilek jako jídlo i lék, který vypěstujete i u nás. Jen potřebuje teplo

1. dubna 2020

Nezáleží na tom, jestli lilek vejcoplodý neboli baklažán považujete za zeleninu, nebo ovoce. Můžete...

Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům

23. března 2020  9:36,  aktualizováno  12:32

Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív...

VIDEO: Do piškotové rolády propašovala maliny, pistácie i bílou čokoládu

4. března 2020

Rolády jsou oblíbená varianta sladkého moučníku, přestože jde většinou jen o obyčejný nadýchaný...

Nadýchané ovocné knedlíky se vůbec nevaří. Chutnají jako jahody na obláčku

26. února 2020

Vaří se od jara do podzimu, první bývají s rebarborou, ty poslední se švestkami. Dělají se kynuté,...

VIDEO: Bílý řemeslný chléb, jako se peče ve Francii. Recept podle Aničky

19. února 2020

Domácí chléb se škvarky zadělávaný pivem, sladký chléb z vlašských ořechů a smetany, olivový chléb...

Vlastní čerstvou mikrozeleninu do salátů snadno vypěstujete za oknem

19. února 2020

Premium Tyto delikátní malé výhonky jsou velmi chutné a zdravé. Poradíme vám, jak si je snadno vypěstovat...

Slunečnice topinambur je hodně zdravá zelenina, kterou sklízíte i v zimě

18. února 2020

Topinambury chrání před cukrovkou a depresemi, příznivých účinků na zdraví však mají víc. A také...

Na dortu se zrcadlovou polevou si můžete vyzkoušet moderní cukrařinu

13. února 2020

Efektně pokrýt dort tzv. mirror glaze, tedy zrcadlovou polevou, chce určitý kumšt, ale zvládnout se...

VIDEO: Superšéf Pohlreich se v Mostě snažil dokázat, že nic není nemožné

8. února 2020

Ani nemusíte být fanoušky seriálu Most!, abyste odhadli, jak to vypadalo v nejlepší mostecké...

VIDEO: Natrénujte si velikonoční sekanou v křehkém těstě plněnou vejci

5. února 2020

Přestože si na Velikonoce ještě více než dva měsíce počkáme, mnozí už ladí sváteční jídelníček....

VIDEO: Retro dort s ovocem a želé je sladkou vzpomínkou na mléčné bary

30. ledna 2020

Mléčné bary byl fenomén sedmdesátých a osmdesátých let, kde se spolu snesly šunkové chlebíčky,...

Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum

25. ledna 2020

Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se...

Štrúdl podle rodinného receptu, ovšem listové těsto si musíte připravit sami

17. ledna 2020

Jen dvě a půl hodiny času dostali účastníci televizní soutěže Peče celá země na přípravu štrúdlu z...

Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí

16. ledna 2020

Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...

Červená řepa na talíři se postará o vaše tepny, srdce, tlak i cholesterol

14. ledna 2020

Máte-li na ni neblahé vzpomínky ze školních jídelen, připravte si ji tak, aby vám opravdu chutnala....

Zvládnete upéct věnečky podle receptu špičkového cukráře? Není to legrace

11. ledna 2020

Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...

Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich

10. ledna 2020

Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je...

Lexikon devatera koření, které by vám na Vánoce nemělo doma chybět

12. prosince 2019

Špetka koření vyladí k dokonalosti každý pokrm. Právě v zimě, a to především v adventním čase o a...

Při zimnici vsaďte na skořici a připravte si zdravý a voňavý vánoční džem

9. prosince 2019

Když zavoní skořice, obestře nás atmosféra blížících se Vánoc. Typické „dvojroličky“, které sušením...

Zařaďte do jídelníčku dýně. Jsou vynikající, zdravé a pomáhají hubnout

6. prosince 2019

Klasické dýňové pyré zdaleka nenadchne každého, a s ním také většinou končí i veškerá invence, jak...

Jatka, či život v bavlnce? Duel vegana a rybáře o vánoční tradici číslo 1

3. prosince 2019  10:11

Premium Patří k symbolům Vánoc, ale jsou i důvodem sporů. Jak s kapry zacházíme od narození do poslední...

Jejími plody si jihoameričtí indiáni posilovali zdraví, vyroste i u nás

28. listopadu 2019

Mochyni peruánské se ne nadarmo přezdívá třešeň Inků. Právě u jihoamerických indiánů patřila...

Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich

26. listopadu 2019

Premium Chod jeho restaurací už na něm nestojí, může se víc věnovat rodině, vlastnímu vydavatelství i sobě....

Zvěřinu nechte dozrát či marinujte. Jen tak si doopravdy pochutnáte

23. listopadu 2019

S podzimem a časem honů se na naše talíře dostává i zvěřina. Pokud máte v rodině myslivce, asi...

Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím

9. listopadu 2019

Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...

Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí

3. listopadu 2019

Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má...

VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy

1. listopadu 2019

Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit...

Cuketa je nesmrtelná: snadno se pěstuje a v kuchyni z ní připravíte cokoli

23. října 2019

Kdo si cukety jednou pustí do zahrádky, už se jich prý nezbaví. Pěstují se totiž velmi snadno a...

Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu

18. října 2019  12:44

Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...

Jablka zpracujte na křížaly, džem, víno i pečený čaj. Zásoby se hodí

11. října 2019

Co s nimi? Urodilo se vám na zahradě tolik jablek, že vám docházejí nápady, jak je zužitkovat, a...

Hříbky pěkně poduste a podávejte s bramborami a kapustou. Dokud rostou

2. října 2019

Rostou. Snad všude po republice. A stále ještě i hříbky. Tak toho koukejte využít, zaběhněte do...

Vinaři si pochvalují dobrý ročník. Přes boj se špačky, vosami i škvory

27. září 2019

Sklizeň ve vinohradech ukázala, že letošní úrodu si moravští vinaři mohou opravdu pochvalovat. „Je...

Krmítko v americkém Ohiu