Kuchyň
Jednoduché velikonoční recepty, s nimiž využijete i bylinky z přírody
Velikonoce na talíři, to mají být opravdové jarní hody. Jenže bez přátel a širší rodiny? Co se dá...
Kvůli koronaviru opravdu peče celá země, říká vítězka televizní soutěže
Chleba peče každý den, má úžasný životní nadhled, klidnou ji nechává i to, že jí teď nejstarší z...
Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek
Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“...
Bylinky v zajetí kuchyně či terasy, to je vaše radost na talíři
Premium Každá správná kuchařka sáhne při vaření po čerstvých bylinkách, které dají pokrmu nezaměnitelnou...
Lilek jako jídlo i lék, který vypěstujete i u nás. Jen potřebuje teplo
Nezáleží na tom, jestli lilek vejcoplodý neboli baklažán považujete za zeleninu, nebo ovoce. Můžete...
Umíme jen vařit, říká Pohlreich. S Punčochářem rozváží jídlo záchranářům
Dobře si uvědomuje, že to, co se zastaví úplně, se bude rozhýbávat hodně špatně. Proto nejdřív...
VIDEO: Do piškotové rolády propašovala maliny, pistácie i bílou čokoládu
Rolády jsou oblíbená varianta sladkého moučníku, přestože jde většinou jen o obyčejný nadýchaný...
Nadýchané ovocné knedlíky se vůbec nevaří. Chutnají jako jahody na obláčku
Vaří se od jara do podzimu, první bývají s rebarborou, ty poslední se švestkami. Dělají se kynuté,...
VIDEO: Bílý řemeslný chléb, jako se peče ve Francii. Recept podle Aničky
Domácí chléb se škvarky zadělávaný pivem, sladký chléb z vlašských ořechů a smetany, olivový chléb...
Vlastní čerstvou mikrozeleninu do salátů snadno vypěstujete za oknem
Premium Tyto delikátní malé výhonky jsou velmi chutné a zdravé. Poradíme vám, jak si je snadno vypěstovat...
Slunečnice topinambur je hodně zdravá zelenina, kterou sklízíte i v zimě
Topinambury chrání před cukrovkou a depresemi, příznivých účinků na zdraví však mají víc. A také...
Na dortu se zrcadlovou polevou si můžete vyzkoušet moderní cukrařinu
Efektně pokrýt dort tzv. mirror glaze, tedy zrcadlovou polevou, chce určitý kumšt, ale zvládnout se...
VIDEO: Superšéf Pohlreich se v Mostě snažil dokázat, že nic není nemožné
Ani nemusíte být fanoušky seriálu Most!, abyste odhadli, jak to vypadalo v nejlepší mostecké...
VIDEO: Natrénujte si velikonoční sekanou v křehkém těstě plněnou vejci
Přestože si na Velikonoce ještě více než dva měsíce počkáme, mnozí už ladí sváteční jídelníček....
VIDEO: Retro dort s ovocem a želé je sladkou vzpomínkou na mléčné bary
Mléčné bary byl fenomén sedmdesátých a osmdesátých let, kde se spolu snesly šunkové chlebíčky,...
Základem chodského koláče z kynutého těsta zdobeného merhováním je rum
Kynutý chodský koláč je zdobený, tedy merhovaný, tvarohem a navrch povidly i mákem. S nadsázkou se...
Štrúdl podle rodinného receptu, ovšem listové těsto si musíte připravit sami
Jen dvě a půl hodiny času dostali účastníci televizní soutěže Peče celá země na přípravu štrúdlu z...
Kouzla v kuchyni. Pod pokličkou šéfkuchaře se skrývá všech pět chutí
Premium Vaření z maximálně pěti surovin, spojení všech druhů chutí, neobvyklé kombinace inspirované pobytem...
Červená řepa na talíři se postará o vaše tepny, srdce, tlak i cholesterol
Máte-li na ni neblahé vzpomínky ze školních jídelen, připravte si ji tak, aby vám opravdu chutnala....
Zvládnete upéct věnečky podle receptu špičkového cukráře? Není to legrace
Patří k tomu nejlepšímu, co si můžete dát jen tak pro radost ke kávě, přesto jsou žloutkové věnečky...
Návrat na obrazovky v roli superšéfa, to se blbě odmítá, říká Pohlreich
Předloni v létě Zdeněk Pohlreich oznámil, že s pořadem Ano, šéfe! po deseti letech končí, je...
Lexikon devatera koření, které by vám na Vánoce nemělo doma chybět
Špetka koření vyladí k dokonalosti každý pokrm. Právě v zimě, a to především v adventním čase o a...
Při zimnici vsaďte na skořici a připravte si zdravý a voňavý vánoční džem
Když zavoní skořice, obestře nás atmosféra blížících se Vánoc. Typické „dvojroličky“, které sušením...
Zařaďte do jídelníčku dýně. Jsou vynikající, zdravé a pomáhají hubnout
Klasické dýňové pyré zdaleka nenadchne každého, a s ním také většinou končí i veškerá invence, jak...
Jatka, či život v bavlnce? Duel vegana a rybáře o vánoční tradici číslo 1
Premium Patří k symbolům Vánoc, ale jsou i důvodem sporů. Jak s kapry zacházíme od narození do poslední...
Jejími plody si jihoameričtí indiáni posilovali zdraví, vyroste i u nás
Mochyni peruánské se ne nadarmo přezdívá třešeň Inků. Právě u jihoamerických indiánů patřila...
Chybí mi u nás výchova k práci. A vůle nechat lidi dělat, říká Pohlreich
Premium Chod jeho restaurací už na něm nestojí, může se víc věnovat rodině, vlastnímu vydavatelství i sobě....
Zvěřinu nechte dozrát či marinujte. Jen tak si doopravdy pochutnáte
S podzimem a časem honů se na naše talíře dostává i zvěřina. Pokud máte v rodině myslivce, asi...
Jak připravíte svatomartinskou husu s chlupatými knedlíky a zelím
Pečená husa, chlupatý knedlík a zelí je jako kombinace naprostá klasika. Když se k tomu přidá...
Recept na domácí ovocný ocet ze zbytků. Pomáhá s trávením i léčí
Jídlo vám ochutí každý ocet, ale k terapii se používá pouze ten ovocný. Největší zdravotní efekt má...
VIDEO: Kimči nejen pro vegany. Prostá dokonalost nadupaná vitaminy
Kimči je korejská národní obdoba obyčejného českého kysaného zelí. Přes zimu se ho vyplatí zařadit...
Cuketa je nesmrtelná: snadno se pěstuje a v kuchyni z ní připravíte cokoli
Kdo si cukety jednou pustí do zahrádky, už se jich prý nezbaví. Pěstují se totiž velmi snadno a...
Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu
Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...
Jablka zpracujte na křížaly, džem, víno i pečený čaj. Zásoby se hodí
Co s nimi? Urodilo se vám na zahradě tolik jablek, že vám docházejí nápady, jak je zužitkovat, a...
Hříbky pěkně poduste a podávejte s bramborami a kapustou. Dokud rostou
Rostou. Snad všude po republice. A stále ještě i hříbky. Tak toho koukejte využít, zaběhněte do...
Vinaři si pochvalují dobrý ročník. Přes boj se špačky, vosami i škvory
Sklizeň ve vinohradech ukázala, že letošní úrodu si moravští vinaři mohou opravdu pochvalovat. „Je...