Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

aktualizováno 
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd jako víno.

Tento recept je další variací Zdeňka Pohlreicha na téma kuřecí maso, a těch není nikdy dost. Předvedl ji v dalším nedělním premiérovém dílu Teď vaří šéf! jako lehký oběd pro ty, kteří chtějí jíst tak, aby se cítili dobře a netloustli.
(Proč se šéf zaměřil na lehkou kuchyni čtěte v rozhovoru zde)

Fotogalerie

Kuřecí stehna zbavte tučné kůže a vykostěte, použijete jen čisté maso, zbytek si nechte třeba na vývar (návod na silný vývar jako od babičky najdete zde). Případně kupte rovnou stehenní řízky, každý rozkrojte na polovinu.

Očištěné a naporcované maso dejte do misky, osolte, opepřete a přidejte vrchovatou lžíci kvalitního bílého jogurtu, trochu římského kmínu, přiměřeně čerstvě namletých chilli vloček, trochu nastrouhané limetové kůry a šťávy. Pořádně promíchejte a pokud na to máte čas, nechte chvilku odležet.

Tepelně budete maso upravovat úplně bez tuku. Jednoduše vyložíte misku či pekáček na pečení misku pečicím papírem - díky tomu nebudete muset mýt připečený pekáček - a maso naložené v jogurtu do něj přesunete a urovnáte do roviny. Navrch kápněte trochu olivového oleje a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Za chvíli bude hotovo, mezitím si připravte dip.

Servírujte s nasekanými bylinkami a meruňkovým dipem.

Servírujte s bylinkami a meruňkovým dipem.

Bude také z jogurtu. Nakrájejte do něj pár sušených meruněk pro sladkou cuť. A přidejte nasekané čerstvé bylinky, které máte po ruce. Pohlreich zvolil trochu máty, šnytlík a dva druhy petržele. Promíchejte, dochuťte kapkou limetové šťávy a špetkou soli a čerstvě drceného pepře. A můžete servírovat.

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Přes léto dala dohromady starou dřevěnou chatku. Díky barvám prokoukla

S minimálními náklady čtenářka proměnila i malinkou koupelnu.

Shodou náhod se čtenářka Kateřina dostala k opuštěné chatičce, kterou někdo používal naposledy před dvaceti lety. Stav...

Další z rubriky

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

VIDEO: Zopakujte si základní tance, ať si na plese neuděláte ostudu

Kdo už má taneční dlouho za sebou, potřebuje si tanec trochu oživit.

Plesová sezona se blíží a možná se i vy chystáte vyrazit. Připravili jsme souhrn videí, který vás provede opakováním...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

Brambor se letos urodilo méně, kvůli suchu nenarostly.

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň zhruba o 25 nižší...

Vyhrajte poukaz na Rajče a potěšte své blízké kalendářem, fotoknihou a pexesem
Vyhrajte poukaz na Rajče a potěšte své blízké kalendářem, fotoknihou a pexesem

S příchodem sychravého počasí, padajícího listí a tmavých rán přichází i první myšlenky na nákup vánočních dárků. Letos nemusíte dlouho přemýšlet, potěšte své blízké výrobky z vlastních fotografií. Soutěžte o poukazy na fotoknihy, kalendáře nebo pexeso.

Najdete na iDNES.cz