Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

aktualizováno 
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd jako víno.

Tento recept je další variací Zdeňka Pohlreicha na téma kuřecí maso, a těch není nikdy dost. Předvedl ji v dalším nedělním premiérovém dílu Teď vaří šéf! jako lehký oběd pro ty, kteří chtějí jíst tak, aby se cítili dobře a netloustli.
(Proč se šéf zaměřil na lehkou kuchyni čtěte v rozhovoru zde)

Fotogalerie

Kuřecí stehna zbavte tučné kůže a vykostěte, použijete jen čisté maso, zbytek si nechte třeba na vývar (návod na silný vývar jako od babičky najdete zde). Případně kupte rovnou stehenní řízky, každý rozkrojte na polovinu.

Očištěné a naporcované maso dejte do misky, osolte, opepřete a přidejte vrchovatou lžíci kvalitního bílého jogurtu, trochu římského kmínu, přiměřeně čerstvě namletých chilli vloček, trochu nastrouhané limetové kůry a šťávy. Pořádně promíchejte a pokud na to máte čas, nechte chvilku odležet.

Tepelně budete maso upravovat úplně bez tuku. Jednoduše vyložíte misku či pekáček na pečení misku pečicím papírem - díky tomu nebudete muset mýt připečený pekáček - a maso naložené v jogurtu do něj přesunete a urovnáte do roviny. Navrch kápněte trochu olivového oleje a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Za chvíli bude hotovo, mezitím si připravte dip.

Servírujte s nasekanými bylinkami a meruňkovým dipem.

Servírujte s bylinkami a meruňkovým dipem.

Bude také z jogurtu. Nakrájejte do něj pár sušených meruněk pro sladkou cuť. A přidejte nasekané čerstvé bylinky, které máte po ruce. Pohlreich zvolil trochu máty, šnytlík a dva druhy petržele. Promíchejte, dochuťte kapkou limetové šťávy a špetkou soli a čerstvě drceného pepře. A můžete servírovat.

Autor:




Nejčtenější

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...
Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil,...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.