Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Kuře na grilu konečně trochu jinak, ukazuje Pohlreich

aktualizováno 
Grilovat znamená donekonečna střídat několik vhodných druhů masa. "Šéf" tentokrát ukáže, že grilovat kuře nemusí znamenat jen stokrát omletá kuřecí prsa.

Na jeho pořadu Šéf na grilu je zajímavé to, že při pozorném sledování si člověk odnese spoustu drobných detailů, které člověku hodí při vlastním vaření. V aktuálním dílu se například rozhodne grilovat kuřecí stehna.

Aby však nalejvárna přinesla divákovi víc než jen obvyklou show, znesnadnil si situaci tím, že kuře marinuje medem a pomerančovým likérem. Právě tyto ingredience mívají tendenci se napalovat.

Když je budete grilovat vcelku i s kostí, mohlo by kuře dopadnout jako na úvodním obrázku. "Je třeba postupovat velmi opatrně, na menším žáru. Než stehno propečete až ke kosti, bude kůže spálená," radí Pohlreich.

Radí proto stehna raději vykostit. "Trošku cvičné práce s nožem ještě nikomu neuškodilo," říká a hned předvede, že vykostění je otázkou okamžiku.

Stehna raději vykostíme.

Stehna raději vykostíme.

Přidáme nasekanou jarní cibulku.

Přidáme nasekanou jarní cibulku.

Grilujeme napřed kůží dolů.

Grilujeme napřed kůží dolů.

A hned přidává další radu: "Raději grilujte i s kůží. Bez ní by to bylo zdravější, ale o to nám přece při grilovačce nejde. Pod kůží máte tenounkou vrstvičku tuku, která dá masu daleko lepší chuť." Radí začít tak, aby bylo maso na začátku kůží dolů. "Když ho pak otočíte, pak se všechna šťáva pod kůží pěkně vsákne do masa, bude pak daleko chutnější a šťavnatější," radí.

Když kuře Zdeněk Pohlreich vykostí, nechá ho alespoň půl hodiny v marinádě. Vymačká šťávu z limetky, aby maso zkřehlo, naseká kousek zázvoru, přidá sojovou omáčku. "Když tam má přijít pomerančová šťáva a pomerančová kůra, tak napřed strouhejte a až pak ho rozkrojte, líp se tak s pomerančem pracuje, líp se drží v ruce," prozrazuje kuchařský fígl.

Marinádu si svaříme v kastrůlku společně s kuřetem.

Marinádu si svaříme v kastrůlku společně s kuřetem.

Nakonec kuře přelijeme převařenou marinádou.

Nakonec kuře přelijeme převařenou marinádou.

Přidá na kolečka nasekanou jarní cibulku, jednu chilli papričku a olej. A už už se vrhá na vykostění kuřete. Až pak si vzpomene: "Ono se to jmenuje kuře Grand Marnier, tak se jmenuje pomerančový likér, který je tam hlavní, a já bych hlava děravá na něj zapomněl." A rovnou přidává i med, další z položek, které mu jaksi vypadly z hlavy. Na závěr si odnášíme další radu: marinády je Pohlreichovi líto, a tak si ji přelije do kastrolku a během přípravy kuřete si ji na grilu svaří, aby se jí mohlo maso na talíři přelít.

Bodejť by mu marinády nebylo líto. "Zdéňa", jak si sám rád říká, má dost mlsný jazýček a sedmičková láhev Grand Marnier stojí kolem sedmi stovek.

Šéfa na grilu můžete sledovat v pondělí večer na Prima Family, mimo kuřete Grand Marnier se budou grilovat hamburgery z lososa a připravovat salát Caesar.

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

OBRAZEM: Bizarní světové rekordy zapsané do Guinessovy knihy 2019

Fanoušci rekordů se minulý čtvrtek dočkali nového vydání Guinessovy knihy....

Fanoušci rekordů se minulý čtvrtek dočkali nového vydání Guinessovy knihy. Podívejte se, s jakými bizarnostmi lze...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako...

Najdete na iDNES.cz