Diskuze

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ArnoldRimmer

14. 2. 2011 17:41
a co následky?

Vyzkoušel jsem o víkendu. Není to až tak pracné a rozhodně je to jedlé... :-) I když po vyklopení z formy vypadalo maso podivně (btw. ať neuděláte stejnou chybu - vyklápějte na velký talíř, ne na prkýnko jako já, vyteklá šťáva byla všude... :-/ )

Nicméně mohl by mi autor ještě poradit, jak pak nejlépe vyčistit použitou formu? Ačkoli jsem pečící papír skládal pečlivě, stejně mi část rozšlehaného vajíčka zatekla a pečením VELMI přilnula v záhybech formy. Na následném drhnutí jsem málem nechal ruce (přes předchozí namáčení), až to ve finále odnesl teflon. A to jsem použil jen saponát a houbičku. Zničená forma putovala do koše, čímž se menu krapítek prodražilo! :-(

0 0
možnosti

captain cook

13. 2. 2011 7:47
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda...

u toho bych se divil, ze by se mu povedla tahle babovka. Na rolade neni nic obtizneho. Naucil jsem se ji delat podle mamina receptu a pro obmenu pouzivat ruzne maso - kureci, teleci, hovezi. Za mych mladsich let byl v mode karlovarsky kotouc, coz byla teleci rolada.

Souhlasim s prispevky, ktere doporucuji zamenu stehennich kurecich rizku namisto prsnich. Maso je vlhci a chutnejsi. Mama do rolady nedavala syr, ale na platky nakrajene sladkokysele okurky. Kombinace vajicek, sunky nebo uzeniny/anglicke slaniny s okurkami je chutnejsi.

K poznamce dole o "tukove bombe". Obmena: Kdyz chces minimalizovat tuk, dej namisto syra sladkokysele okurky, namisto prorostle anglicke slaniny dej oka libove anglicke slaniny a namisto klobasy dej sunku.

0 0
možnosti

evil_nasty

6. 2. 2011 15:56
Dobrý nápad

Brzy zkusím s formou na srnčí hřbet :-P

0 0
možnosti

ppp

7. 2. 2011 7:36
Re: Dobrý nápad

Srnčí hřbet, stehenní řízky místo prsních a náplň jako nádivka - namočená houstička, kuřecí jatýrka, hrášek, petrželka, vajíčko a muškátový oříšek. Mj. v srnčím hřbetu peču už léta plněnou sekanou. Krásně to vypadá a nerozpadá se.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

6. 2. 2011 14:46
Tuková bomba

Nemám nic proti receptu, určitě je to super, ale z lehkého kuřecího masa takle máte tukovou bombu;-D

0 0
možnosti

Lotus I.

6. 2. 2011 17:27
Re: Tuková bomba

Sám seš tuková bomba.

0 0
možnosti

opportunity

6. 2. 2011 12:09
Kuřecí

prsa jsou na tohle moc suchá, raději stehna (kuřecí stejky).

0 0
možnosti

visnery

6. 2. 2011 11:10
rolada

Delam kureci roladu uz leta ve forme na srncni hrbet (biskupsky chlebicek) a je to jednodussi, nez se patlat jakoby s babovkou, prace skoro zadna, clovek nemusi vykostovat kure, pokud na to zornva naladu a na slavnostni tabuli to vypada moc dobre :) tady je fotka i recept:

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1743

0 0
možnosti

bufalo.blil

6. 2. 2011 9:33
no mně se

teda nad fotkama sliny nesbíhají. vypadá to docela odporně, jak když pejsek s kočičkou pekli dort

0 0
možnosti

Labirinto

6. 2. 2011 8:16
Bábovka

Přesně stejný  recept "běhal" na internetu už před rokem, je to okopírované vč. těch samých fotografií. Nicméně recept funguje, několikrát vyzkoušeno. Lepší je ale forma na hřbet, z bábovkové to rádo vyteče a připéká se.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...