Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

aktualizováno 
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.

Struktura hotové bábovky | foto: Jiří Vařečka

Čtenář Hobby Jiří Vařečka nám poslal fotky "své" bábovky, kterou nazývá Bab-Off-Kou. Už její fotografie vyvolávají nadměrnou produkci slin, je tedy nebezpečné prohlížet je v čase před obědem.

Základ tvoří kuřecí prsa. Dále budete potřebovat několik plátků anglické slaniny, oblíbenou klobásku, vejce, sýr na strouhání, petrželku, sůl a pepř.

Krok za krokem

Vyložte formu na bábovku pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolujte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Bábovku pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.

Hotovou masovou bábovku vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků. A místo formy na bábovku můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Autoři:



Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...



Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Čau-čau je kočka v psím těle a současně hrdý a oddaný pes jednoho pána

Klidný a oddaný společník, u kterého zapomeňte na drezůru a psí sporty. To je...

Hrdý a oddaný pes původem z Číny a s vůdcovskými sklony, to je čau-čau. Kvůli své povaze není vhodný pro každého, ale...

Další z rubriky

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což nebyl vůbec snadný...

Česko 21. století: zůstáváme věrni teplým večeřím a společnému stolování

Rodiny v Česku zůstávají věrné teplým večeřím a společnému stolování.

Podle průzkumu mají lidé v Česku stále rádi teplé večeře a společné stolování. Tři čtvrtiny zdejších domácností mají...

Facebook OSVĚDČENO: Výlety, které zabaví děti a neunaví rodiče
Facebook OSVĚDČENO: Výlety, které zabaví děti a neunaví rodiče

Zavřené školky a letní prázdniny si žádají jediné – vyrazit na nezapomenutelný rodinný výlet, zabavit děti a neunavit rodiče. Jaké jsou naše tipy na výlety po Čechách?

Najdete na iDNES.cz