Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

  0:04aktualizováno  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k vínu. Prostě si jen dáte s tím nejlevnějším masem trochu práci a můžete je servírovat bez uzardění.

Z kuřecích křidýlek jednoduše využijete jen tu část od těla, kde je nejvíc masa, odříznuté špičky použijte třeba na vývar. Pak už stačí jen ostrá kudlička, kterou na té slabší straně dostanete maso od kosti, stáhnete k té straně, kde bylo víc svaloviny, a získáte jakési paličky připomínající kulatá lízátka neboli lollipop.

Fotogalerie

Získané masové paličky pak namočíte do marinády tak, aby holá kost zůstala čistá a dala se vzít do ruky, a poskládáte nastojato do pekáčku s trochou oleje na dně. V troubě vyhřáté na 185 °C se paličky upečou zhruba za 12 minut.

Pak už stačí „kuřecí lízátka“ jen přendat na talíř, případně polít výpekem z pekáčku a posypat vhodnou bylinkou. A můžete vyrazit mezi hosty, kterým bude stačit jedna ruka na to, aby si na této masové jednohubce pochutnali.

Jakou marinádu zvolíte, je jen na vás, i na ní se můžete předvést. Prostě podle šéfa se v tomto směru fantazii meze nekladou, a když nebudete mít citron, tak tam dejte třeba limetku. Jen pamatujte, že by marináda měla být jak slaná, tak sladká, ideálně i méně či více pikantní, což už je opravdu na vás.

Šéf ji v nedělním premiérové díle svého pořadu Teď vaří šéf připraví z rajského protlaku, přidá trochu sojové omáčky, kapku oleje, vinného octa i javorového sirupu, přidá pepř, sůl i trochu lístečků oregana. Podstatné je, že ji musíte při přípravě ochutnávat, dokud to nebude to pravé.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Pohlreichovo menu bude tuto neděli na podvečerní Primě vůbec inspirativní pro ty, kteří milují posezení s přáteli, rádi přitom předvádějí své kuchařské umění a přitom nechtějí, nebo si nemohou dovolit zruinovat svůj domácí rozpočet. Takže diváci se mj. například naučí, jak skvěle využít vepřový bůček do italské pasty, jak připravit jako přílohu brambory nakyselo, a jak hosty překvapit grilovanou chobotnicí s omáčkou z chleba a sezamové pasty.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Maso na jerky musí být co nejčerstvější! Z něj je připravíte i doma

Hovězí jerky zvládnete připravit i doma, základem je čerstvé maso a čistota v...

Sušení masa není ani v domácích podmínkách problém. Získáte zásobu energie, po které můžete po celé týdny sáhnout...

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

"Nikdo vás nevytočí jako vlastní dítě," potvrzuje psycholožka
"Nikdo vás nevytočí jako vlastní dítě," potvrzuje psycholožka

Jak na dětskou výchovu, řeší psycholožka v rozhovoru pro eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz