Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

  0:04aktualizováno  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k vínu. Prostě si jen dáte s tím nejlevnějším masem trochu práci a můžete je servírovat bez uzardění.

Z kuřecích křidýlek jednoduše využijete jen tu část od těla, kde je nejvíc masa, odříznuté špičky použijte třeba na vývar. Pak už stačí jen ostrá kudlička, kterou na té slabší straně dostanete maso od kosti, stáhnete k té straně, kde bylo víc svaloviny, a získáte jakési paličky připomínající kulatá lízátka neboli lollipop.

Fotogalerie

Získané masové paličky pak namočíte do marinády tak, aby holá kost zůstala čistá a dala se vzít do ruky, a poskládáte nastojato do pekáčku s trochou oleje na dně. V troubě vyhřáté na 185 °C se paličky upečou zhruba za 12 minut.

Pak už stačí „kuřecí lízátka“ jen přendat na talíř, případně polít výpekem z pekáčku a posypat vhodnou bylinkou. A můžete vyrazit mezi hosty, kterým bude stačit jedna ruka na to, aby si na této masové jednohubce pochutnali.

Jakou marinádu zvolíte, je jen na vás, i na ní se můžete předvést. Prostě podle šéfa se v tomto směru fantazii meze nekladou, a když nebudete mít citron, tak tam dejte třeba limetku. Jen pamatujte, že by marináda měla být jak slaná, tak sladká, ideálně i méně či více pikantní, což už je opravdu na vás.

Šéf ji v nedělním premiérové díle svého pořadu Teď vaří šéf připraví z rajského protlaku, přidá trochu sojové omáčky, kapku oleje, vinného octa i javorového sirupu, přidá pepř, sůl i trochu lístečků oregana. Podstatné je, že ji musíte při přípravě ochutnávat, dokud to nebude to pravé.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Pohlreichovo menu bude tuto neděli na podvečerní Primě vůbec inspirativní pro ty, kteří milují posezení s přáteli, rádi přitom předvádějí své kuchařské umění a přitom nechtějí, nebo si nemohou dovolit zruinovat svůj domácí rozpočet. Takže diváci se mj. například naučí, jak skvěle využít vepřový bůček do italské pasty, jak připravit jako přílohu brambory nakyselo, a jak hosty překvapit grilovanou chobotnicí s omáčkou z chleba a sezamové pasty.

Autor:




Nejčtenější

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Další z rubriky

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Dýně pod svou slupkou ukrývají nasládlou dužinu, která má podle druhu různý...
Dýně jsou hitem podzimu. Jak je nakupovat, skladovat i upravovat

Dýně na podzim doslova zaplaví trhy. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy jejich hřejivá barva a chuť přijdou obzvláště...  celý článek

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Advantage Consulting, s.r.o.
IT KONZULTANT SE ZNALOSTÍ VÝROBNÍCH PROCESŮ

Advantage Consulting, s.r.o.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.