Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

  0:04aktualizováno  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k vínu. Prostě si jen dáte s tím nejlevnějším masem trochu práci a můžete je servírovat bez uzardění.

Z kuřecích křidýlek jednoduše využijete jen tu část od těla, kde je nejvíc masa, odříznuté špičky použijte třeba na vývar. Pak už stačí jen ostrá kudlička, kterou na té slabší straně dostanete maso od kosti, stáhnete k té straně, kde bylo víc svaloviny, a získáte jakési paličky připomínající kulatá lízátka neboli lollipop.

Fotogalerie

Získané masové paličky pak namočíte do marinády tak, aby holá kost zůstala čistá a dala se vzít do ruky, a poskládáte nastojato do pekáčku s trochou oleje na dně. V troubě vyhřáté na 185 °C se paličky upečou zhruba za 12 minut.

Pak už stačí „kuřecí lízátka“ jen přendat na talíř, případně polít výpekem z pekáčku a posypat vhodnou bylinkou. A můžete vyrazit mezi hosty, kterým bude stačit jedna ruka na to, aby si na této masové jednohubce pochutnali.

Jakou marinádu zvolíte, je jen na vás, i na ní se můžete předvést. Prostě podle šéfa se v tomto směru fantazii meze nekladou, a když nebudete mít citron, tak tam dejte třeba limetku. Jen pamatujte, že by marináda měla být jak slaná, tak sladká, ideálně i méně či více pikantní, což už je opravdu na vás.

Šéf ji v nedělním premiérové díle svého pořadu Teď vaří šéf připraví z rajského protlaku, přidá trochu sojové omáčky, kapku oleje, vinného octa i javorového sirupu, přidá pepř, sůl i trochu lístečků oregana. Podstatné je, že ji musíte při přípravě ochutnávat, dokud to nebude to pravé.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Pohlreichovo menu bude tuto neděli na podvečerní Primě vůbec inspirativní pro ty, kteří milují posezení s přáteli, rádi přitom předvádějí své kuchařské umění a přitom nechtějí, nebo si nemohou dovolit zruinovat svůj domácí rozpočet. Takže diváci se mj. například naučí, jak skvěle využít vepřový bůček do italské pasty, jak připravit jako přílohu brambory nakyselo, a jak hosty překvapit grilovanou chobotnicí s omáčkou z chleba a sezamové pasty.

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

KVÍZ: Panenka, plecko, krkovice. Vyznáte se ve vepřovém mase?

V chladírně jsou jednotlivé roztříděné kousky připravené pro čisté kuchyňské...

Myslíte si, že by z vás mohl být dobrý řezník? V našem dalším kvízu se můžete otestovat. Podívejte se na „slepou mapu“...

Další z rubriky

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

Inteligentní domácnost můžete vybudovat bez kopání a vrtání

Svůj domov můžete řídit odkudkoliv.

Bezdrátový systém Cockpit umožňuje řídit domácnost z libovolného místa s pomocí intuitivní aplikace ve smartphonu a...

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

V Luži se podařilo štábu Ano, šéfe natočit takový retrodíl. Možná i objednání...

V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako...

Najdete na iDNES.cz