Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

aktualizováno 
Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně hospodyněk: jak si jednoduše poradit s vykostěním kuřecího stehna.

Postup, jak vykostit kuře, je díky „tažení“ Zdeňka Pohlreicha po českých hospodách už notoricky známý. Připomenout si můžete například situaci, kdy vysvětloval, proč je pro restauraci extrémně nevýhodné kupovat kuřecí prsa, majitel totiž platí dvojí práci: řezníka v masokombinátu i kuchaře. 

Fotogalerie

Mnoho domácích kuchařů pak hlavně tápe v tom, jak vykostit kuřecí stehna. Přitom stehenní maso je ve srovnání s prsním daleko křehčí a grilovačka nebo i řízky z něj jsou daleko lepší. Využili jsme proto další díl Zdeňkovy akademie k tomu, abychom ukázali jednoduchý návod, jak na to (uvidíte ve videu).

Aby člověk do masa lépe „viděl“, je výhodné stáhnout předem kůži. „Jako byste stahovali ponožku,“ radí šéfkuchař. Je vhodné použít tenký nůž, ideální by byl vykošťovák a podél kosti proříznete maso horního i spodního stehna z obou stran. Pak stačí podebrat kost u spodního stehna a proti prkýnku odříznout kůži.

Totéž pak uděláte i s horním stehnem. „Měly by se tak odhalit kosti,“ ukazuje na videu. Když si kosti „složíte“ k sobě, stačí jen odříznout čisté maso kolem kloubu a výsledkem je čistý sval, který je možné použít nejen na grilování, ale i na řízky či na kuřecí kousky vhodné na čínu nebo na špíz jako v pořadu.

Celý díl Zdeňkovy akademie můžete sledovat na iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...



Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Další z rubriky

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

Česko 21. století: zůstáváme věrni teplým večeřím a společnému stolování

Rodiny v Česku zůstávají věrné teplým večeřím a společnému stolování.

Podle průzkumu mají lidé v Česku stále rádi teplé večeře a společné stolování. Tři čtvrtiny zdejších domácností mají...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Najdete na iDNES.cz