Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

aktualizováno 
Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně hospodyněk: jak si jednoduše poradit s vykostěním kuřecího stehna.

Postup, jak vykostit kuře, je díky „tažení“ Zdeňka Pohlreicha po českých hospodách už notoricky známý. Připomenout si můžete například situaci, kdy vysvětloval, proč je pro restauraci extrémně nevýhodné kupovat kuřecí prsa, majitel totiž platí dvojí práci: řezníka v masokombinátu i kuchaře. 

Fotogalerie

Mnoho domácích kuchařů pak hlavně tápe v tom, jak vykostit kuřecí stehna. Přitom stehenní maso je ve srovnání s prsním daleko křehčí a grilovačka nebo i řízky z něj jsou daleko lepší. Využili jsme proto další díl Zdeňkovy akademie k tomu, abychom ukázali jednoduchý návod, jak na to (uvidíte ve videu).

Aby člověk do masa lépe „viděl“, je výhodné stáhnout předem kůži. „Jako byste stahovali ponožku,“ radí šéfkuchař. Je vhodné použít tenký nůž, ideální by byl vykošťovák a podél kosti proříznete maso horního i spodního stehna z obou stran. Pak stačí podebrat kost u spodního stehna a proti prkýnku odříznout kůži.

Totéž pak uděláte i s horním stehnem. „Měly by se tak odhalit kosti,“ ukazuje na videu. Když si kosti „složíte“ k sobě, stačí jen odříznout čisté maso kolem kloubu a výsledkem je čistý sval, který je možné použít nejen na grilování, ale i na řízky či na kuřecí kousky vhodné na čínu nebo na špíz jako v pořadu.

Celý díl Zdeňkovy akademie můžete sledovat na iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

Císařským řezem vytáhl rybář z mrtvého žraloka téměř stovku mláďat

Císařským řezem vytáhl rybář téměř 100 mláďat z mrtvého žraloka

Během pouhých devíti minut dostal rybář Mathew Orlov na australském pobřeží z břicha mrtvé žraločí matky téměř stovku...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem, který se s ním vrhl...



Nezapomeňte pohnojit trávník, zesílí a nedá prostor pampeliškám

Na malé plochy si vystačíte s ručním rozmetačem.

Kdo se pokouší udržet svůj trávník bez plevelů, neměl by ho na jaře opomenout pohnojit. Po zimě zesílí a až začnou...

Hasiče volali k mývalovi otupělému marihuanou. Stačilo nechat ho vyspat

Mýval se dostal k zásobám konopí a přehnal to s konzumací. Stačilo nechat ho...

Zoufalá majitelka mývala v americkém státě Indiana se uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod...

Britskou královnu podle médií zasáhla smrt milovaného psa

Na této oficiální fotografii vydané Buckinghamským palácem k jejím 90....

Britskou královnu Alžbětu II. hluboce zasáhla smrt posledního z jejích milovaných psů, píše britský tisk. Pes plemene...

Další z rubriky

Jak uplést pomlázku? Podívejte se na naše video a zaučte další generaci

Jaromír Váchal z Chodova plete pomlázky každý rok před Velikonocemi už od svých...

Pomlázka, tatar, žíla, šmigrus. V každém regionu se říká velikonoční pomlázce trochu jinak. Jisté je jenom to, že ji...

Ukliďme Česko a jaro bude ještě krásnější. V sobotu se hodí každá ruka

Do úklidů se zapojují i děti, loni bych byla úctyhodná polovina z celého počtu...

První jarní sluníčko nekompromisně odhalí odhozené petky či jiné odpadky, stejně jako černé skládky, tedy rádoby...

Jak na velikonoční mazanec. Vyzkoušejte postup krok za krokem

Velikonoční mazanec

Mazanec či velikonoční bochník je bochánek pečený zpravidla na Velikonoce ze sladkého kynutého těsta. Pečení mazance...

Najdete na iDNES.cz