Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

aktualizováno 
Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně hospodyněk: jak si jednoduše poradit s vykostěním kuřecího stehna.

Postup, jak vykostit kuře, je díky „tažení“ Zdeňka Pohlreicha po českých hospodách už notoricky známý. Připomenout si můžete například situaci, kdy vysvětloval, proč je pro restauraci extrémně nevýhodné kupovat kuřecí prsa, majitel totiž platí dvojí práci: řezníka v masokombinátu i kuchaře. 

Fotogalerie

Mnoho domácích kuchařů pak hlavně tápe v tom, jak vykostit kuřecí stehna. Přitom stehenní maso je ve srovnání s prsním daleko křehčí a grilovačka nebo i řízky z něj jsou daleko lepší. Využili jsme proto další díl Zdeňkovy akademie k tomu, abychom ukázali jednoduchý návod, jak na to (uvidíte ve videu).

Aby člověk do masa lépe „viděl“, je výhodné stáhnout předem kůži. „Jako byste stahovali ponožku,“ radí šéfkuchař. Je vhodné použít tenký nůž, ideální by byl vykošťovák a podél kosti proříznete maso horního i spodního stehna z obou stran. Pak stačí podebrat kost u spodního stehna a proti prkýnku odříznout kůži.

Totéž pak uděláte i s horním stehnem. „Měly by se tak odhalit kosti,“ ukazuje na videu. Když si kosti „složíte“ k sobě, stačí jen odříznout čisté maso kolem kloubu a výsledkem je čistý sval, který je možné použít nejen na grilování, ale i na řízky či na kuřecí kousky vhodné na čínu nebo na špíz jako v pořadu.

Celý díl Zdeňkovy akademie můžete sledovat na iPrima.cz.

Autor:



Nejčtenější

Pršut nemusí být jen italskou specialitou. Můžete ho klidně vyrobit doma

Takto se suší kýta v Itálii.

Pršut, prosciutto, prostě sušená šunka je pochoutka, která pochází z Itálie. Vyrábějí ji i další výrobci v Evropě,...

Nemáte krmítko? Mrkněte se na ptáčky v živém přenosu z Makova

Během přímém přenosu z krmítka v Makově můžete vidět až 50 druhů ptáků.

Mrazy trápí nejen lidi, ale i malé ptáky. Ti pro udržování stálé tělesné teploty vynakládají obrovské množství energie,...



Známe absolutního vítěze soutěže o nejkrásnějšího psa

Absolutní vítěz: Sia

V pondělí 11. prosince dospěla do finále velká fotografická soutěž o nejkrásnějšího pejska. Ve 12:00 se zastavila...

Pět rad co dělat, když cizí pes napadne toho vašeho. Hlavně nenadávejte

Když se psi poperou, je nejdůležitější zachovat chladnou hlavu.

Leckterý pejskař už to zažil a pro mnohé je to noční můra: co když se váš pes nepohodne s cizím a zakousnou se do sebe?...

VIDEO: Teenageři šílí po slizu. Vyrobíte ho z gelu na praní a lepidla

Jak vyrobit sliz podle youtuberů.

Na sociálních sítích se šíří stovky návodů, jak si vyrobit sliz. K čemu slouží? Zdá se, že hlavně k tomu vyzkoušet si,...



Další z rubriky

Teplá kaše po ránu pohladí žaludek a dodá vše, co tělo potřebuje

Věra Strnadová, autorka řady sladkých i slaných receptů, objevila kaše jako lék...

Mohou být bez lepku i bez laktózy, takže pro mnoho lidí řeší jejich problémy s trávením. Mohou být sladké i slané,...

Na klasické perníčky je už pozdě. Vyzkoušejte rumovou verzi

Vánoční perníčky, které můžete klidně péct na poslední chvíli, protože...

Je to recept někde na pomezí mezi klasickými perníčky a ruměnkami. Perníčky jsou vážně měkké hned po upečení, ale...

Milujete smažení? Možná nad vámi začne pršet, zjistili vědci

Vědci zjistili, že smažení může ovlivnit počasí.

Nová studie zjistila, že smažení jídla může změnit počasí, protože mastné kyseliny uvolňované do ovzduší z vaření...

11 dětských dárků, které vám na Boží hod nepolezou krkem
11 dětských dárků, které vám na Boží hod nepolezou krkem

Jaké vánoční dárky pro děti vybrat, aby jim dělaly radost dlouhé týdny (a vám se vyhnula migréna)?



Najdete na iDNES.cz