Diskuze

Když pivo pění, může si za to výčepní sám, tvrdí mistr světa v čepování

Lukáš Svoboda je mistr svět v čepování piva a teď se pokouší předat to, co se naučil o pivu, dalším zájemcům. Zúčastnili jsme se jeho školení, které se podobá rychlému rekvalifikačnímu kurzu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z dnešních píp to fakt dobře natočí i blondýna..............

0 0
možnosti

Clanek je o cepovani piva ,ale na fotkach pivo neni.

0 0
možnosti

My co se řídíme heslem: "Je jedno co pijem, hlavně že se motáme!", si nalejeme pivo z petláhve a o nějaký malicherný spory o čepování piva se nezajímáme.

1 0
možnosti

J14a38n 60S32o19u13k79u97p

5. 11. 2014 19:50

Když z té petky lejete správé vzory, tak s tím není problém

3 0
možnosti

Tak řeší se tu sudy,přitom jen okolo mě je téměř v polovině hospod tank.Jinak si myslím,že tlačit pivo kompresorem je rozhodně lépe než CO2.A už vůbec nechápu,proč bych měl do sebe cpát pivo tlačené CO2 načepované najednou?!!!Proč se mám nafukovat CO2?!Pochopím po prvním doušku.Pokud je pivo přesycené,prostě si další nedám.V jedné hospodě si dám Plzeň a nemá chybu.Ve druhé stojí za prd.To samé platí u jiných značek.Jednou jsem se účastnil takové akce "jak se má,nebo by se mělo čepovat"...Hnusné,najedenkrát natočené pivo bez pěny...Sto lidí-sto chutí.Nemyslím si,že by existoval nějaký správný a nejlepší recept na čepování piva.Navíc si myslím záleží na tom,jakou má ta hospoda výtoč a jak se stará o veškeré zařízení nutné k čepování piva...

6 0
možnosti

A taky jaky ma pivo.

0 0
možnosti
Foto

Ten článek je zase trochu reklama na Prazdroj.... např. ty výčepní kohouty "nostalgie", které používá zejména Prazdroj (viz zmínka v článku, že někdo nečistí sítka...)

V 95% hospod tyto kohouty se sítkem nemají. Používají běžné kohouty se zadní pěnou a s kompenzátorem průtoku.

Takže Vás tady školí pán na mercedes, ale u vás v hospodě máte všichni škodovky a renaulty....

3 0
možnosti

J70a38n 93S20o85u97k92u23p

5. 11. 2014 15:57

Tyhle ´zase trochu reklamy na Prazdroj´ se tu objevují pravidelně.

2 0
možnosti

Výčepák natočí přesně takové pivo, jaké zákazník a zaměstnavatel zaplatí...;-)

0 0
možnosti

Jo dnes potkat opravdu v hospodě hospodského co umí natočit pivo je zázrak. Většinou je to pivní on*nie (to se asi nesmí napsat) a nebo dočepovávání na několikrát. Prostě humus. A největší síla je že se to děje i v pivovarských hospodách i těch malých pivovarů. No a to CO2 stejně jako kolega pode mnou je neskutečná kravina! Tím se čepuje jen v nalejvárnách, ale ne tam kde se točí kvalitní dobré pivo.

0 0
možnosti

J68a77n 54S62o64u77k62u92p

5. 11. 2014 14:38

Ve většině lokálů se čepuje docela odporné pivo, tam není moc co zkazit. Tkz. moravský způsob (z výšky) je pak paradoxně v takovém případě lepší varianta, protože se z piva dostane to ono nechtěné cočko. Kde tomu tak není, mělo by se čepovat poctivě (nebýt líný sklo zvednout). Konspirátorsky se domnívám, že záměrem velkého pivovaru je propagovat čep s maximálním obsahem cočka, které dodává pivu říz, který jinak těmto pivům už dnes chybí.

0 0
možnosti

šnyt je fajn, ale s jedním nakonec by mě asi domů neposlali

0 0
možnosti

Nejlepší točené pivo je dle mého názoru to, které je točené vzduchem a ne CO2 či různými směsi plynů. Ale je to asi věc osobního vkusu, tedy proti gustu, žádný dišputát. Taková jedenáctka Polička u Kozáků v Trpíně, to je mňaminka....

5 0
možnosti

No, vzduchem jen když sud vytočíte do druhého dne, pak už to je koza... Doma tlačím Biogonem a paráda! Říz si naladím dle chuti a teploty. Jinak základ je v čistotě pivních cest

0 0
možnosti

Jinak zasada - kde maj "trojboj" - plzen, gambac a kozel - tam si plzen nikdy nedavam, temer s jistotou bude stat za prd. Plzen jen tam kde se toci vyhradne plzen, i kdyz je na cesky pomery predrazena....

4 0
možnosti
Foto

Víte, že máte pravdu? Já si vždycky říkala, proč je někde Plzeň tak hnusná... Budu si na to dávat taky pozor.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...