Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Uvolněte kolena, zopakujte si jazzový jive a vyrazte na parket

aktualizováno 
Jive patří k latinskoamerickým tancům, které jsou na plese jedním z nejdůležitějších. Pod vedením tanečního mistra se jivu naučíte během několika minut.

Redakce HOBBY.cz požádala o pomoc s výukou taneční mistry Annu a Petra Fabíkovy z Taneční školy Národního domu na Vinohradech. Jejich rukama každý rok projdou desítky mladých studentů, ale i dospělých. I ti si chtějí zopakovat základní tance tak, aby mohli společně vyrazit na jakýkoliv ples a neudělali si tam ostudu.

Taneční škola

"Je to jazzový tanec, takže uvolníme kolena a celý ho budeme tančit na bříškách chodidel," seznamuje se základy v úvodu Petr Fabík. "A pozor, tančí se kraťoučké krůčky. Pán vychází od levé, partnerka od pravé nohy," ukazuje.

Taneční držení páru je jako v rumbě uvolněné, nemusíme stát daleko od sebe, spojené ruce tu nejsou ve výšce očí, ale níž.

Na celou lekci se podívejte na videu.

Autor:


Témata: Ples, Taneční

Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...



Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Francouzská omeleta jako od šéfkuchaře je pravým prubířským kamenem

Hotovou omeletu posypejte nasekanou čerstvou pažitkou.

Příprava francouzské omelety často bývá zkušebním pokrmem právě přijímaných kuchařů. Nesmí být vyschlá, jako se to...

Další z rubriky

VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí slavný italský sýr Asiago

Asiago DOP

Asiago je v Česku méně známý italský sýr, který stejně jako slavnější Parmigiano Reggiano a Gorgonzola pochází ze...

Díky mobilní aplikaci snadno odhalíte výrobky s palmovým olejem

Pohled na plantáže s palmou olejnou z ptačí perspektivy: místo původního...

Palmovému oleji v potravinách se podle loňského průzkumu vyhýbá každý třetí Čech a podíl na tom zcela jistě má úsilí...

Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz