Diskuze

Testujeme kurzy vaření: U Pauluse se naučíte luxusní hovězí steaky

Charisma skutečné osobnosti vyzařuje z Kuchaře roku Romana Pauluse, který vedl kurz vaření hovězího masa, jehož se HOBBY.cz zúčastnilo. Nakonec přebilo i drobné nedostatky, které jsme na kurzu odhalili.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Carmel Tel

25. 3. 2011 22:03
dakujem

Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. ;-D;-D pekne trefny prispevok z chuti som sa zasmial , nic proti autorke ale musi byt sranda s nou ked este do clanku napise ze jej kolegovia vraveli ze nejedz este bude ;-D[>-]R^

0 0
možnosti
HD

opportunity

26. 3. 2011 17:03
Re: dakujem

R^;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ZV

aza_

24. 3. 2011 19:23
...

nechápu smysl těchhle kurzů...

0 0
možnosti
H

Hoa.Mai

24. 3. 2011 12:51
oběd v Alcronu

Asi před rokem jsem měla možnost poobědvat v  Alcronu při příležitosti obchodních jednání, kterých jsem se účastnila a která se konala právě v zasedačkách hotelu. Speciální menu bylo pro účastníky připravováno právě panem Paulusem. Krom toho, že v zasedačkách, kde jsme i jedli, bylo poměrně horko (což chuti k jídlu moc nepřidalo), mě jídlo dost zklamalo. Ne, že by bylo špatné, ale bylo takové nijaké a zajímavé na něm byly snad jen honosné názvy dlouhé na 4 řádky. Coq au vin (kohout na víně) byl pak zklamání největší, by docela tuhý, z vinné omáčky víno cítit rozhodně nebylo a celkově bylo v jídle málo zeleniny. Např. jídelní lítek avizoval v předkrmu cherry rajčátka, ve skutečnosti jsem ale dostala cherry rajčátko (JEDNO!!!), jen rozkrojené napůl.

A přestože byl oběd 4chodový, byly porce tak malé, že 90 procent účastníků se půl hodiny po něm motalo kolem stolků s malým občerstvením (a nebyli to jen češi, ale hlavně zahraniční kolegové) protože měli hlad.

0 0
možnosti
H

Hoa.Mai

24. 3. 2011 12:57
Re: oběd v Alcronu

Od té doby se musím smát, kdykoliv si přečtu něco o tom, jak luxusního jídla stačí mít na talíři tři kouštíčky a stejně se budete rozplývat blahem. Já jsem se teda nerozplývala. Kdybych si to jídlo platila sama, asi bych toho dost litovala, tím spíš, že cena menu byla přes 1000 korun. Upřímně bych za to byla ochotná zaplatit max. 250 kč.

Tohle byla jen další z věcí, o které by se dalo říct navch huj a uvnitř...no ne přímo fuj, ale spíš nic moc. Nebo za hodně peněz málo muziky. Po mamčině obyč. kuřeti s rýží chrochtám blahem mnohem víc. ;-)

0 0
možnosti
JS

flames828

23. 3. 2011 21:22
...

Nevím, z článku jsem se nic moc nedověděl, teda až na to, že je to drahé, zabořené v koberci a budu se chtít vyspat s šéfkuchařem a můžu tam zadáčo chlemtat víno. K tomu nějaké sypání ingrediencí do pánve (čehož se týká snad jediná reálná rada v článku). Trochu mi to přípomíná reporty z metalových akcí, které se taky často zvrhnou v ´kdo se s kým ožral, poblil a vyspal a "děkuji všem organizátorům, bylo to super, příští rok zas'', hlavně že nám někdo zaplatil lupen/dostali sme ho zadáčo).

0 0
možnosti
S

swiss114-3

23. 3. 2011 17:33
SYROVE MASO NEJIM

UDELAT OMACKU TO JE O VARENI...

0 0
možnosti
JH

REN_STIMPY

23. 3. 2011 18:02
Re: SYROVE MASO NEJIM

Aaa, pan je znalec...

0 0
možnosti
KR

RADA11

23. 3. 2011 17:09
Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádi

dělají. Šetřete, za takový peníze si kupte Kobe nebo Wagyi hovězí. Bez kvalitní suroviny neudělá ani mišelínský kuchař nic a v tom je ten problém!!!

0 0
možnosti
MP

MPík

23. 3. 2011 20:59
Re: Udělat stejk umí každý B L B proto je Amíci tak rádi

Fakt? Kolik jste jich dělal a jak? A taky z čeho?

0 0
možnosti
TL

Kurt21

23. 3. 2011 9:26
Zajímavý článek

Jeden by čekal, že se třeba dozví, co se vařilo - namísto toho se dozví, jak dlouho autorka chlemtala víno a jak dlouho ji potom bolel žaludek. Skutečně pozoruhodné. ;-D

0 0
možnosti
AP

AceBird

23. 3. 2011 9:37
Re: Zajímavý článek

A ještě, že na večeři měla škeble a potom mušle.

0 0
možnosti
EN

EMS

23. 3. 2011 9:08
hltala víno

to mě pobavilo, že prý několik hodin hltala víno, to musel tu akci pak někdo natáčet, aby byla schopná napsat oněm článek???8-o

0 0
možnosti
LS

Lenka S.

23. 3. 2011 9:05
No nevím..

Jestli je zrovna fakt, že je všechno nakrájené v mističkách plus a výhoda..To by pak mohl být kurz nahrnování ingrediencí do pánve..

0 0
možnosti
LZ

m4!_luke

23. 3. 2011 11:10
Re: No nevím..

A to byste jako chtela kurs krajeni zeleniny nebo co?

0 0
možnosti
JN

mysliveček

23. 3. 2011 7:56
Prosil bych redakci,

aby paní redaktorce napříště zaplatila raději kurzy českého jazyka pro začátečníky. Bude to ku prospěchu všem. Díky.[>-]

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...