Diskuze
Kynuté langoše z bramborového těsta, snadné jako palačinky
Děkujeme za pochopení.
Jean-Luc Picard
Lívanec, byť langošem zván, zůstává lívancem
A to říkám zodpovědně, neboť jsem recept sám dvakráte vyzkoušel, rodinu své sestry k vyzkoušení uvaření ukecal a ještě dvě další rodiny.
Výsledný produkt byl pro všechny zklamáním, ne že by byl úplně nejedlý, ale nebyl to langoš. V půlce posledního testu jsem přesedlal na lívanečník a tyto "langoše" jsem použil jako netradiční přílohu k dobrému guláši a bylo to dobré.
Pokud má někdo špatnou paměť a kdejaká placka nahoře s kečupem a strouhaným eidamem mu připomene langoš, budiž, ale toto je klasický kynutý lívanec.
Mimochodem testoval jsem i stejné sušené droždí i klasické v kostce, výsledek stejný.
evka2
Re: Lívanec, byť langošem zván, zůstává lívancem
taky jsem vyzkoušela, byly to lívance, myslela jsem, že jsem někde udělala chybu, ale jak tak čtu, tak je to normální, nicméně na chuť to šlo
Sametka2
.
Právě je děláme a už nikdy více. K langoši to má hodně daleko. Je to jako nějaká hnus placka. Už nikdy více neudělám.
mufinka008
No já nevím...
Ale langose z brambor... Ja delam jednodusi...
2,5 hrnku polohrube mouky
1 hrnek mleka
1 drozdi, spetka cukru, spetka soli.
Uhnacat testo, vykynout cca 1.5hodiny,pak udelat male bochanky a jeste nechat tak 15-30 minut kynout, pak roztahnout a usmazit. Hotovo a ty jsou, ze se olizujou i vsichni moji znami! :)
pingodik
Není langoš jako lángoš
Kdo byl někdy v Maďarsku tak v, že správný název je lángos (čtěte lángoš).
Maďaři dávají do těsta vařené brambory. Placka se musí formovat rukou a to tak, že se těsto z kynutého bochánku vytáhne. Ohraje jsou silnější a prostředek je téměr průhledný. Tak vypadá LÁNGOŠ.
Všechno ostatní (tj. to co prodávají na tržištích u nás) je LANGOŠ.
Správné příchutě jsou sima (čti šima) - pouze s česnekem, pak kombinace sajtos (šajtoš) - sýrový, tejfölös - s kysanou smetanou.
Howgh!
Scarlett from Scottland
Re: Není langoš jako lángoš
maďaři dělají i jiné příchutě...
CYnikCYnik
Polotovar
Z těsta v prášku na langoše a pizzu (globus) manželka vytváří stejně dobré lanoše, jak byly před lety na každém rohu.
DlouhousekLihoslav
zna to nekdo ?
ptam se jen tech co to uz varili ne internetovych vseznalkovych pseudo pohlreichu.
pripomina to chuti langose nebo autor za langose povazuje smazene testo ? abych se zbytecne nenamahal :)
Dawemaster
Re: zna to nekdo ?
Si to vyzkoušejte a ochutnejte. Recept je primitivní,tak si udělejte jednu nebo dvě placky na chuť a uvidíte. Tady vám lidi prdlajs poradí. Za prvé má každý člověk jiné chutě,takže každý vám řekne něco jiného a stejně budete na začátku a za druhé tady jsou stejně většinou jen remcalové,kteří budou nadávat na autora článku a říkat,že je to volovina a přitom si sami neumí uvařit ani polévku z pytlíku a langoše si kupují u vietnamce na náměstí... a vy se stejně opět nic nedozvíte. Lepší je to vyzkoušet sám doma a budete vědět hned sám a nejlépe.
Bukuruna
recept na h...
to vubec nepripomina Langose a chutove to taky nebude ono, pripomina mi to recepty toho trouby Babici...:)
Uphillman
Re: recept na h...
Teď jsem sledoval Babicu, pouštím si to když se chci pobavit. :D A v poslední době, když se z toho jeho "vaření" stal napůl telešopingový pořad, je to ještě zábavnější. V každém díle se přikulí s jiným krámem do kuchyně a převelice ho propaguje. Aktuální recept je zvolený tak, aby při tom vaření byl ten jedinečný kus nádobí nepostradatelný. :D
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů
Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje
Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...
Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník
Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...
Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo
Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....
Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen
Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...
Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?
Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...