Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Letošní veletrh Sběratel ukáže otce Fifinky a zdarma ocení domácí poklady

aktualizováno 
Od čtvrtka 2. do soboty 4. září proběhne na Výstavišti PVA Letňany v Praze veletrh Sběratel 2010, největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě. Veletrh není zajímavý jen pro sběratele, zdarma si tu mohou návštěvníci nechat odhadnout své domácí "poklady", o jejichž zpeněžení uvažují.

Prohlídku sběratelských exponátů provázejí emoce | foto: Sberatel.info

Akce se letos účastní přes 240 vystavovatelů z celého světa, kteří sem míří doplnit své sbírky. Týká se to sběratelů poštovních známek, mincí, minerálů, telefonních karet, pohlednic i dalších oborů sběratelství.

Očekává se ale i množství návštěvníků, kteří chtějí v nejistých dobách uložit své úspory do nákupu mincí, medailí nebo investičního zlata. Podle pořadatelů budou mít výrazné zastoupení prodejci drahých kamenů a šperků, které lze koupit přímo od výrobců výrazně levněji než běžných obchodech.

Návštěvníci na veletrhu budou moci i přímo prodávat, nechají se své cennosti nezávisle ocenit a pak nabídnout některému ze sběratelů.

Řadu zajímavostí přichystala letos pro návštěvníky veletrhu Česká pošta,. Vedle možnosti nechat si vyrobit přítiskovou známku s vlastním motivem představí na Sběrateli novou známku se Čtyřlístkem. V pátek od tří hodin proběhne velká autogramiáda tvůrce Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka kreslíře Jaroslava Němečka. 

Mezi další atrakce patří i výstava největších a nejmenších akcií na světě ze sbírek Muzea cenných papírů, výstava flora na sýrových etiketách nebo raritní expozice "zvracecích pytlíků" aerolinek z celého světa.

Autor:




Nejčtenější

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...
Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil,...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

Další z rubriky

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.